?>

Bağcılar Belediye Başkanı'ndan İBB Başkanı İmamoğlu'na zor soru: Ne yaptınız bu parayı?

Bağcılar Belediye Başkanı Özdemir, İBB'nin Esenyurt-Mahmutbey hattı için kredi çektiğini ancak hattın yüzde beşlik seviyede kaldığını söyleyerek, İBB Başkanı İmamoğlu'na sordu: Ne yaptınız bu parayı? Metro adına kullanılmadığı kesin.

Siyaset - 2 yıl önce

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin sorularını yanıtladı. 

İlçede hayata geçirdikleri anlatan Özdemir; İstanbul'un sorunlarına ilişkin de dikkati çeken değerlendirmelerde bulundu. 

"16 YILDIR SİYASETİN İÇİNDEYİM"

Bağcılar Belediye Başkanı olana kadar vatandaşlar tarafından çok fazla tanınmasanız da temelden yetişmiş, siyasetin içinden gelen bir isimsiniz? Bağcılar’la kesişen hikayenizden ve siyasi serüveninizden bahseder misiniz?    

1983 Kastamonu İnebolu doğumluyum. Sahil köyünde doğduk, büyüdük, 10 yaşımıza kadar. 1993 yılında Bağcılar Fatih Mahallesine taşındık. Ondan sonraki serüvenimiz Bağcılar’da devam etti. İnşaat Mühendisliği lisans eğitimimizi Yıldız Teknik Üniversitesinde tamamladık. Sonrasında hem iş hayatımız başladı hem de eğitim hayatımıza devam ettik. Yüksek lisans eğitimimizi üniversiteden sonra devam ettirdik. Bir tarafıyla da siyasete atıldık.

Üniversite bittikten sonra gençlik kollarında başladım. 2006 yılında AK Parti Bağcılar gençlik kollarında başladım. 2007 yılında yani bir yıl sonrasında Gençlik Kolları Başkanlığına seçildik. 2007-2014 yılları arasında 7 yıl Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım Bağcılar’da. Sonrasında da Büyükşehir Meclis Üyesi olarak 2014’te seçildik. Bir dönemi tamamladıktan sonra yeni dönemde de yine hem Bağcılar’dan, Büyükşehir'den meclis üyesi olarak seçildik. Bu dönemde de Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttük. Yaklaşık 7 yıl gençlik kolları artı bir yıl yönetimi, 8 yıllık da büyükşehir tecrübemizle beraber 16 yıllık bir siyasi tecrübemizi aralıksız bir şekilde Bağcılar'da sürdürdük. Tabii ki siyaset ve teşkilatlarla ilgili olan ya da vatandaşlarımız nezdinde bir tanınırlığımız vardı ama Bağcılar’ın geneli düzeyinde süreç daha da şekillendi.

Göreve geldiğimizde ramazan ayının bitmesine tam 17 gün kalmıştı. 3-4 saatlik uykuyla Ramazan'ı tamamladık. Sonrasında da cami cemaatiyle camide olduk, çıkışta çay ocağında olduk, çocuklarımızla okulda buluştuk, vatandaşlarımızla sokakta buluştuk, esnaflarımızı ziyaret ettik derken zamanımızın üçte ikisini dışarıda geçirdik. Bunun da tabii hem görünür olmak hem tanınırlık boyutunda önemli bir avantajını yaşadık. Olabildiğince sahadayız, dışarıdayız.  

"İCRAATLERİMİZİ İSTİŞAREYLE HAYATA GEÇİRİYORUZ"

39 yaşında AK Parti’nin İstanbul’daki en genç belediye başkanısınız? Gençlerle iletişiminiz nasıl? 300 bini bulan bir genç nüfusu var. Gençlere yönelik ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?    

