Alanya Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu

Alanya üniversitesi, 2023-2024 akademik yılı mezuniyet törenini büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi. 64 lisans, 62 önlisans ve 4 yüksek lisans öğrencisi, gurur ve heyecanla keplerini geleceğe doğru fırlattı.

Eğitim - 3 gün önce

Alanya Üniversitesi, 2023-2024 akademik yılı mezuniyet törenini büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi. 64 lisans, 62 önlisans ve 4 yüksek lisans öğrencisi, gurur ve heyecanla keplerini geleceğe doğru fırlattı. Tören boyunca yaşanan duygusal anlar, öğrencilerin ve ailelerinin mutluluk gözyaşlarıyla taçlandı.

Devlet Bahçeli Yaşam Alanı Seyir Terası’nda yer alan Royal Wedding’te gerçekleştirilen törene birçok önemli isim katıldı. Törene katılanlar arasında Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Antalya Belek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, Alanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Murat Kırcı, Alanya Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Osman Karalay, Alanya Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi İlker Köse, Antalya İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Albay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Direk, Alanya Liman Başkanı Mehmet Sayhan ve Alanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Hasan Sipahioğlu yer aldı. Mezun öğrenciler, aileleri, akademisyenler ve üniversite yönetimi de törende hazır bulundu. Yeni bir başlangıç

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mesut Güner, öğrencilerin zorlu ve uzun bir eğitim yolculuğunu başarıyla tamamladıklarını vurguladı. Mezuniyetin sadece bir son değil, aynı zamanda yeni bir başlangıç olduğunu belirten Güner, öğrencilerine bugüne gelene kadar gösterdikleri çaba ve fedakarlıklardan dolayı takdirlerini iletti. Rektör Güner, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, derslere katılmak, projeler hazırlamak ve sınavlara girmek gibi birçok zorluğun üstesinden geldiklerini, karşılaştıkları engelleri azim ve kararlılıkla aştıklarını belirtti. Gelecek hayatın daha da zorlaşabileceğini, ancak geçmişteki deneyimlerin ileride değer kazanacağını hatırlattı. Öğrencilerin burada kazandıkları bilgi ve deneyimlerin, hayatlarının her aşamasında onlara yol göstereceğini ifade eden Güner, mezunların cesur olmalarını, hedeflerinin peşinden gitmelerini ve asla vazgeçmemelerini öğütledi. Konuşmasında, kişisel başarıların yanı sıra topluma ve çevreye yapılacak katkıların da önemine değinen Prof. Dr. Mesut Güner, öğretim yılı boyunca özveriyle çalışan öğretim kadrosuna da teşekkür etti. Mezun öğrencilere kariyer planlaması

Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner’den sonra kürsüye, Alanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Murat Kırcı çıktı. Mütevelli Başkan Yardımcısı Murat Kırcı, mezun öğrencilere hitabında, mezuniyetin bir bitiş değil, uzun vadeli yeni bir başlangıç olduğunu ifade ederek, Alanya Üniversitesini mezunlarının gurur duyacağı bir üniversite haline getirmek yolunda ilerlediklerini paylaştı. Kırcı, mezun olacak öğrencilerle mezuniyet sonrasında da sürekli iletişimde kalacaklarını ve onlara kariyer yolculuklarında destek olacaklarını ifade etmek için “Sizinle işimiz bitmedi, birlikte güzel işler başaracağız” dedi. Murat Kırcı konuşmasında şunları söyledi: “Bugün itibariyle buradan mezun olan öğrenciler olarak “alametifarikamız” Alanya Üniversitesi oldu. Mezunların üniversiteye, üniversitenin de mezunlarına karşı sorumlulukları var. Gelecekte size değer katacak her şey Alanya Üniversitesi markasına değer katacak. Alanya Üniversitesine değer katacak her gelişme, sizlerin marka değerini arttıracaktır. Mezun olan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, geri kalan yaşamlarında başarılar diliyorum.”

Alanya Üniversitesi okul birincisi Neslihan Büşra Teksöğüt, mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. Ardından duygu ve düşüncelerini dile getiren Teksöğüt,” Alanya’ya ilk adım attığımda heyecan ve endişe bir aradaydı. Ancak beş yılın sonunda, Alanya benim için ikinci bir ev haline geldi. İklimi ve doğal güzellikleriyle öğrencilik dönemi dışında da keyifli zaman geçirme fırsatı sundu, bu da biz öğrencilerin yaşam kalitesini artırdı." ifadelerini kullandı. Başarısının ardında sadece kendi çabalarının değil, ailesinin, hocalarının ve arkadaşlarının desteğinin de büyük rol oynadığını vurgulayan Teksöğüt, "Bizler, burada sadece akademik bilgi değil, aynı zamanda yaşam için gerekli olan değerleri ve becerileri de kazandık. Alanya Üniversitesi’nde geçirdiğimiz yıllar, bizi hem akademik hem de kişisel olarak olgunlaştırdı" dedi. Yapılan konuşma ve törenin ardından mezun olan 130 öğrenci coşku içerisinde keplerini havaya fırlattı.

Haftanın Öne Çıkanları

AK Partili yöneticinin oğlu trafik kurbanı…

2024-06-08 17:30 - Asayiş

GASKI duyurdu, Gaziantep’te 35 mahallede su kesintisi yapılacak?...

2024-06-09 23:11 - Elektrik ve Su

Gaziantep’te o ismin sır ölümü!..

2024-06-08 19:47 - Asayiş

Gaziantep'e 107 hakim savcı ataması yapıldı. İşte atanan isimler

2024-06-14 09:04 - Gündem

Gaziantep'te sazlık alanda erkek cesedi bulundu

2024-06-08 16:13 - Asayiş

Dülük Tüneli için imzalar atıldı

2024-06-08 13:03 - Gündem

Mustafa Teke Yazdı.. Gaziantep FK ve Memik Yılmaz

2024-06-09 20:09 - Spor

Malatya’da korkutan deprem

2024-06-10 23:47 - Asayiş

Gaziantep FK'nın borcu ne kadar?

2024-06-11 11:42 - Spor

Gaziantep FK'nın stadyumuna kim sponsor oluyor?

2024-06-12 15:25 - Spor

İlgili Haberler

Öğretmenler atölye çalışmalarına başladı

16:01 - Eğitim

Eskişehir Türk Ocağı’nda coşkulu bayramlaşma

12:08 - Eğitim

9 yıl sonra tayini çıkan öğretmene duygusal veda

08:37 - Eğitim

Anadolu Üniversitesi öğrenci tercihlerinde zirveye yükseldi

11:50 - Eğitim

ETSO’dan meslek lisesine destek talebi

13:45 - Eğitim

Günün Manşetleri

Tahmazoğlu kurban kesim alanlarını ziyaret etti

15:33 - Gündem

Karın ağrısı şikayetiyle gitti: Vücudunda 10 kiloluk dev bir tümör olduğu ortaya çıktı

15:11 - Sağlık

Şehitkamil Belediyesi temizledi

14:42 - Gündem

Gaziantep'te kıyma ve kuşbaşı mesaisi başladı

14:26 - Gündem

Gaziantep Nöbetçi Eczaneler (18/06/2024)Salı

14:17 - Sağlık