AK Parti’den Bahadır’a düzenlenen saldırı ile ilgili açıklama

Ak parti kayseri il başkanlığı; pınarbaşı ilçesinde belediye meclis üyesi adayı olan şerafettin bahadır'ın uğradığı saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada; "mhp adayının kardeşinin, ağabeyine yapılan 'hakareti' içine sindiremeyip şerafettin bahadır’ı yaralamasının, mhp’yle ve siyaset kurumuyla ilişkilendirilmesinin doğru bulmamaktayız" denildi.

Gündem - 5 gün önce

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı; Pınarbaşı ilçesinde belediye meclis üyesi adayı olan Şerafettin Bahadır’ın uğradığı saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada; "MHP adayının kardeşinin, ağabeyine yapılan ’hakareti’ içine sindiremeyip Şerafettin Bahadır’ı yaralamasının, MHP’yle ve siyaset kurumuyla ilişkilendirilmesinin doğru bulmamaktayız" denildi.

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; "Bilindiği üzere Pınarbaşı’nda 2 Haziran 2024 tarihinde yapılan yerel seçim sonucunda belediye başkanlığı MHP’den CHP’ye geçmişti. Elbette demokratik duruş halkın iradesine rızayı ve sonuçları kabul edip kazananı tebrik etmeyi gerektirir. Ülkemizin demokrasi ve serbest seçim tarihi, siyasi partiler ve adaylar arasında hasımlık değil rekabet olduğuna dair siyasi ve toplumsal bilincin oluşmasını sağlayacak tecrübeyi biriktirmiştir. Bununla birlikte bazen yerel ölçekte de olsa rekabet sınırlarını aşan tavır ve davranışlar gelişmekte, insanların hassas noktalarına dokunan hareketler karşılıklı olarak yapılabilmekte ve bunlar da istenmeyen ve asla tasvip edilmeyen olayların gerçekleşmesine neden olabilmektedir. Nitekim Pınarbaşı’nda yenilenen seçimler sonucunda kazanan tarafta yer alan bir hemşehrimizin eğlencenin dozunu kaçırarak seçim sonuçlarını siyasi olmaktan çıkarıp kişisel bir meseleye dönüştürmüş olduğu gözükmektedir. Mevcut haliyle dozu kaçan kutlamalar, politikanın doğasında her zaman mevcut bulunan ve olmazsa olmaz olan rekabetin öfkeye dönüşmesine ve meselenin siyasi olmaktan çıkarak kişiselleştirilmesine sebep olmuş görünmektedir. Dolayısıyla MHP adayının kardeşinin, ağabeyine yapılan ’hakareti’ içine sindiremeyip Şerafettin Bahadır’ı yaralamasının, MHP’yle ve siyaset kurumuyla ilişkilendirilmesinin doğru bulmamaktayız. Neticede bize göre, böylesi üzüntü verici bir hadiseden siyaset üretmeye çalışmak, hiçbir siyasi parti ve şahıs açısından sağlıklı ve doğru bir yaklaşım değildir. Ayrıca bu tür yaklaşımlar, Pınarbaşı ilçemizin sükunetine hizmet etmeyecektir. Beklentimiz, bağımsız yargının olayı bütün çıplaklığıyla ortaya çıkaracağı yönündedir. Hukuka saygılı insanlar olarak kovuşturmanın, soruşturmanın ve yargının sonuçlarını beklemenin en doğru davranış olacağını belirtmek isteriz. Bu vesileyle, hemşerimiz Şerafettin Bahadır’a geçmiş olsun diyor ve bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz. Ayrıca insanların fiziksel özelliklerinin siyaset malzemesi yapılmasını da çirkin ve etik dışı bulduğumuzu söylemeyi, siyasi ahlak açısından vazife sayarız. Ama hiçbir gerekçenin şiddeti meşrulaştıramayacağına dair şaşmaz ilke, bizim açımızdan tartışmaya kapalıdır. AK Parti tüm kişi ve kurumlarıyla her daim hakkın ve hakikatin yanında yer alarak Pınarbaşı halkının hukukunu korumaya devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li Şencan'dan CHP’li Şehitkamil Belediyesine şok suçlama

2024-06-17 16:05 - Siyaset

Ak Parti Gaziantep il başkanlığı düğümü çözülüyor.

2024-06-21 16:44 - Siyaset

Gaziantep'te cinnet getiren şahıs dehşet saçtı: 6 ölü, 2 yaralı

2024-06-16 04:03 - Gündem

Yine Gaziantep! Yine korkunç ölüm!

2024-06-20 16:18 - Asayiş

Gaziantep’te feci kaza: 2 ölü 3 ağır yaralı

2024-06-16 17:43 - Asayiş

Gaziantep yolunda feci kaza. 2’si ağır 6 yaralı

2024-06-19 14:10 - Asayiş

Hazine ve Maliye Bakanlığı bayram alışverişinin yoğunlaştığı sektörleri mercek altına aldı. Listede Gaziantepli baklavacılarda var

2024-06-18 11:18 - Ekonomi

Gaziantep Kızılhisar’daki yangın kontrol altına alındı.

2024-06-18 23:16 - Asayiş

Nizip Konteyner kentte yangın tahliyesi.

2024-06-21 21:20 - Asayiş

Gaziantep’te feci kaza.. 1 ölü 2 yaralı

2024-06-21 17:51 - Asayiş

İlgili Haberler

Fertler en çok tanıdığı insanlarla olan kişisel ilişkilerinden memnun

00:07 - Gündem

Yaz aylarında motosiklet kullanımına ve bakımına dikkat

00:07 - Gündem

İl birinciliği yarışmaları Terzibaba camisinde yapıldı

00:06 - Gündem

Vazgeçilmeyen bir tutku, saatlerce yanlarında bekliyorlar

00:07 - Gündem

Esenyurt’ta iş insanları ve sanayiciler “Ortak Akıl Zirvesi”nde buluştu

23:39 - Gündem

Günün Manşetleri

Beton mikseri ile çarpışan motosikletteki 2 kişi hayatını kaybetti

19:51 - Asayiş

Bugün Gaziantep'te kaç kişi vefat etti? 27 Haziran 2024

18:29 - Defin Listesi

Gaziantep'te bugün hangi eczaneler nöbetçi? (27.06.2024)

18:25 - Sağlık

Gaziantep FK'nin kamp programı belli oldu

17:13 - Spor

GTB’den aynı anda iki fotoğraf yarışması birden

16:33 - Gündem