Zaten halen gençliğimizi muhafaza ettiğimize inanıyoruz. Bağcılar’ın 300 binin üzerinde genç nüfusu var. Çocukları kastetmiyorum, gençlerden bahsediyorum. Özellikle 18-30 yaş arası yani nüfusun yarısına yakını genç. 165 bini öğrenci olan 300 bin gençten bahsediyoruz. Genç olmamız, daha önceki süreçte gençlik kollarında siyaset yapıyor oluşumuz ve gençlerle de uzun yıllardır birlikte görev yapmamız hasebiyle çok kuvvetli bir iletişim söz konusu. Zaten bu biraz da doğal gelişen bir şey. Yani biz ekstra bir şey sarf etmiyoruz. Gündelik hayatımızda nasılsak, Belediye Başkanı olduktan sonra da aynısını devam ettiriyoruz. Onlarla yine sahadayız yine birlikte birçok şeyi konuşuyoruz. Gençlik kollarında iken de öyleydi. Benim Gençlik Kolları Başkanlığı dönemimde de birçok icraatı arkadaşlarımızla bol bol sohbet ederek hayata geçirdik. Belediye Başkanı olduktan sonra aynı devam ettiriyoruz.

Yani Bağcılar’da bir şey yapılacaksa öncelikle onu kullanacak olan kişilerin neye ihtiyacı var tespit ediyoruz, iletişim kuruyoruz ve bu çerçevede sürecimizi yürütüyoruz. Çok da pozitif ve çok güzel bir süreç yürütüyoruz. Gençlerle fazlasıyla bir araya geliyoruz. Liselere gidiyoruz. Yine onlarla bir arada olduğumuz etkinlikler düzenliyoruz. Mesela göreve geldiğimizde ilk yaptığımız iş 3 tane müdürlük kurmak oldu. Bunlardan bir tanesi Gençlik Spor Müdürlüğü. Müstakil bir müdürlük altında daha da konsantre olunacak şekilde bunu yapmamız gerektiğine inandık.  

"BU GENÇLİK NEREYE GİDİYOR' DEMİYORUZ"

Gençlerle vakit geçiriyor musunuz? Sizden ne gibi talepleri oluyor?   

İlk olarak gençler özellikle de bu yeni kuşak çok akıllı ve her şeyinizi gözlemliyor. Sizin tavrınızı da samimiyetinizi de onlara karşı olan tutumunuza da çok dikkat ediyor ve onlara hizmet noktasında yönlendirmeniz değil, onların sizi yönlendirmesini bekliyor. Onlara değer verdiğimizi hissetmek istiyorlar. Biz de önce bir tavrımızı ortaya koyduk. Özellikle ‘Bu gençlik nereye gidiyor?’ söylemleriyle iletişimimizi doğru kurgulamayacağımızı düşündük.

Milattan 2 bin ila 4 bin yıl önce yaşayan Sümerlilerin tabletlerinde dahi, ‘Bu gençlik nereye gidiyor?’ yazıyor. Bu kuşak çekişmesi o zamandan bu tarafa gelen bir durum. O yüzden biz gençlerle doğru bir iletişim kurduk. Yıllardır da bu işin içerisindeyiz ve sonrasında da onlarla ilçeyi birlikte yönetmek istediğimizi onlara güzel bir şekilde ifade ettik. Bağcılar’da var olan birçok çalışmanın ötesinde mutlaka kültürel etkinliklerin yapılmasını ve daha çok olmasını bizden talep ettiler. Mesela konser düzenliyoruz. Bağcılar’a kıymetli ülkemizin değerli sanatçılarını getirdik.  2 konserimize de 80 binin üzerinde genç katıldı. Herhangi bir taşkınlık olmadan, herhangi bir olumsuzluk olmadan, güvenli bir ortam oluşturduk. Yine mahallelerimizin merkezi bir okulunda çocuk oyun gruplarıyla çocuklarımızın zaman geçirdiği, 34 saatlik bir periyot sonrasında öğretmenlerimizin oluşturduğu bir müzik grubunun onlara konser verdiği ve en sonunda da yaz sineması şekliyle final yaptığımız 17 etkinlik gerçekleştirdik. Bunlara da yoğun katılımlar oldu. Yine ilçemizde gençlik merkezlerimiz var. Genç arkadaşlarımızın gelişim sürecine katkı sunacak etkinlikleri planladık. Onlarla da ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ben de bağcılarda büyüdüm. Bağcıların sokaklarında bir hayat geçirdik. Bizim zamanımızda boş alanlar daha fazla olduğu için sokaklarda oyun oynuyor, zaman geçiriyorduk fakat şu anda fazlasıyla oyun alanlarına ihtiyaç var. Yeni spor alanlarına fazlasıyla ihtiyaçları var.

