Akdeniz’den 116 diş hekimi yemin ederek mezun oldu

Akdeniz üniversitesi diş hekimliği fakültesi’nden mezun olan 116 öğrenciler yemin ederek mesleğe adım attı.

Eğitim - 2 gün önce

Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olan 116 öğrenci yemin ederek mesleğe adım attı.

Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2023-2024 Yemin Töreni gerçekleştirildi. Mezun olan 116 diş hekimi yemin ederek mesleklerine ilk adımı attı.

Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Kuştarcı, fakültenin 8’nci dönem mezunlarını uğurlamanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, “Sekizinci dönem mezunlarımızı uğurluyoruz. Bizim için çok büyük bir mutluluk. Bizler de sizler gibi heyecan duyuyoruz. Akdeniz Üniversitesi gibi güzide bir üniversitenin önemli bir fakültesinden evlatlarımız, meslektaşlarımız mezun olacaklar. 2012 yılında eğitim öğretim hayatına ve klinik hizmete başlayan fakültemiz, bu süre içerisinde geçen sürede gerçekten çok büyük mesafeler kat etti ve şu anda ülkemizin sayılı fakültelerinden biri haline geldi. Hem eğitim öğretim hem araştırma geliştirme hem de klinik hizmetler açısından gerçekten çok önemli bir yerdeyiz. Önemli bir fakülteyiz" dedi. “Akreditasyon almış beş fakülteden birisiyiz”

Dekan Kuştarcı, “Bu yıl YÖK tarafından eğitim öğretim sürecimizde tasdik edildi ve biz akredite bir fakülteyiz artık. 6 yıllık tam akreditasyonumuzu da bu süreçte almış olduk. Yaklaşık 105 tane diş hekimliği fakültesi var. Toplamda özel ve devlet olarak biz yedinci sırada toplamda devlet üniversitesi olarak da beşinci sırada bu akreditasyonu almış bir fakülteyiz. Tabii ki bu başarının arkasında çok genç ve güçlü bir öğretim üyesi kadromuz var. Öğretim elemanı kadromuz var. Ben huzurlarınızda her daim öğrencilerimizle birebir ilgilenen çok yoğun eğitim öğretim araştırma geliştirme ve klinik hizmetleriyle birlikte bu hizmeti veren hocalarımıza huzurlarınızda çok çok teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu. Dekan Kuştarcı, aileleri de tebrik etti

Ailelere de seslenen Dekan Kuştarcı, “En büyük mutluluk sizin tabi ki 5 yıl önce lise mezunu olarak bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınız, çocuklarınız şu anda yemin ettikten sonra sizlerle beraber bu kapıdan diş çekim olarak çıkacaklar. Çok büyük bir mutluluk, çok büyük bir gurur. Bu süreçte tabi ki sizlerde vizeleri onlarla beraber girdiniz. Finallere onlarla beraber girdiniz. Siz de bu stresin altındaydınız. Ancak sizlerin destekleriyle şimdi evlatlarınız birer hekim oldular. Sizleri de ayrıca tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. “İhtiyacınız olursa biz buradayız”

Dekan Kuştarcı, “Ve sevgili mezunlarımız artık meslektaşlarım diyeceğim. 5 yıl gerçekten zorlu bir eğitim aldınız. Güldünüz, ağladınız, strese girdiniz ancak sonunda artık mezun oluyorsunuz. Sizden ricam belki bu son bir öğüt, bir hoca tavsiyesi bir abi tavsiyesi olarak düşünün lütfen burada öğrendiklerinizi hastalarınızı uygulayın, her zaman kendinizi geliştirin. Çünkü hekimlik mesleği her zaman gelişmeye meyilli bir meslektir. Sakın burada kalmayın ve her zaman üzerine koyun. Mezun olduktan sonra kliniklerinizde bizler yanınızda olmayacağız. Ancak her zaman vicdanınızla hareket edin. Bu çok önemli bunu hiçbir zaman bırakmayın. Burası sizin üniversiteniz, burası sizin fakülteniz, bizlerde sizin hocalarısınız ne zaman ihtiyacınız olursa da bizler hep sizlerin yanınızda olacağız. Size bütün hayatınız boyunca sağlık, mutluluk, huzur, başarı ve bol kazançlar diliyorum. Yolunuz açık olsun, tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından mezun olan öğrencilere belgeleri takdim edildi. Tören diş hekimlerinin yemin etmesi ve kep atmasıyla son buldu. Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Diş Hekimliği Dekanı Prof. Dr. Alper Kuştarcı, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Kırmalı, Doç. Dr. Nezahat Arzu Kayar, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı için Ankara’ya kimler çağrılacak?..

2024-06-23 15:23 - Siyaset

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fedaioğlu oldu.

2024-06-24 22:50 - Siyaset

AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı o isim oldu.

2024-06-26 11:14 - Siyaset

İSO 500’e Gaziantep damgası

2024-06-25 12:49 - Ekonomi

Gürban seçimin faturasını Nazlı Ateş’e kesti.. Şehitkamil ilçe Yönetimi görevden alındı

2024-06-28 13:15 - Siyaset

Yasin Tepe’nin baba acısı.!

2024-06-27 09:53 - Gündem

Nizip Konteyner kentte yangın tahliyesi.

2024-06-21 21:20 - Asayiş

Nizip Belediye başkanı Ali Doğan'ın aracıyla çarptığı yaya öldü

2024-06-26 14:27 - Asayiş

Gaziantep’te feci kaza.. 1 ölü 2 yaralı

2024-06-21 17:51 - Asayiş

Balyozlu dehşet: 6 çocuk babası balyozla öldürüldü

2024-06-22 16:12 - Gündem

İlgili Haberler

Elazığ’da kursiyerler ürettiği ürünler sergilendi

15:22 - Eğitim

Gaziantep’te TÜGVA Yaz Okulu Lansmanı Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı

13:36 - Eğitim

46 yaşında diş hekimi oldu, diplomasını 4 çocuğu ile aldı

12:54 - Eğitim

Siirt’li öğrenci LGS sınavında 500 tam puan aldı

12:17 - Eğitim

Aydın Lider Okulları ilin gururu oldu

12:08 - Eğitim

Günün Manşetleri

CHP Gaziantep il Kadın Kolları başkanı o isim oldu.

18:19 - Siyaset

Gaziantep’te 4. Geleneksel Rahvan At Yarışları düzenlendi

15:57 - Spor

Bakan Yerlikaya’dan Tahmazoğlu’na ziyaret etti

13:42 - Gündem

Gaziantep’te TÜGVA Yaz Okulu Lansmanı Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı

13:36 - Eğitim

Gaziantep'te kanlı gece: Gece kulübünde ölü ve çok sayıda yaralı var

13:13 - Siyaset