?>

Bakan Göktaş: "(Alper Gezeravcı) Gençlerimize ilham olacak"

Avrupa’nın en büyük satranç organizasyonlarından biri olduğunu belirten aile ve sosyal hizmetler bakanı mahinur özdemir göktaş,” bu şampiyona bu bakımdan da bizim için gurur verici bir etkinlik. Kale gibi gelecek” ve “sevgi evleri” projelerimizle bu sporla tanışan çocuklarımızın da satranç tahtasında verecekleri mücadele, eminim birçoğu için parlak bir geleceğin, başlangıcı olacaktır. Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda satranç sporuyla ilgilenen 137 lisanslı ve 1 milli sporcu çocuğumuz yer alıyor” dedi.

Gündem - 9 ay önce

Antalya’da düzenlenen 2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası’nın açılışında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ”Milli Uzay Programı kapsamında ilk astronotumuz Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderildi. Bu heyecanı ve mutluluğu yaşamamıza vesile olan astronotumuzu canı gönülden tebrik ediyorum. Bu tarihi gelişme, inanıyorum ki sizler için de bir örnek teşkil edecek. Böylesine büyük bir adım ülkemize yön verecek, siz gençlerimize ilham olacaktır" dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek turizm merkezinde bir otelde düzenlenen 2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası başladı. Turnuvanın açılış konuşmasını gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "81 ilimizden 3 bin çocuğumuzu misafir eden Avrupa’nın en büyük satranç organizasyonlarından biri olan bu şampiyona, bu bakımdan da bizim için gurur verici bir etkinlik. ’Kale Gibi Gelecek’ ve ’Sevgi Evleri’ projelerimizle bu sporla tanışan çocuklarımızın da satranç tahtasında verecekleri mücadele, eminim birçoğu için parlak bir geleceğin başlangıcı olacaktır. Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda satranç sporuyla ilgilenen 137 lisanslı ve 1 milli sporcu çocuğumuz yer alıyor” dedi. “Yalnızca büyük rüyaların ve iddiaların sahibi olan kişiler geleceğe emin adımlarla yürüyebilirler”

Ulusal ve uluslararası müsabakalarda her geçen gün yeni bir başarıya imza atan çocuklarla gurur duyduklarını ifaden eden Bakan Göktaş, ”Gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonun ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil edecek siz kıymetli gençlerimiz için büyük bir fırsat olacağına yürekten inanıyorum. Çok eski zamanlardan beri oynanan satranç, zekâ ve sanatın buluştuğu önemli bir strateji oyunudur. Yalnızca büyük rüyaların ve iddiaların sahibi olan kişiler geleceğe emin adımlarla yürüyebilirler. Bu anlamda bugün sizleri bir araya getiren satrancın düşünce yapınıza ve zihinlerinize sağladığı avantajlarla rüyalarınızı, hedeflerinizi gerçekleştirmenize vesile olacağına inanıyorum ”diye konuştu. “Şanlı bayrağımızı sizler fezada dalgalandıracaksınız”

Bakan Göktaş, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"19 Ocak’ta Türkiye Yüzyılı damgasını vuracak çok gurur verici bir gelişmeyi hep birlikte yaşadık. Milli Uzay Programı kapsamında ilk astronotumuz Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderildi. Bu heyecanı ve mutluluğu yaşamamıza vesile olan astronotumuzu canı gönülden tebrik ediyorum. Bu tarihi gelişme, inanıyorum ki sizler için de bir örnek teşkil edecek. Böylesine büyük bir adım, ülkemize yön verecek siz gençlerimize ilham olacaktır. Şanlı bayrağımızı bugün Alper Gezeravcı, gelecekte ise sizler fezada dalgalandıracaksınız. Aşkla, şevkle ve coşkuyla kendinizi geliştirdiğiniz bu yolculukta Türkiye Yüzyılı’nı karar verme ve analitik düşünce becerileri gelişmiş siz gençlerimizle inşa edeceğiz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Başörtülü annenin evladı Türkiye'nin ilk astronotu oldu... 28 Şubat argümanı yerle bir!

2024-01-18 16:33 - Gündem

Gazianteplilerin vazgeçilmez yemeği: Mumbar dolması

2024-01-18 11:00 - Yeme İçme

Gaziantep’in iki bin yıllık lezzet mirası: Alaca çorbası

2024-01-17 10:34 - Yeme İçme

Gaziantep’te kış aylarının vazgeçilmez lezzeti ekşili ufak köfte

2024-01-20 11:54 - Yeme İçme

Fatma Şahin'e resmen tebliğ edildi: Yola Devam

2024-01-17 16:39 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan SSK ve Bağkur emeklisine ek zam müjdesi!

2024-01-16 19:17 - Ekonomi

OSB’de bir işçi daha kaza kurbanı

2024-01-20 15:41 - Gündem

Gaziantep’ten Aday Tanıtım İçin Ankara’ya Gidenlere Şok…

2024-01-18 09:40 - Gündem

Eşini öldürdükten sonra 'kazara oldu' diyen zanlı tutuklandı

2024-01-19 10:58 - Asayiş

Gaziantep'te Korkunç olay! Cinayet mi? Kaza mı?

2024-01-18 12:54 - Asayiş

İlgili Haberler

17. Anadolu Spor Ödülleri sahiplerini buldu

02:23 - Gündem

Cumhuriyet bisiklet turu 101. yılında Zonguldak’ta düzenlenecek

02:07 - Gündem

AK Partili Ensarioğlu'ndan Bahçeli'nin 'Öcalan' çağrısına dair açıklama

00:58 - Gündem

FETÖ elebaşının çiftliğine cenazeyi gömmek için iş makinası getirildi

22:45 - Gündem

42 kişiye mezar olmuştu! Müteahhidin o sözleri mahkeme başkanını kızdırdı

23:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Suriye'de İran-ABD çatışması! Bölgede peş peşe patlamalar

00:33 - العربية

Gürban’dan Bahçeli’nin Terörist başı Öcalan çıkışına tepki.

23:36 - Siyaset

Devlet Bahçeli'nin açıklaması ne anlama geliyor? Yinon Planı devrede

23:33 - Siyaset

Gaziantep’te Akaryakıt Fiyatlarında Fırtına: İndirim Kapıda mı, Belirsizlik Sürecek mi?

23:21 - Ekonomi

Kasten Öldürme Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı

22:37 - Asayiş