Hem sosyal hem yeşil alanlar açısından ciddi bir beklentileri var. Bunları artırma yönünde önemli bir süreç yürüttük. Yakın zamanda da var olan tesis sayımızı ikiye katlamak istiyoruz. Var olan yeşil alan sayımızı da hem bakanlığımızın oluşturacağı millet bahçeleriyle, yeni spor sahalarımız, antrenman sahalarımızla arttırmış olacağız. Bisiklet yolu inşa edeceğiz. Var olan parklarımızı içerisinde de geçtiğimiz hafta bir bisiklet sürüşü yaptık. Komşularımızla birlikte bizim belediyemizin önündeki caddede çok keyifli, güzel zamanlar geçiriyoruz. Sokaktaki balkondaki arabadan geçen vatandaşlarımızın o faaliyette bizleri gördüklerinde mutluluklarını gözlerinden okuyabiliyoruz. Bunları daha çok hayatın içerisinde bağcılarda bulundurmak istiyoruz.  

BAĞCILAR'DA DEPREME HAZIRLIKLAR NE DURUMDA?

Olası İstanbul depremi gündemdeki yerini koruyor. İstanbul’un diğer ilçeleri gibi Bağcılar’da da bu risk var. Depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm çalışmalarınız hangi aşamada?   

Ben mesleğim gereği kentsel dönüşüm alanında saha tecrübesi olan birisiyim. Bu alanda 16 yıllık tecrübemiz oldu. Hem kamu tarafını hem özel sektör tarafında iyi bilen birisiyim. Belediye olarak 2013 yılında bir Kentsel Tasarım Müdürlüğü kurduk. Bu müdürlük var olan İmar Müdürlüğü’nün haricinde sadece kentsel dönüşümü desteklemek için kuruldu. Vatandaşlarımızla parselleri birleştirip bir müteahhitle anlaşma süreçlerine kadar yanında oluyor ve onların kentsel dönüşüme katılımlarını motive ediyoruz. Bağcılar'da yüzde 28’i deprem sonrası yüzde 72’si deprem öncesi yapılardan oluşuyor. Geriye kalanlarla ilgili de bu müdürlüğümüz önemli çalışmalar yaptı bugüne kadar.  

İlçenizin fiziki dönüşümü konusunda ne gibi çalışmalar planlıyorsunuz? Mevcut devam eden projelerden bahsedebilir misiniz?    

Bu müdürlüğümüzce yürütülen çalışmaların içerisinde devam eden ve yakın zamanda teslim edeceğimiz 800 konutluk Albayrak sitesi tamamlanmak üzere. Yine Şişecam blokları var. Onlar da kaba imalatı bitti ince imalatı devam ediyor. Yakın zamanda ruhsata yönelik adımlar atacağımız yıkım kararları alınmış bine yakın konut var. Yüze yakın ticari dükkan var. Yine bu aşamaya daha gelmemiş ama riskli tespitleri yapılmış yüzlerce konut arkadan geliyor. Biz teknik anlamda sürece destek veriyoruz ve 2023 yılında bu müdürlüğümüzün belediyemizde ki bütçemiz içerisindeki yeri 45 milyonun üzerinde. Şunu özellikle ifade edeyim, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız da bu sürece çok ciddi destekler veriyor. Kentsel dönüşümün desteklenmesi adına kira yardımlarını, desteklerini yine maddi olarak bakanlığımız bize yansıtıyor. Kentsel dönüşüm süreci güvenle de ilişkili bir konu. Biz bugüne kadar yaşadıklarımızı bir kenara koyup, yapacaklarımızı vatandaşımıza güzel bir şekilde aktarıp, bir mağduriyet yaşanmamasını sağlıyoruz. Bugüne kadar yaşamadık. Bundan sonra daha güzel bir süreç yürüteceğiz. 

