?>

Bağlar’da depremin yaraları sarılıyor

Bağlar depremin yaralarını sarıyor kahramanmaraş merkezli 7. 7 ve 7. 6 ölçeğindeki depremlerin diyarbakır'da en fazla hasar verdiği bölge olan merkez bağlar ilçesi'nde felaketin yaralarını sarmak için çalışmalar son sürat devam ediyor. Deprem sonrasında hasarlı ve riskli olan evlerine giremeyen binlerce vatandaş, bağlar belediyesi'nin belirlediği barınma merkezleri ile afad, kızılay ve gönüllü kuruluşların şehrin farklı noktalarında kurduğu çadırlarda kalıyor. Eşi dürdane beyoğlu ile birlikte barınma merkezleri ve çadırlarda yaşayan vatandaşları ziyaret eden bağlar belediye başkanı hüseyin beyoğlu,"vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Yaraları sarmak için herkes kenetlenmiş durumda " diye konuştu. 4 binanın yıkıldığı bağlar'da ilk belirlemelere göre çok sayıda bina ve yapıda da hasar var. Bir yandan yıkılan binaların altındaki vatandaşları kurtarma umutları, diğer yandan enkaz ve hasar tespit çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Evlerine giremeyen veya evsiz kalan vatandaşlar ise barınma merkezleri ve çadırlarda kalıyor. Binlerce vatandaşın ihtiyaçları bağlar belediyesi ve gönüllü kuruluşlar tarafından yerine getiriliyor. "koordinasyon ve ihtiyaçları karşılamada hiç bir sorun yok " her barınma merkezi ve çadırlar için sorumlu ekipler tayin edildiğini dile getiren bağlar belediye başkanı hüseyin beyoğlu,"koordinasyon ve ihtiyaçları zamanında temin etme konusunda hiç bir sorun yok. Sürekli olarak vatandaşlarımızın yanında ve emrindeyiz. Cumhurbaşkanımız sayın recep tayyip erdoğan’ın liderliğindeki devletimiz tüm imkanlarıyla ilk andan itibaren sahadadır. Temel ve insani tüm ihtiyaçlar ivedilikle yerine getirilmektedir. " ifadelerini kullandı.

Asayiş - 2 yıl önce

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin Diyarbakır’da en fazla hasar verdiği bölge olan merkez Bağlar ilçesinde felaketin yaralarını sarmak için çalışmalar son sürat devam ediyor.

Deprem sonrasında hasarlı ve riskli olan evlerine giremeyen binlerce vatandaş, Bağlar Belediyesi’nin belirlediği barınma merkezleri ile AFAD, Kızılay ve gönüllü kuruluşların şehrin farklı noktalarında kurduğu çadırlarda kalıyor. Eşi Dürdane Beyoğlu ile birlikte barınma merkezleri ve çadırlarda yaşayan vatandaşları ziyaret eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Yaraları sarmak için herkes kenetlenmiş durumda" dedi.

4 binanın yıkıldığı Bağlar’da çok sayıda bina ve yapıda da hasar meydana geldi. Bir yandan yıkılan binaların altındaki vatandaşları kurtarma umutları, diğer yandan enkaz ve hasar tespit çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Evlerine giremeyen veya evsiz kalan vatandaşlar ise barınma merkezleri ve çadırlarda kalıyor. Binlerce vatandaşın ihtiyaçları Bağlar Belediyesi ve gönüllü kuruluşlar tarafından yerine getiriliyor. "Koordinasyon ve ihtiyaçları karşılama aksaksız devam ediyor"

Her barınma merkezi ve çadırlar için sorumlu ekipler tayin edildiğini dile getiren Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Koordinasyon ve ihtiyaçları zamanında temin etme konusunda hiç bir sorun yok. Sürekli olarak vatandaşlarımızın yanında ve emrindeyiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki devletimiz tüm imkanlarıyla ilk andan itibaren sahadadır. Temel ve insani tüm ihtiyaçlar ivedilikle yerine getirilmektedir" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te dün 168 kişi toprağa verildi

2023-02-10 02:56 - Defin Listesi

Herkes bu çağrıya kulak vermeli.

2023-02-11 23:01 - Gündem

Gaziantep’te 7.8 iiddetinde deprem

2023-02-06 04:36 - Gündem

O isimden Depremzedelere 50 bin tas çorba ikramı

2023-02-07 16:46 - Gündem

Vali Gül; Kent genelinde 531 göçük söz konusu

2023-02-06 08:05 - Gündem

Tancan Doğalgazın Gaziantep’e ne zaman ve nasıl verileceğini detaylarıyla açıkladı.

2023-02-09 23:56 - Gündem

GASKİ’den Su açıklaması. Gaziantep’te nerelere su verilecek!..

2023-02-07 19:51 - Gündem

Depremi önceden bilen adam yine konuştu.

2023-02-08 11:52 - Gündem

Gaziantep’teki Deprem onları hayattan kopardı!..

2023-02-07 21:13 - Gündem

GASKİ’den su ile ilgili önemli açıklama: “Bu bölgeler suyu kullansın ama içmesin..”

2023-02-09 08:29 - Gündem

İlgili Haberler

TEM Otoyolu’nda motosiklet kazası: 2 ölü

06:19 - Asayiş

Takip ettiği husumetlisini terminalde vurdu

05:58 - Asayiş

Kontrolden çıkan otomobil karşı şeritten gelen taksiye çarptı: 3 yaralı

05:17 - Asayiş

Sultanbeyli’de silahlı bıçaklı ’laf atma’ kavgası: 2 yaralı

02:55 - Asayiş

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’nde korkutan yangın

02:53 - Asayiş

Günün Manşetleri

Gaziantep Deprem Konutları Kura Çekimi ve Anahtar Teslim Töreni

23:25 - Gündem

U.Y.A. İsimli Şüpheli Hırsızlık Suçundan Yakalandı

23:20 - Asayiş

Gaziantep’te Fatma Şahin’den Depremzedelere 20.631 Konut Teslimi

22:53 - Gündem

Fatma Şahin’den Yerli ve Milli Ulaşım Atağı: Türkiye’nin İlk Motorlu Banliyö Treni GAZİRAY İçin Geri Sayım Başladı

22:48 - Gündem

Gaziantep’te üzücü intihar vakkası

20:57 - Asayiş