Bakan Özhaseki’den deprem bölgesinde tamamlanan köy evlerine ziyaret

çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanı mehmet özhaseki, kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından malatya'nın yeşilyurt ilçesi kuyulu mahallesi'nde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen köy evlerini yerinde inceledi.

Siyaset - 11 ay önce

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Kuyulu Mahallesi’nde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen köy evlerini yerinde inceledi. Bakan Özhaseki, konutların 8-9 şiddetindeki depreme dayanıklı inşa edildiğini söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkıma uğrayan şehirlerde konut yapımını sürdürüyor. Bakan Mehmet Özhaseki, ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi çerçevesinde Bakırcılar Çarşısı’nın temelini atmak için gittiği Malatya’da Yeşilyurt ilçesi Kuyulu Mahallesi’nde yürütülen inşa çalışmalarını da yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Özhaseki, daha sonra yapımı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen köy evlerini ziyaret etti. Karadaş ve Fırat ailelerinin evlerine konuk olan Özhaseki, aile bireyleriyle sohbet etti. Sağlam ve güvenli evlerine kavuşmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden depremzedeler, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ettiler. “Konutlar depreme dayanıklı inşa ediliyor”

Ziyaret ettiği köy evini gezen Bakan Özhaseki, konutların 8-9 şiddetinde depreme dayanıklı inşa edildiğini ve oldukça ferah olduğunu söyledi. Depremzedelerin bir an önce ev ve iş yerlerine kavuşmaları için çalışmalara aralıksız devam edildiğini belirten Özhaseki, “Zor günleri hep birlikte geride bırakıyor, yaraları el birliğiyle sarıyoruz” dedi. Özhaseki, yeni evlerine kavuşan ailelere hediyeler vererek, hayırlı olsun temennisinde bulundu. Malatya’da toplam 25 bin 302 köy evi inşa edilecek

Deprem bölgesinin ihyası için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Malatya’da toplamda 25 bin 302 köy evi inşa edecek. Bu çerçevede inşaatı başlatılan konutların 7 bin 550’sinin yapımı devam ediyor. Yoğun şekilde süren çalışmalarda biten köy evleri etap etap hak sahibi depremzede vatandaşlara teslim ediliyor. “Muharrem ayı birlik ve beraberliğimizi güçlendirsin”

Öte yandan Bakan Mehmet Özhaseki, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlendiği muharrem ayı programında dedeler, Alevi-Bektaşi cemevleri başkanları ile bir araya geldi. İftara katılan Özhaseki, “Muharrem ayının milletimiz ve İslam alemine hayırlar getirmesini, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyorum. O Kerbela matemini hangi kaynaktan okursa okusun ağlamayan herhalde bir Türk evladı, bir Müslüman çocuğu yoktur. Cenab-ı Hakk bizleri ahiretinde Hazreti Muhammed’den, Hazreti Ali’den, Hazreti Fatıma validemizden, Hazreti Hasan’dan, Hüseyin’den ve ehlibeytten ayırmasın" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Adana’da 5.7’lik Deprem oldu…

2023-07-25 08:49 - Gündem

AK Parti Gaziantep’in eski yöneticisi genç yaşta kalbine yenildi

2023-07-28 08:28 - Yaşam

Davullu zurnalı damat tıraşı geleneğini sürdürdü

2023-07-27 11:22 - Gündem

Gaziantep’te doktora çirkin saldırı!..

2023-07-29 22:07 - Asayiş

İYİ Partili Gürban açıkladı; “O benim manevi annem…”

2023-07-28 09:05 - Siyaset

Demokrat Parti Gaziantep’te il başkanı değişti!..

2023-07-28 23:05 - Siyaset

İYİ Partili Gürban’dan Gaziantep Valisi Çeber’e ‘ortak akıl’ ziyareti.

2023-07-24 12:20 - Siyaset

Deprem bölgesindeki işverenlerin prim borçları ertelendi

2023-07-27 13:10 - Ekonomi

Depremde 51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı iddianamesi kabul edildi

2023-07-29 14:22 - Asayiş

Powerşarj ve D-Rect Charge Arasında 3 Milyon Dolarlık Anlaşma İmzalandı

2023-07-28 22:14 - Teknoloji

İlgili Haberler

MHP’li Kalın: “Bu leke ülkücü, milliyetçi hareketin üzerinde tutmaz”

16:08 - Siyaset

Baybatur:"Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edip, mazlumların sesini dünyaya duyuracağız"

15:55 - Siyaset

Macaristan Başbakanı Orban’dan AB Parlamentosu’nda ittifak kurma isteği

13:49 - Siyaset

AK Parti’nin "Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme" kampı başladı

13:42 - Siyaset

Gaziantep'te kanlı gece: Gece kulübünde ölü ve çok sayıda yaralı var

13:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

Komandolardan, Kara Kuvvetleri Komutanlığının kuruluş yıl dönümüne özel koşu

16:43 - Gündem

Gaziantep’te 4. Geleneksel Rahvan At Yarışları düzenlendi

15:57 - Spor

Gaziantep’te gece kulübünde silahlı kavga: 1 ölü, 6 yaralı

14:07 - Asayiş

Bakan Yerlikaya’dan Tahmazoğlu’na ziyaret etti

13:42 - Gündem

Gaziantep’te TÜGVA Yaz Okulu Lansmanı Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı

13:36 - Eğitim