MİLLET BAHÇESİ MÜJDESİ

Bağcılar yoğun yapılaşmanın olduğu ilçelerden. Bu sıkışıklığı rahatlatacak millet bahçesi ve yeşil alan projeleriniz de söz konusu mu?   

Yapmış olduğumuz araştırmalarımızda 3 mesele fazlasıyla gündeme geliyor. Bir kentsel dönüşüm, iki yeşil alan, üç kültür, sanat ve spor alanındaki beklentiler. Bir de araya ulaşım giriyor. Bu 4 başlık arasında kentsel dönüşümü konuştuk. Yeşil alan konusunda da sıkışık bir ilçeyiz. 22 km karede yaklaşık 850 bine yakın kişi yaşıyor. Bunun 750 bini bizim vatandaşlarımızdan oluşmakta. O yüzden fazlasıyla yeşil alan ihtiyacı olan bir ilçeyiz. Belediye olduğumuzda 8 olan park sayısı 30’uncu yılımızda geçmiş dönemdeki başkanlarımızın gayretiyle 170'e çıkarıldı. Bunların içerisinde büyük ölçekli parklarımızda söz konusu. Bu anlamda zenginleştirmeye önemli gayret gösterildi. Var olanların üzerine var olanlar kadar bir yeşil alan kazandırmak istiyoruz. 65 dönümlük bir alanı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız 2017 yılında ihale etti, inşallah 2023 yılının ilk yarısında halkımızın hizmetine sunacağız. Ebubekir Cami'sinin hemen altındaki büyük alanda bu millet bahçemizi ilçemize kazandırmış olacağız. Yine ikinci millet bahçemizi basın ekspres yolunun hemen üst tarafındaki alana kazandırmış olacağız. İçerisinde bir stadyum, spor alanları olacak ve geri kalan kısmı da millet bahçesi olarak vatandaşımızın hizmetinde olacak. Yine 22 mahallemizde 22 mahalle bahçesi konseptiyle bir çalışma başlattık. İlk etapta 16 adet alanımızı oluşturduk. Burada da var olan parklarımızda nitelikli büyük ölçekli parkları kazandıracağız ve parklarla birlikte bulabildiğimiz her boş alana çocukların spor yapabilecekleri spor alanlarını kazandıracağız.  

ULAŞIM İÇİN 'MASTER' PLAN

Bağcılar İstanbul’un nüfus yoğunluğuyla öne çıkan ilçelerinden biri… İlçenizde ulaşımı ve trafiği rahatlatma konusunda da çalışmalarınız ve projeleriniz var mıdır? 

Eskiden ana arterler, ana yollar, TEM, E-5 çok büyük ulaşım problemi olan yerlerdi. Gerçekten hem hükümetimizin hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni AK Parti dönemindeki yaptığı büyük özverili çalışmalarla orada ciddi problemler azaltıldı. Fakat bu sefer ilçe içerisinde mahalle içerisinde sıkışıklıklar gündeme gelmeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin son 3 yıldaki meclis çalışmalarında Ulaşım Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttüm ve yürütmeye devam ediyorum. Göreve gelir gelmez ilk yaptığımız iş, üniversite hocalarımızla bir araya gelip Bağcılar'daki durumu tahlil etmek oldu. Sonrasında ulaşım master planı hazırladık. 24 saat boyunca ilçemizde hangi saatte nasıl trafik var? Sıkışmaması adına ne yapabiliriz? Sonrasında 32 nokta belirledik. Bu 32 noktanın ilk 10 noktasını çalıştık. Hatta komşu ilçemiz olan Güngören ilçesi ile de ilintili olan bir bölümü vardı. Güngören Belediye Başkanımızla da görüştük. İlçeler arasında bu anlamda bir koordinasyonu sağlamak gerekiyor. Yakın zamanda kararların alınması yönünde Büyükşehir Belediyesine de gerekli resmi müracaatımızı yaptık, kararlar alındıktan sonra trafiğin rahatlatılmasını sağlamak istiyoruz.  

