?>

3. Kemer Yaz Sanat Kampı ve Kültür Çalıştayı sona erdi

Kemer turizmci ve iş adamları derneği (kemiad) tarafından düzenlenen 3. Kemer yaz sanat kampı ve kültür çalıştayı sona erdi.

Kültür - 2 yıl önce

Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği (KEMİAD) tarafından düzenlenen 3. Kemer Yaz Sanat Kampı ve Kültür Çalıştayı sona erdi.

Kemer Belediyesi, KEMİAD, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) ev sahipliğinde ve Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Mehmet Ali Eroğlu ve Derya Avcı koordinasyonunda düzenlenen çalıştayda çok sayıda akademisyen ve sanatçı eserlerini sergiledi. Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül ve beraberindekiler sergi alanını gezerek, sanatçılarla sohbet etti.

KEMİAD Başkanı Rıza Sönmez, çalıştay sonrası yaptığı açıklamada, sanatçıları Kemer’de ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Çalıştayı ilerleyen yıllarda uluslararası boyuta getirmek istediklerini ifade eden Sönmez, “Kemer’in sanatla anılması bizleri her zaman mutlu etmiştir. Kemer’de sanatı yaymak için gelen tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Bize her konuda destek veren Kemer Belediyesine, KETOB’a ve diğer paydaşlara teşekkür ediyorum. Başarılı bir çalıştay oldu. Kemer’e katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Sanatçılardan Süleyman Ünsal ise geri dönüşüm sanatıyla uğraştığını belirterek, atık metal parçalarından heykeller yaptığını ve metal parçalarının doğayı kirletmemesi için geri dönüşüme kazandırdığını kaydetti.

Muğla’dan gelen keçe sanatçısı Sadiye Saka da geleneksel el sanatlarının başında gelen ıslak keçe sanatını yaptığını aktardı.

Islak keçenin kısa tarihini de anlatan Saka, ıslak keçenin sadece su, sabun ve el ile ovalayarak yapıldığını ifade ederek, “Keçe özellikle yörüklerde yaygın olarak kullanılıyor. Kışın soğuk geçirmez yazın da terletmez. Keçeye akrep ve yılan gibi haşereler gelmez. Çobanlarımız da keçeyi bu yüzden tercih ediyorlarmış. Keçeyi artık biz modernize ediyoruz. Bu sanatı yeni nesillere aktarmak ve ilerde büyük bir sergi açmak istiyorum. Çalıştayda da güzel anılar biriktirdim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Yardımcısı Emin Gül ve beraberindekiler, çalıştay sonrası katılımcılara teşekkür belgesi verdi. Çalıştayın son günü Tekirova Mahallesi’nde açılan sergiye, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Derya Baytekin, Kemer Belediyesi Tekirova Mahalle Sorumlusu Adem Barış, KEMİAD Başkanı Rıza Sönmez, KETOB Başkanı Dinçer Sarıkaya, KETOB Başkan Yardımcısı Şinasi Gürocak, KETOB Genel Sekreteri Ayşegül Zeybek Uçar, Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Mehmet Ali Eroğlu, sanatçılar ve davetleriler katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Cara Delevingne son haliyle sevenlerini korkuttu

2022-09-08 11:12 - Siyaset

Ünlü oyucu Burcu Binici, rapçi Tankurt Manas'la evlendi

2022-09-02 15:45 - Magazin

19 yıllık evlilik bitti! Ebru Cündübeyoğlu ile Güçlü Mete boşandı

2022-09-07 17:00 - Siyaset

Gaziantep OSB’de patlama: 2 ölü

2022-09-06 14:32 - Asayiş

Gamze Erçel: Kardeşim sayesinde ünlü oldum

2022-09-06 13:46 - Siyaset

Başkan Kurt, Çelik ve Yüksel Ailelerinin Mutluluğuna ortak oldu.

2022-09-04 10:18 - Yaşam

Gaziantep'te dehşete düşüren olay: 2 ölü

2022-09-07 22:16 - Asayiş

Ferdi Tayfur son haliyle hayranlarıyla şoke etti

2022-09-05 11:59 - Siyaset

Ömer Tuğrul İnançer’in sevenleri Pir Nurettin Cerrahi Tekkesinde toplandı

2022-09-04 15:42 - Gündem

New Amsterdam'ın ilk uluslararası uyarlaması 'Hayat Bugün'e dış basında büyük ilgi!

2022-09-08 18:00 - Magazin

İlgili Haberler

Başkan Seçer: "Bölgesel gastronomi için iş birliği yapmalıyız"

15:16 - Kültür

Diyarbakır Ulu Cami’de “Besmele-i Şerif Hat Sergisi” ziyaretçilerin dikkatini çekiyor

13:34 - Kültür

Lice’de çocuklar için müzik ve resim atölyesi etkinliği

13:36 - Kültür

Öğrenciler müze evi ziyaret etti

13:30 - Kültür

Klasik otomobiller bu kez lösemi farkındalığını artırmak için yola çıktı

13:12 - Kültür

Günün Manşetleri

Gaziantepli baklava ustasının sessiz vedası

15:06 - Yaşam

Kahramanmaraş'taki deprem Gaziantep'te de hissedildi

15:01 - Gündem

Durum Gaziantep FK - Kayserispor: 2-2

14:52 - Spor

Doğan, vatandaşın akülü sandalye isteğini yerine getirdi

14:28 - Siyaset

Durum Gaziantep FK - Kayserispor: 2-1

14:17 - Spor