?>

Bakan Kacır: "Savunma sanayinde elde ettiğimiz başarıyı farklı sektörlere de yayma amacındayız"

Sanayi ve teknoloji bakanı mehmet fatih kacır, "türkiye yüzyılının kapısını aralarken ülkemizi küresel bir üretim üssü haline getirme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Paradigma değişimlerine odaklanarak savunma sanayinde elde ettiğimiz başarıyı farklı sektörlere de yayma amacı taşıyoruz" dedi.

Ekonomi - 2 saat önce

İSTANBUL (İHA) – Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Türkiye yüzyılının kapısını aralarken ülkemizi küresel bir üretim üssü haline getirme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Paradigma değişimlerine odaklanarak savunma sanayinde elde ettiğimiz başarıyı farklı sektörlere de yayma amacı taşıyoruz" dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı. Bakan Kacır programda yaptığı konuşmada "Cumhurbaşkanımızın liderlik ettiği hükümetler döneminde son 22 yılda sağlık sektöründe 3 bin 363 yatırıma teşvik belgesi düzenleyerek 759 milyar liradan fazla yatırımı harekete geçirdik ve yaklaşık 212 bin nitelikli istihdamın önünü açtık" ifadelerini kullandı. Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş ekonomileri arasına yerleştirme amacıyla ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ vizyonunun ortaya koyulduğunu hatırlatan Bakan Kacır, "Kritik teknolojilerde ’Tam Bağımsız Türkiye’ anlayışıyla sürdürdüğümüz bu yolculukta, Türkiye Yüzyılını milli seferberlik ruhu ile hep birlikte inşa ediyoruz" diye konuştu. Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla geliştirilen projeleri hakkında da konuşan Bakan Kacır, "Geldiğimiz noktada, küresel ölçekte savaş paradigmalarını değiştiren İHA’larımız ve SİHA’larımız yaklaşık 50 ülkenin semalarında uçuyor. TCG Anadolu mavi vatanda ve uluslararası sularda özgürce yol alıyor. Uzaydaki gözümüz İMECE yer yüzünün her noktasından yüksek çözünürlüklü görüntü sunuyor. Yerli ve millî haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A ile dünyanın sayılı ülkeleri arasındayız" ifadelerini kullandı. "Savunma sanayinde elde ettiğimiz başarıyı farklı sektörlere de yayma amacındayız"

Bakan Kacır, “Türkiye Yüzyılının kapısını aralarken ülkemizi küresel bir üretim üssü haline getirme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Paradigma değişimlerine odaklanarak savunma sanayinde elde ettiğimiz başarıyı farklı sektörlere de yayma amacı taşıyoruz. Nitekim Togg, bu yaklaşımımızın bir meyvesi olmuştur. Kamu destekli özel sektör girişimi olarak hayata geçirilen Togg, mobilite ekosisteminde yaşanan küresel dönüşüme ülkemizin cevabı niteliğindedir. Benzer başarı hikayelerini başka alanlarda da gerçekleştirmek istiyoruz. Sağlık sektörü de bu alanların başında geliyor. Sağlık harcamalarımızın ve ihtiyaçlarımızın arttığı bu çağda, sağlık sektöründe yaşanan paradigma değişimleri ülkemizin teknoloji üretme ve geliştirme yetkinliklerini bir üst lige çıkarması için önemli bir fırsat penceresidir" şeklinde konuştu. "Son 22 yılda sağlık sektöründe 759 milyar liradan fazla yatırımı harekete geçirdik"