"BÜYÜKŞEHİR METRO İÇİN KULLANMADIĞI PARAYI NE YAPTI?"

Büyükşehir Belediyesi’nin muhalefette olması ilçe belediyesi olarak sizlere ne gibi dezavantajlar sağlıyor? İmamoğlu yönetimindeki İBB ilçenize vadettiği yatırımları yaptı mı?   

AK Parti döneminde Büyükşehir Belediyesi birçok konuda ilçe belediyelerinin yükünü hafifleten bir boyuttaydı ve esasen bu ilçelerin hizmetleri yapılsın diye ciddi manada bütçe Büyükşehir Belediyesi'ne aktarılıyor. Fakat maalesef yeni dönemde bırakın AK Parti’yi CHP'li Belediyelerin dahi sınırları içerisinde kalan birçok yerde hizmetin sağlıklı bir şekilde görülmediğini ve Büyükşehir Belediyesi'nin bu işi yürütemediğini görüyoruz. Tabii AK Partili belediyelerde daha çok görüyoruz. Yapılması gereken ve şu ana kadar bitirilip hizmete alınması gereken bir Gençlik Merkezimiz var. 2 yıla yakın adım atılmadı. Şimdi bir çalışma başladı. Biraz ilerleme var. Fakat şu ana kadar buranın hem öğrencilere yurt olarak hem de gençlerin çalışmalarını yapabilecekleri bir gençlik merkezi olarak hizmete sunulmuş olması gerekirdi. Halen çalışmalar devam ediyor. Buranın yüzde 50’den fazlası AK Parti döneminde tamamlanmıştı.

Ebubekir bölge parkına çok yakın bir noktada pazar yeri, otopark ve spor kompleksi projemiz vardı. Burada pazar yeri halen yapılmış değil. Otoparkın bir kısmı hizmete alındı ama orada da ciddi izolasyon problemi var. Spor merkezi halen yapılmış değil. Ciddi manada akamete uğradı.

Yine bizim dönemimizde planlanıp şu anda yapılması gereken 5 prestij cadde çalışması hiçbir şekilde yapılmadı. Başlanmadı.

Yine altı otopark üstü pazar yeri olacak şekilde pazar yerleri projemiz devam etmiyor. Var olan metro projeleri devam etmiyor. Mesela Kirazlı-Halkalı hattı AK Parti döneminde ihale edildi, başlanıldı fakat yeni dönemde Devam etmedi. Hatta 2021 yılında süreci başlattık diye genel başkanlarını dahi getirdiler. Fakat iş ilerlemediği için ihale tasfiye edilmek durumunda kaldı. Şu anda yeniden ihaleye çıkılması gerekiyor.

Aynı şekilde Esenyurt-Mahmutbey hattının da ihalesi AK Parti döneminde yapılmıştı fakat orada da yine yüzde üçlük yüzde beşlik seviyede iş kaldı. Önümüzdeki hafta bütçe görüşmeleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı geldiği zaman onlara soracağız. Ne yaptınız bu parayı? Yani metro adına kullanılmadığı kesin ama ne adına kullanıldığı konusunda cevabını Büyükşehir Belediye Başkanından bekliyoruz. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 3 yıllık performansını nasıl buluyorsunuz? AK Parti şehri belediyecilikte önemli bir eşiğe çıkarmıştı. Şehrin şu anki durumu için neler söylemek istersiniz? 

