?>

Ataşehir’de ‘Karavan Tiyatrosu’ rüzgarı

€?karavan tiyatrosu" konseptiyle ataşehir'de 3 gün boyunca sahnelenen “meraklısı için öylesine bir hikaye” isimli oyun ataşehirlilerin yoğun ilgisiyle karşılaşarak, sanat dolu akşamlar yaşattı.

Gündem - 3 ay önce

“Karavan Tiyatrosu" konseptiyle Ataşehir’de 3 gün boyunca sahnelenen “Meraklısı İçin Öylesine Bir Hikaye” isimli oyun Ataşehirlilerin yoğun ilgisiyle karşılaşarak, sanat dolu akşamlar yaşattı. Ataşehir’in parklarında seyirciyle buluşan “Meraklısı için Öylesine Bir Hikaye” adlı oyun, “Karavan Tiyatrosu” konseptiyle daha önce alışılagelmemiş bir formatla tiyatroseverlerin karşısına çıktı. Seyirciler, yaz akşamlarının keyfini açık havada yaşarken, bir yandan da muazzam bir tiyatro sahnesini izleme fırsatı buldu. Oyunun yönetmen koltuğunda ünlü oyuncu Erkan Can’ın yer aldığı, Bilal Çatalçekiç’in oynadığı tiyatronun ,“Karavan Tiyatrosu” konsepti katılımcılar tarafından çok beğenildi. “Sanatı herkes için erişilebilir kılmak en büyük amacımız”

Tiyatro üzerine önemli açıklamalar yapan usta oyuncu Erkan Can, “Kültürümüzü, tiyatromuzu ve edebiyatımızı genç kuşaklara daha etkili bir şekilde ulaştırmak için heyecan verici bir projeye başladık. Karavan Tiyatrosu ile gençlerin sanata olan ilgisini artırmayı ve kültürel değerlerimizi geleceğe taşımayı hedefliyoruz. Bu yolda hep birlikte ilerlemek ve sanatı herkes için erişilebilir kılmak bizim en büyük amacımız” dedi. Karavan Tiyatrosu’nun ortaya çıkış sürecini anlatan oyuncu Bilal Çatalçekiç, Geleneksel Türk Tiyatrosu’ndan yola çıktıklarını ve tiyatroyu insanlara ulaştırabilmek için, karavanla seyahati ile bunu sağlamak istediklerini ifade etti. “Sait Faik Abasıyanık çok değerli bir şair”

Türk Edebiyatının en önemli yazarlarından olan Sait Faik Abasıyanık’ın ölümünün 70. yılında, ünlü yazarın öykülerinden ve hatıralarından yola çıkılarak uyarlanan tiyatro oyununu sahneleyen oyuncu Bilal Çatalçekiç, “Doğayı, çevreyi, koruyan, insana ve kardeşliğe değer veren bir şairin bilincini yeniden, 7’den 70’e herkese anlatmak istiyoruz. O nedenle böylesine değerli bir şairimiz olan Sait Faik Abasıyanık’ın bu eserini sahneledik” dedi. Ataşehir halkının oyunu çok güzel karşıladığını ifade eden Çatalçekiç, “Ataşehir, bizi çok güzel karşıladı ve doğru bir yolda olduğumuzu gösterdi” açıklamasında bulundu. Çatalçekiç, “Bizi sizlerle buluşturduğu ve bize bu desteği sağladığı için Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’e ve Ataşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi. Fetih Mahallesi Buhara Parkı’nda Ataşehir’deki son sahnesini gerçekleştiren Karavan Tiyatrosu’na Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel de katıldı. Başkan Adıgüzel, etkinlikte şu sözlere yer verdi: “Kıymetli komşularım, hepiniz hoş geldiniz. Sizlerle birlikte olmak bizim için büyük bir mutluluk. Göreve geleli yaklaşık 120 gün oldu. Çocuklarımıza verdiğimiz sözleri adım adım yerine getirmeye devam ediyoruz. Ataşehir’deki tüm çocuklarımızın ve gençlerimizin sanatla buluşmasını istiyoruz. Çünkü Fetih Mahallesi’ndeki kıymetli anne babalar, çocuklarını en güzel etkinliklerle buluşturmak ve en iyi eğitimleri almalarını sağlamak için büyük fedakarlıklar gösteriyorlar. Biz de bu süreçte üzerimize düşeni yapıyoruz. Değerli üstatlarımızın sergiledikleri güzel tiyatroları çocuklarımızla buluşturuyoruz. Bu çalışmalar, Türkiye sanat tarihine de önemli bir katkı sağlıyor.” “iyi ki Ataşehir’de yaşıyoruz, diyeceğiz”

Konuşmasını sahnede çıkarak gerçekleştiren Başkan Adıgüzel şu sözlerle devam etti: “Diğer taraftan, parklarımızı sizler için daha güzel hale getirmek için yenilemeye devam ediyoruz. Çocuklar, gençler ve büyüklerimiz için çeşitli etkinlikler planlıyoruz. Geçen hafta bir grup hanımefendiyle Boğaz turu yaptık; bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Önümüzdeki 5 yıl boyunca, ‘İyi ki Ataşehir’de yaşıyoruz’ diyeceğiz.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te parkta şok intihar.

2024-07-25 20:44 - Asayiş

Gaziantep’te kavgada vurulan baba yaralandı, oğlu hayatını kaybetti

2024-07-25 22:07 - Asayiş

Teymur kardeşlerin anne acısı!

2024-07-26 13:55 - Gündem

Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşlarında Gaziantep’ten kimler var?..

2024-07-30 15:27 - Ekonomi

Musa Özgüçlü’nün acı günü

2024-07-28 10:55 - Yaşam

Dülükbaba Yangını kontrol altına alındı

2024-07-28 18:58 - Asayiş

Gaziantep'te acı ölüm! Genç öğretmen ölü bulundu

2024-07-24 15:16 - Asayiş

Dülükbaba ormanlarımda korkutan yangın.

2024-07-28 16:44 - Asayiş

Gaziantep'te silah sesleri

2024-07-26 22:55 - Asayiş

Gaziantep FK, stopere Viana'ya getirdi

2024-07-29 10:25 - Spor

İlgili Haberler

Rektör Hacımüftüoğlu, uluslararası aşı bilimi kongresine katıldı

09:09 - Gündem

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yarın yapılacak

09:11 - Gündem

Girişimci destek programı Erzurum’da başarılı projelerle devam ediyor

09:05 - Gündem

AİÇÜ’de akademik yılı açılış ve fahri doktora tevdi töreni düzenlendi

09:00 - Gündem

Karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyarı

08:50 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep, Türkiye’nin En Büyük Bilim Merkezlerinden Birine Kavuştu

22:41 - Siyaset

Türkiye deprem risk haritası güncellendi! Gaziantep hangi riskli bölgede?

20:32 - Gündem

SON DAKİKA | Kilis’e 2 Havan mermisi düştü.

20:09 - Asayiş

Oto yıkamada meydana gelen patlama paniğe sebep oldu

19:32 - Asayiş

Gaziantep'te hangi ilçeler karanlığa bürünecek? (16.10.2024)

18:05 - Elektrik ve Su