Sağlık bilişim teknolojilerinde yerlileşme konusunun öncelikler arasında olduğuna da dikkat çeken Kacır, "Küresel düzeyde üç önemli mesele; büyüyen ve yaşlanan nüfus, kronik hastalıklarda artış ve artan sağlık harcamalarına karşı öngörücü, önleyici, kişiselleştirilmiş ve katılımcı akıllı yaşam ve sağlık sistemlerinin geliştirilmesini önceledik. Kritik ve stratejik olarak belirlediğimiz ilaç, tıbbi cihaz üretimine ve sağlık bilişim teknolojilerinde yerlileştirme hamlemize hız verdik. Cumhurbaşkanımızın liderlik ettiği hükümetler döneminde son 22 yılda sağlık sektöründe 3 bin 363 yatırıma teşvik belgesi düzenleyerek 759 milyar liradan fazla yatırımı harekete geçirdik ve yaklaşık 212 bin nitelikli istihdamın önünü açtık" dedi. "Türkiye’yi sağlık girişimlerinde çekim merkezine taşıyacak her adımın destekçisi olacağız"

Sağlık teknolojilerinde gerçekleştirilecek girişimleri de destekleyeceklerini söyleyen Kacır, "Ülkemiz teknoloji ekosistemi bugüne kadar milyar dolar değerlemeyi aşan 7 teknoloji girişimi, bizim ifademizle Turcorn çıkardı ama henüz sağlık teknolojilerinde Turcorn çıkaramadık. Bugün dünyada 120’den fazla sağlık teknolojisi girişimi bu düzeye erişmiş durumda. İnanıyoruz ki sağlık alanında nitelikli insan kaynağımız ve kurduğumuz güçlü teknoloji ekosistemiyle önümüzdeki dönemde küresel ölçekte başarı hikayeleri oluşturacağız. Türkiye’yi yalnızca Türkiye’den değil tüm dünyadan sağlık girişimleri için çekim merkezi konumuna taşıma yolunda atılacak her adımın destekçisi olacağız" açıklamalarında bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 730 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-13 21:44 - Asayiş

Gaziantep’te aile katliamı yaşandı, 6 ölü var

2024-10-12 12:53 - Asayiş

Türkiye deprem risk haritası güncellendi! Gaziantep hangi riskli bölgede?

2024-10-16 20:32 - Gündem

Gaziantep’te Köylülerin taş ocağı isyanı

2024-10-14 13:21 - Gündem

Ağıralioğlu’nun Gaziantep koordinatörü Mustafa Baba oldu.

2024-10-15 18:05 - Siyaset

Gaziantep’te Şüpheli Ölüm: Ali Veli İş Merkezi’nde Bir Kişi Ölü Bulundu

2024-10-12 20:47 - Asayiş

CHP’li Meriç Türkiye’yi sarsan olay yerinde.

2024-10-12 15:05 - Asayiş

Tugay arazisi davası Danıştay’a taşınıyor!..

2024-10-16 08:34 - Siyaset

Malatya merkezli depremde Gaziantep kötü sallandı

2024-10-16 10:54 - Gündem

Çarpıcı araştırma: Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?

2024-10-15 12:02 - Gündem

İlgili Haberler

Çalışanların Ar-Ge projesi fikirleri düzenlenen törenle ödüllendirildi

12:38 - Ekonomi

Yunusemre Belediyesinin 2025 yılı mali hazırlık bütçesi 2 milyar 650 milyon TL

12:09 - Ekonomi

Kastamonu’da Eylül ayında 590 konut satıldı

11:55 - Ekonomi

Çankırı’da Eylül ayında 300 konut satıldı

11:55 - Ekonomi

EasyCep ve Samsung sürdürülebilir teknoloji için bir araya geldi

11:45 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Prof. Dr. Celkan, Kalp sağlığının korunması ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler paylaştı

12:08 - Sağlık

KAAN uygulaması yaklaşık 140 bin kez kullanıldı

11:42 - Gündem

Gaziantep’te pide ekmeği de zamlandı

11:27 - Ekonomi

Yıldırım: "Dönüşüm, kurum kültürümüz olmalı"

10:25 - Ekonomi

Gaziantep’te kaçakçılara operasyon düzenlendi

10:23 - Asayiş