Dün akşam bir TV programında Ekrem İmamoğlu'nun dinledik. Gerçeklikle bağdaşmayan, var olan gerçeğin üstünü kapatan bir yönetim anlayışı söz konusu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bir mesele üzerinden bu durumu fotoğraflayabiliriz. Kemerburgaz kent ormanı AK Parti döneminde yapılmış, tamamlanmış, sadece kurdele kesilme kısmı kalmış. Yüzde 99’u bitmiş bir yerle ilgili ‘Ranta değil halka açtık’ ifadeleriyle bir çıkış yaptılar. “Zaten burası bitmiş sadece kurdelesini kestiniz neyi yaptınız?” şeklinde ifade ettik. “Biz yaptık demedik, açtık dedik” diye kendilerini düzeltme gereği hissettiler. Yani burada 3 yıllık süreç içerisinde herhangi bir çalışma gayreti olmayan, İstanbul'daki vatandaşların sorunlarıyla dertlenmeyen, İstanbul'daki vatandaşların problemlerine çözüm üretme gayreti olmayan ve var olan çalışmaları da sağlıklı bir şekilde yürütemeyen bir Büyükşehir Belediyesiyle karşı karşıyayız. Metrolarda bunu görüyoruz. Göreve geldikten sonra var olan metro uzunluğunun 2 katına çıkaracağız ifadesi olan bir Büyükşehir Belediyesinin şu anda 3 yıllık performansıyla var olan metronun yüzde 10’unu dahi yapmadığını görüyoruz.  

Bağcılar Belediyesi, engelli bireyler ve yaşlılara yönelik hizmetlerle de adından söz ettiriyor. Bu çalışmalarınızdan da bize bahsedebilir misiniz?   

Bağcılar Belediyesi kuruluşundan itibaren 30 yılını doldurdu. Sosyal yönü çok kuvvetli olan bir belediye. Engelli Rehabilitasyon Merkezi ile başlayan süreç, Engelliler Sarayı ile taçlandırıldı. Bu dünyada da örneği olmayan proje ilçemizde aktif bir şekilde yürüyor. 37 branşta 1200’ün üzerinde öğrencinin ve ailesinin kurs gördüğü bir merkezi ilçemizde barındırıyoruz. Belediyemizin sosyal yönüyle önemli bütçesini ayırdığı bir hizmet. Burada engelli öğrencilerimiz, engelli vatandaşlarımız bir sosyal hayatın içerisine katılıyor. Biz onların gözlerinin içerisinde mutluluğu gördüğümüzde bütün yorgunluğumuzu atıyoruz. Ben dün de ziyaret ettim, onlarla zaman geçirdim, hem sosyalleşmelerine katkı sunuyoruz hem ailelerinin onları sınıflara emanet ettikten sonra keyifle bir arada zaman geçirdikleri ve o sıkıntılı anları attıkları bir vakti görüyoruz. Onların da bu anlamda çok mutlu olduklarını müşahede etmiş oluyoruz. Bir diğer taraftan engelli bireylerin kendi ihtiyaçlarını görecek şekilde artık üretime geçtiğini gördük. En son dün ziyaret ettiğimiz bir sınıfta da 3 boyutlu yazıcıyla tırnağını kesemeyen bir engelli vatandaşımızın tek eliyle beraber tırnağını kesebileceği bir makineyi ürettiğini gördük. Yine koltuk koluna kahve, çay bardakları koyabilecekleri bir aparat ürettiklerine gördük. Burada hayatın içerisine katılıp üretken olmalarını sağlayan bir yapının içerisine girmiş oldular. İstanbul Kalkınma Ajansı ve üniversitelerimizle birlikte bilim çalışmaları da üretiyoruz. Bilim sınıflarını oluşturduk. En son Sanayi ve Teknoloji Bakanımız da katıldı. 3 boyutlu yazıcılarla görme engelli vatandaşlarımızın herhangi bir cisme yaklaştıklarını onlara uyarı veren bastonun, şapkanın üretildiği bir merkez haline geldi. Hakikaten artık üretken bir boyuta ulaştık. Bir yönüyle de spor faaliyetlerini yürütüyoruz. Bağcılar Belediyesi Engelliler Spor Kulübümüz, üst üste başarıyla mücadele ediyor. 500’e yakın sporcumuz var. Engelli atletizmde şampiyonluklar almış sporcularımız var. Paralimpik olimpiyatlarda madalya kazanmış öğrencilerimiz var. Engelliler boyutunda çok önemli bir icraatı hayata geçiriyoruz. En son duygusal bütünleşmeyi sağlayan havuzumuzu da engelliler için geçtiğimiz hafta faaliyete geçirdik. Orada da yine engelli vatandaşlarımızın gelişim sürecine önemli bir katkı sunmuş olacağız.  

