?>

Alaçam’da ilkokul ve ortaokul öğrencileri birbirinden ayrılıyor

Samsun'un alaçam ilçesinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin birlikte eğitim aldıkları okullar ayrılırken, veliler şehit muhammet ali aksu ilkokulu-ortaokulu'ndan ortaokulu kısmının taşınmamasını istediler.

Eğitim - 2 ay önce

Samsun’un Alaçam ilçesinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin birlikte eğitim aldıkları okullar ayrılıyor. Bu uygulamaya itiraz eden bazı veliler ise Şehit Muhammet Ali Aksu İlkokulu-Ortaokulu önünde toplandı.

Samsun’un Alaçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, müfettiş ve yetkililerle yapılan çalışmalar sonucu eğitim kalitesini arttırmak, nüfusu azalan ilçede okulların kapanmasının önüne geçmek ve birleştirilmiş sınıfların oluşmaması için ortaokullar ile ilkokulları ayırma kararı aldı.

Bu kapsamda, taşımalı eğitim yapılan Şehit Muhammet Ali Aksu İlkokulu-Ortaokulu’nun ’ortaokul’ kısmının yine taşımalı eğitim kapsamındaki Gökçeboğaz İlkokul-Ortaokuluna, Gökçeboğaz’dan ’ilkokul’ kısmının da Şehit Muhammet Ali Aksu İlkokulu’na taşınması kararlaştırıldı. Bu kararla iki okul, ilkokul ve ortaokul olarak ayrılmış oldu.

Karardan memnun olmayan bazı veliler ve öğrenciler, ortaokulunun taşınmaması için okul önünde toplanarak açıklamada bulundu. Veliler, "Okulumuz, tüm fiziki şartlarıyla öğrencilerimiz için ideal bir eğitim ortamı sunuyor. Bu taşınma kararı hem öğrencilerimizi hem de biz velileri olumsuz etkileyecek. Okulumuzun taşınmasını asla istemiyoruz” ifadelerini kullandı. “İlkokul öğrencileri bir okulda, ortaokul öğrencileri bir okulda eğitim alacak"

Yeni uygulama hakkında bilgi veren Alaçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özkurt, “İlkokul, ortaokul bir arada eğitim veriliyordu. Şehit Muhammet Ali Aksu İlkokul ve Ortaokulu’nda ilkokul öğrencileri orada kalacak, ortaokul öğrencileri yakın bir okula taşınacak. Gökçeboğaz Ortaokulu’ndaki ilkokul öğrencileri de Şehit Muhammet Ali Aksu İlkokulu’na gelecek. Okul kapanması söz konusu değil. İlkokul öğrencileri bir okulda, ortaokul öğrencileri bir okulda eğitim alacak. 80 ortaokul öğrencisi başka okula gidecek, buradan giden ortaokul öğrencilerinin yerine de ilkokul öğrencileri gelecek. Böylece ilkokul çocukları bir arada, ortaokul çocukları bir arada eğitim görmüş olacak. Nüfus azalmasından dolayı ortaokul ve ilkokulları bir araya alıyoruz. Türkiye’nin her yerinde bu böyledir. Ortaokul çocukları akranlarıyla, ilkokul çocukları akranlarıyla, lise öğrencileri de kendi akranlarıyla eğitim görürler. Biz okul kapatmaya değil, düzenlemeye gidiyoruz. Veliler ortaokul kısmı gitmesin istiyor ama 1’inci sınıf çocukları ile 8’inci sınıf çocuklarının aynı lavaboları ve ortamları kullanmaları pedagojik açıdan uygun değildir. Eğitimin kalitesini arttırmaya çalışıyoruz. Bu, ertelenmiş bir karardı. Sınıflarda öğrenci sayısı çok düştü. Birleştirilmiş sınıfa düşmemesi, ileride okulların kapatılmaması için bu kararı aldık. Mesafe açısından bazılarına yakın bazılarına uzak olacak. Bu okullar taşımalı sistemle eğitim veriyor. Devletimiz çocukları taşıyor ve yemeklerini veriyor, evlerine de geri bırakıyor. Sonuç olarak Şehit Muhammet Ali Aksu güzel bir ilkokul olarak eğitim vermeye devam edecek. Ortaokul öğrencileri de kendi akranlarıyla Gökçeboğaz’da eğitim alacaklar” dedi.

Bakanlığın söz konusu kararı onaylaması halinde yeni eğitim-öğretim sezonunda ilçede ilkokul ve ortaokul öğrencileri ayrı ayrı okullarda eğitim alacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te halı fabrikasında büyük yangın

2024-08-16 06:38 - Gündem

Gaziantep'te fabrikada patlama:Ölü ve yaralılar var

2024-08-12 16:30 - Gündem

Mustafa Teke Yazdı.. KAFAMDA SORU İŞARETLERİ OLUŞTU

2024-08-13 00:42 - Spor

Gaziantep’e 331 km uzaklıktaki deprem korkuttu

2024-08-13 00:10 - Gündem

Şahinbey Bayramlı mahallesinde cinayet

2024-08-14 14:02 - Asayiş

Gaziantepli gençi kaçırıp fidye istediler

2024-08-11 08:58 - Gündem

CHP’li Sucu itiraf etti, Başkan Güzel ayıp etmişiz dedi.

2024-08-12 21:09 - Siyaset

Gaziantep CHP'li belediyede şok istifa!

2024-08-12 12:49 - Siyaset

Beyran dünya mutfağında İlk 10 arasında

2024-08-13 15:29 - Yeme İçme

Gaziantep yine kötü sallandı

2024-08-16 13:32 - Gündem

İlgili Haberler

Üniversite öğrencilerine jandarmadan bilgilendirme

14:12 - Eğitim

Önce öğrenip ürettiler şimdi ise satıyorlar

13:36 - Eğitim

Başkan Özmeriç’ten açıklama; “Okulların giriş çıkış saatleri değişirse tüm programlar alt üst olur”

13:20 - Eğitim

Türkiye’nin ‘Matematik Hareketi’ projesi Aydın’dan başladı

13:00 - Eğitim

Öğrencilerden hasta ve yaşlılara ziyaret

12:06 - Eğitim

Günün Manşetleri

Doğan, vatandaşın akülü sandalye isteğini yerine getirdi

14:28 - Siyaset

Durum Gaziantep FK - Kayserispor: 2-1

14:17 - Spor

Gaziantep’e yeni yeşil alan

14:02 - Gündem

Kayserispor ve Gaziantep Karşı karşıya FK 1-1

14:01 - Spor

AK Parti İslahiye’de Coşkulu Kongre,Reşat Uluşan ile Yola Devam

13:37 - Siyaset