Bakan Bolat, KKTC’de Mobil X-RAY Tarama Sistemi teslim törenine katıldı

Ticaret bakanı ömer bolat, kktc’de mobil x-ray tarama sistemi teslim törenine katıldı. Bolat, “kendi haklarımızı savunurken gösterdiğimiz çabaları kktc için de göstermekten asla çekinmiyoruz” dedi.

Siyaset - 2 gün önce

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, KKTC’de Mobil X-RAY Tarama Sistemi teslim törenine katıldı. Bolat, “Kendi haklarımızı savunurken gösterdiğimiz çabaları KKTC için de göstermekten asla çekinmiyoruz” dedi.

KKTC’ye ziyaret gerçekleştiren Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Gazimağusa Limanı’nda Mobil X-RAY Tarama Sistemi teslim törenine katıldı. Gazimağusa Gümrük Şube Amirliği’nde düzenlenen törende KKTC’li bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar, Türkiye’den gelen konuklar ve diğer yetkililer yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Bakan Bolat, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve KKTC Maliye Bakanı Berova konuşma yaptı. Üstel törende yaptığı konuşmada, “Ercan Havalimanı’ndan sonra limanlarımızı da çağdaş yapıya kavuşturmak, ülke ekonomisini her geçen gün daha ileriye götürmek için çalışıyoruz” dedi.

Berova ise Türkiye’den KKTC’ye 2 adet Mobil X-RAY cihazı hibe edildiğini belirterek, birinin bugün Gazimağusa Limanı’na, diğerinin ise yaklaşık 1-1 buçuk ay sonra Girne Limanı’na kazandırılacağını söyledi. Berova, “Gümrüklerin güçlendirilmesi adına çok önemli bir adımı atmış olacağız” ifadesini kullandı. “Haksızlıklara karşı birlikte mücadele etmek asli görevlerimiz”

Ticaret Bakanı Bolat da yaptığı konuşmada, Türkiye’nin KKTC’nin ülke olarak bağımsızlığına büyük önem verdiğini belirterek, “Kendi haklarımızı savunurken gösterdiğimiz çabaları KKTC için de göstermekten asla çekinmiyoruz. Bu kapsamda KKTC’ye karşı uygulanan uluslararası özellikle Batı kaynaklı kısıtlamaların ekonomi üzerindeki etkilerini gidermeye yönelik katkılarımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da artarak devam edecektir” diye konuştu.

Bolat, “Kıbrıs Türkü’nün hak ettiği refah seviyesine ulaşması için çalışmak ve Kıbrıs Türklerinin uğradığı haksızlık ve çifte standartlara karşı birlikte mücadele etmek asli görevlerimiz arasındadır” dedi. “KKTC gümrüklerinin güvenliği sağlanacak”

Türkiye’nin KKTC ile geçen yıl ulaştığı 2 buçuk milyar dolarlık ticaret hacmini daha yükseklere çıkarma konusunda azimli ve kararlı olduğunu vurgulayan Bolat, “Bugün açılışını yapacağımız X-Ray cihazı kardeş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak aramızdaki iş birliğinin en somut göstergelerinden birisidir. Bu basit bir mekanik teknik cihaz değildir, bu cihazın anlamı KKTC gümrüklerinin güvenliğinin sağlanması, kayıt dışılıkla ve kaçakçılıkla mücadelede çok büyük bir ilerleme sağlanması, KKTC’nin maliye gelirlerinin artmasıyla beraber vatandaşlarımız için ve KTKC ekonomisi için yapılacak yatırımların karşılığının artması anlamına da gelmektedir” şeklinde konuştu.

Bolat ayrıca Ticaret Bakanlığı olarak yine kayıt dışı ticari faaliyetleri engellemek için 2 tane de bavul X-Ray cihazının ve 2 narkotik köpeğinin KKTC’ye en kısa zamanda gönderileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından protokolün katılımıyla kurdele kesilerek, açılış gerçekleştirildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ak Parti Gaziantep il başkanlığı düğümü çözülüyor.

2024-06-21 16:44 - Siyaset

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı için Ankara’ya kimler çağrılacak?..

2024-06-23 15:23 - Siyaset

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fedaioğlu oldu.

2024-06-24 22:50 - Siyaset

AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı o isim oldu.

2024-06-26 11:14 - Siyaset

İSO 500’e Gaziantep damgası

2024-06-25 12:49 - Ekonomi

Gürban seçimin faturasını Nazlı Ateş’e kesti.. Şehitkamil ilçe Yönetimi görevden alındı

2024-06-28 13:15 - Siyaset

Yasin Tepe’nin baba acısı.!

2024-06-27 09:53 - Gündem

Nizip Konteyner kentte yangın tahliyesi.

2024-06-21 21:20 - Asayiş

Nizip Belediye başkanı Ali Doğan'ın aracıyla çarptığı yaya öldü

2024-06-26 14:27 - Asayiş

Gaziantep’te feci kaza.. 1 ölü 2 yaralı

2024-06-21 17:51 - Asayiş

İlgili Haberler

Fransa’da sandık çıkış anketlerine göre aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi seçimlerde önde

22:19 - Siyaset

AK Parti’den Genel Başkan Özel’e "Kula Belediye Başkanını ihraç edin" çağrısı

19:33 - Siyaset

CHP Genel Başkanı Özel, Emek Mitingi’nde konuştu

19:02 - Siyaset

Başkan Dönmez’in tutuklanmasının ardından Manisa CHP’den ilk açıklama

18:41 - Siyaset

CHP Gaziantep il Kadın Kolları başkanı o isim oldu.

18:19 - Siyaset

Günün Manşetleri

CHP Gaziantep il Kadın Kolları başkanı o isim oldu.

18:19 - Siyaset

Gaziantep’te 4. Geleneksel Rahvan At Yarışları düzenlendi

15:57 - Spor

Bakan Yerlikaya’dan Tahmazoğlu’na ziyaret etti

13:42 - Gündem

Gaziantep’te TÜGVA Yaz Okulu Lansmanı Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı

13:36 - Eğitim

Gaziantep'te kanlı gece: Gece kulübünde ölü ve çok sayıda yaralı var

13:13 - Siyaset