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin öncülüğünde Ak Parti İstanbul’da adeta sahaya indi. Siz de ilçe ilçe dolaşan bir isimsiniz. Sahada hava nasıl?   

Bu çalışmanın Belediye Başkanları ayağında biz görev aldık ve bizim çalışma alanlarımız AK Partili olmayan belediyelerin olduğu ilçelerde çalışma yapmak. İlk etapta nasıl bir manzarayla karşılaşacağımızı bilmeden gitmiştik. Fakat Küçükçekmece ile başlayan serüven bir sonraki çarşambayı iple çektiğimiz bir konuya evrildi. Çünkü gittiğimiz yerde, “Siz Bağcılar’dan gelmişsiniz, burada çalışıyorsunuz, gerçekten tebrik ediyoruz. AK Parti'yi tebrik ediyoruz. Fakat bizim başkan bizim ilçemizde olduğu halde gelmiyor. Bizim başkan nerede?” sorularını çok çok duyduk. Aslında bizim de kendimizi bu yönüyle tanımamıza vesile oldu. Yani AK Parti Belediye Başkanları bulunduğu ilçede sabahın altısında başlayan mesaisi gece 11’e kadar süren, vatandaşla iç içe olan, her konumda ve koşulda vatandaşla çalışan, dokunan bir belediye iken diğer taraftaki belediye grup başkanlarının ve belediyecilik anlayışının nasıl farklı olduğunu vatandaş nezdinde görmemize vesile oldu. Vatandaşın da farkı görmesine, bir fotoğraf çekmesine vesile olmuş oldu. Bu açıdan gittiğimiz her ilçenin belediyesiyle ilgili vatandaşlarımızın yakınmasını gördük. Mesela Küçükçekmece Belediyesi AK Parti’den CHP’ye daha yeni geçtiği için bizim dönemde yapılan ve şu anda akamete uğrayan birçok çalışmanın vatandaşı nasıl mağdur ettiğini net bir şekilde gördük. Ya da birkaç dönemdir Cumhuriyet Halk Partisi'ne kalmış ilçelerdeki geri kalmışlığı net bir şekilde gördük. Mesela Bağcılar da otuzun üzerinde hizmet binamız var, bilgi evlerimiz var, kültür merkezlerimiz var, havuzlarımız var, gençlik merkezimiz var. Vatandaşlarımıza bizim nasıl bir belediyecilik anlayışıyla çalıştığımızı ifade ettik. Bu açıdan gerçekten iyi bir fotoğraf oldu ve çok enteresan anlara şahitlik ettik. Mesela Maltepe ilçesinde Bağdat Caddesinde bir esnafa girdik. Hanımefendi hiç AK Parti'ye oy vermemiş hiç oy vermeyi düşünmemiş ama bir sonraki seçimde AK Parti'ye vereceğini söyledi. Bizim yanımızda çekim yapıyorlar, tam çıkarken fark etti anlattıklarının kayda alındığını “Ne olur çekmeyin. Linç edilirim ve benden alışveriş yapmazlar. Birçok noktada sıkıntıya girerim” dedi. Vatandaşımızın gerçekten partimizi ve partimizin çalışmalarına teveccühünün olduğunu, var olan ilçe belediyelerinden de üst düzeyde şikayetçi olduklarını gördük. Önemli bir deneyimdi ve sahada var olmamız da bence çok pozitif yansıdı. 

Bağcılar’da halkın size teveccühü ne durumda? Anket çalışmalarınız var mı?   

7’inci ayımızı yeni doldurduk. Fakat bu süre içerisinde vatandaşımızın çok hızlı bir şekilde süreci kabul ettiğini ve pozitif bir bakış açısıyla bizlere karşı muhabbet beslediğini görüyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor. Yoklamalarımızda bunu görüyoruz. Bizim daha da fazlasıyla yaptığımız çalışmaları artırmamız noktasında bizi teşvik eden bir sonucu da görüyoruz.  

Kendinize vakit ayırmaya fırsat bulabiliyor musunuz? Nasıl programlara nasıl getiriyorsunuz?  

