Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesine (ALKÜ) Teknoloji Merkezinin (TEKMER) kurulması için yapılan girişimler sonucunda gerekli olan 5,7 milyon TL’lik destek, KOSGEB tarafından sağlandı.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) bilimsel ve teknolojik gelişmelere katkı sağlama konusundaki çabalarını artırarak sürdürüyor. Bu çerçevede, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan tarafından üniversitenin inovasyon ve teknoloji alanındaki yeteneklerini geliştirmek ve bölgesel kalkınmaya destek olmak amacıyla ALKÜ Teknoloji Merkezinin (TEKMER) kurulması için girişimler başlatıldı. TEKMER’in kurulması için gerekli olan maddi destek ise Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) talep edildi. Maddi desteğin sağlanması için projenin detaylarını inceleyen KOSGEB’den müjdeli haber geldi. KOSGEB, ALKÜ’ye TEKMER kurulması için 5,7 milyon Türk lirası tutarında destek sağlayacağını duyurdu. “Fikirler ve projeler TEKMER’de hayat bulacak”
ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, TEKMER’in kurulması için gerekli olan maddi desteğin KOSGEB tarafından sağlanacağı kararının büyük bir heyecan oluşturduğunu söyledi. Alanya’nın teknoloji alanında daha hızlı büyümesi için TEKMER’e ihtiyaç olduğunun altını çizen Rektör Türkdoğan, “ALKÜ’de öğrenim gören öğrencilerimizin proje ve fikirlerinin okurken hayat bulacağı TEKMER’i kurmanın heyecanını yaşıyoruz. Alanya’mıza ve bölgemize teknoloji alanında yeni bir soluk getirecek TEKMER için gerekli olan maddi imkân, KOSGEB tarafından sağlanacak. Ülkemizi ve bölgemizi yenilikçi projelerle büyütebilmek ve geliştirebilmek için TEKMER’i sürekli kendini yenileyen anlayışla hayata geçiriyoruz. KOSGEB tarafından sağlanan destekle TEKMER’in faaliyete geçmesi için girişimlere başladık. Önümüzdeki günlerde Alanya’mıza açılışın müjdesini vereceğiz” dedi. “Bilim ve sanayi TEKMER’de buluşacak”
ALKÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Müdürü Doç. Dr. Bertan Beylergil konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “TEKMER; Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin yeni projesi olarak yazılım, medikal-biyoteknoloji ve makine-enerji alanlarına odaklanacak. Merkez, 120’ye yakın firmaya ev sahipliği yapmayı hedefliyor ve bu firmalara, teknoloji odaklı çeşitli sektörlerden girişimler olacak. TEKMER, bölge girişimcileri için bir inovasyon ve iş birliği ’hub’ı olarak işlev görecek ve öğrenciler, akademisyenler, yerel sanayiciler ve girişimciler için açık olacak. Merkezin amacı, ’küçük ve orta ölçekli işletmeler’ ile ’start-up’lar için bir destek ve büyüme merkezi oluşturmak. Üniversitenin akademik ve araştırma altyapısı ile sanayi dünyasının ihtiyaçları TEKMER’de birleşecek, bu da bölgesel ve ulusal ekonomik büyümeye katkı sağlayacak. Bu vesileyle bu önemli projeye sağladıkları destekler için KOSGEB’e ve başvuru sürecinde verdikleri desteklerle projenin gerçekleşmesine katkı sunan başta Rektörümüz Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu ile emeği geçen herkese içten teşekkürlerimi sunarım” ifadelerine yer verdi.