Ben sonuçta fatih mahallesinde büyüdüm. Diğer mahallelerde gençliğimizi yaşadık. Bağcılarda hayatımızı devam ettirdik ve Bağcılar'daki vatandaşlarımızın hayallerini, gelecekle ilgili beklentilerini ya da onların bir belediye noktasında nasıl desteklenmesi gerektiğini çok iyi bilen birisiyim. Bugüne kadar var olan çalışmalarımızın üzerine eklemeliyiz konusunda da ciddi bir tecrübeye sahip olduk. Bağcılar güzel duyguları besleyen insanlarımızın var olduğu bir yer. O yüzden gece gündüz çalışsak azdır diyorum. Ben hep arkadaşlarımıza da onu söylüyorum. Sabah işte 6 gibi başlıyor mesaimiz gece 11’e kadar sürüyor. Şahsi anlamda kendinize ayırabileceğiniz bir zamanımız yok.  Bağcılar tabii farklı bir ilçe yani bir Türkiye mozaiği diyebiliriz. Yani her taraftan gelmiş vatandaşlarımız var. Mesela Mahmutbey’de Selanik'ten mübadeleyle gelmiş olan vatandaşlarımızın yoğun olduğu bir mahalle ve 100 yıllık bir geçmişi var. Orada bir dede pilavı etkinliği vardır. Dede pilavı etkinliklerinde onlarla beraber olduk. Olabildiğince katkı noktasında belediye olarak sürece destek verdik ama işin sahibi onlar olsun istedik. O kültürü onlar yaşasın istedik. Ulusal boyutta da medyada yer buldu. Böyle zenginliklerimiz var ve bunları ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. 

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te Eşini öldüren zanlı KHK ile atılan polis memuru çıktı

2022-11-16 19:56 - Asayiş

Gaziantep’te Kuzenini öldüren doktor cezaevinde intihar etti.

2022-11-19 12:41 - Asayiş

Valilikten Gaziantep için kuvvetli yağış uyarısı

2022-11-15 20:35 - Gündem

TOKİ Sosyal Konutlar Gaziantep kura tarihleri belli oldu. İşte ilçe ilçe kura tarihleri

2022-11-16 15:50 - Gündem

Kilis’e roket atıldı. 1 asker ve 2 özel harekatçı yaralı

2022-11-20 17:29 - Gündem

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü yeniden Tiryaki’ye emanet.

2022-11-17 18:11 - Gündem

Vali Gül’den Karkamış’a saldırı açıklaması.

2022-11-20 21:59 - Gündem

Abdullah Tancan her zaman Gazianteplilerin yanında oldu.

2022-11-18 17:30 - Gündem

Gaziantepliler Dikkat! Gaziantep'te yarın birçok bölgede elektrik kesintisi olacak...

2022-11-19 17:02 - Elektrik ve Su

Gaziantepliler Dikkat! Gaziantep'te yarın birçok bölgede elektrik kesintisi olacak..

2022-11-20 16:11 - Elektrik ve Su

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye’nin Brasilia Büyükelçisi Akça ile görüştü

21:31 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Endonezya Temsilciler Meclisi Başkanı Maharani ile görüştü

20:44 - Siyaset

Kuşadası Belediyesi Kaymakam Keklik’i ağırladı

20:36 - Siyaset

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: "Bizim garantör ülkemiz anavatan Türkiye Cumhuriyeti’dir"

20:05 - Siyaset

Bakan Uraloğlu, Kars İl Koordinasyon Toplantısı’na katıldı

18:55 - Siyaset

Günün Manşetleri

Elazığ depremi sonrası konuştu! Profesörden ürküten açıklama

20:08 - العربية

Babasının cenazesi için yola çıktı, kazada hayatını kaybetti

19:05 - Asayiş

Gaziantep'te elektrik kesintisi 09.11.2024

18:04 - Elektrik ve Su

Gaziantep'te ölen 23 kişi defnedildi! (08.11.2024)

17:57 - Defin Listesi

Gaziantep'te bugün hangi eczaneler nöbetçi? (08.11.2024)

17:54 - Sağlık