Bakan Yanık’tan HDP’li Gergerlioğlu’na tepki: “Sizin siyasi ikbaliniz ihtiyaç sahibi ailelerimizden daha önemli değildir”

Aile ve sosyal hizmetler bakanı derya yanık, hdp milletvekili ömer faruk gergerlioğlu’nun engelli bir bireyin ailesine engelli yakın aylığı verilmiyor iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “sizin siyasi ikbaliniz ihtiyaç sahibi ailelerimizden daha önemli değildir. Bu ailenin de devlet desteğinden faydalanmadığına dair oluşturmaya çalıştığınız algı tamamen kamuoyunu aldatmaya yöneliktir” dedi.

Siyaset - 2 yıl önce

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun engelli bir bireyin ailesine engelli yakın aylığı verilmiyor iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Sizin siyasi ikbaliniz ihtiyaç sahibi ailelerimizden daha önemli değildir. Bu ailenin de devlet desteğinden faydalanmadığına dair oluşturmaya çalıştığınız algı tamamen kamuoyunu aldatmaya yöneliktir” dedi.

HDP Milletvekili Gergerlioğlu’nun sosyal medya hesabında paylaştığı "yüzde 98 engelli Yakup Ali Çetin’in ailesine engelli yakın aylığı verilmediği" iddialarına yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık bir paylaşımda bulundu. Yanık, ailenin talebi sonrası bakanlık tarafından “Engelli Evde Bakım Yardımı” ödemesine başladıklarını kaydederek, “Sayın Gergerlioğlu oluşturmaya çalıştığınız algıyı bozduğum için üzgün değilim. Biz Bakanlık olarak bu aileye en yüksek yardım kalemlerimizden olan engelli evde bakım yardımını istedikleri tarihten itibaren ödemeye başladık. Bizim vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik pek çok sosyal yardım kalemimiz var. Bunlardan biri de Evde Bakım Yardımı. Bu yardım kapsamında 2022 yılı şubat ayından bu zamana Çetin ailesine toplamda 21 bin 780 TL tutarında destek sağladık. Halihazırda aile bu yardımdan yararlanmaya devam ediyor. Eylül ayı ödemesi ailenin hesabında. Ekim ayı ödemesi ayın 15’inde. Her yardım programımızın farklı kriterleri mevcut. Söz konusu ailenin Bütünleşik Sistem kontrolünde eş Eyüp Çetin adına 1.53 dekar arazi kaydı bulunuyor. Ailenin gider beyanı, gelir beyanının çok üzerinde. Böyle durumlarda bu durum farklı yerlerden belgelenmemiş gelir anlamına geldiği için, ailenin geliri ile gideri arasındaki fark, gelir beyanının üzerine eklenir. Bu gibi kriterler sosyal yardımın farklı başlıklarını etkiler. Hal böyleyken Bakanlığımızdan sosyal yardım alan aileleri de kapsayacak şekilde başlattığımız ve kriterleri daha esnek tuttuğumuz Türkiye Aile Destek Programı’ndan da bu ailemize katkıda bulunmak üzere çalışmalar sürmektedir. Sizin siyasi ikbaliniz ihtiyaç sahibi ailelerimizden daha önemli değildir. Bu ailenin de devlet desteğinden faydalanmadığına dair oluşturmaya çalıştığınız algı tamamen kamuoyunu aldatmaya yöneliktir. Gerçek ihtiyaç sahiplerini ve mağdurları iktidarlarımız döneminde kimsesiz bırakmadık, asla kaderine terk etmedik. Konu özellikle engelli vatandaşlarımız ise daha da hassas olduk. Bundan sonra da aynı hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Hakim Serkan Tüzün son yolculuğuna uğurlandı

2022-10-03 21:04 - Asayiş

Kaplan Ailesi’den Kutlu günde muhteşem açılış. Gaziantep Havalimanı Camii Törenle açıldı.

2022-10-07 17:24 - Gündem

Onay çıktı: 2 ilimizde petrol aranacak

2022-10-08 09:53 - Ekonomi

Karaköy Güllüoğlu, 50 yıl sonra yeni mağazasında

2022-10-06 10:52 - Ekonomi

Ortalık can pazarına dönüştü: Çok sayıda yaralı!

2022-10-03 20:42 - Asayiş

Reha Muhtar'dan, Tamer Karadağlı ile ilgili bomba iddia: Senin Deniz Uğur ile...

2022-10-03 09:46 - Siyaset

Recep İvedik 4'te Rabia işareti krizi

2022-10-07 16:39 - Magazin

Star TV'nin yeni dizisi "Gecenin Ucunda" reyting yarışında ne yaptı?

2022-10-06 10:35 - Magazin

50 yıl sonra öğretmenleriyle buluştular-

2022-10-08 12:51 - Yaşam

Galatasaray forması giyen Mauro Icardi'nin futbolu bırakacağı iddia edildi

2022-10-04 00:18 - Spor

İlgili Haberler

Fransa’da sandık çıkış anketlerine göre aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi seçimlerde önde

22:19 - Siyaset

AK Parti’den Genel Başkan Özel’e "Kula Belediye Başkanını ihraç edin" çağrısı

19:33 - Siyaset

CHP Genel Başkanı Özel, Emek Mitingi’nde konuştu

19:02 - Siyaset

Başkan Dönmez’in tutuklanmasının ardından Manisa CHP’den ilk açıklama

18:41 - Siyaset

CHP Gaziantep il Kadın Kolları başkanı o isim oldu.

18:19 - Siyaset

Günün Manşetleri

CHP Gaziantep il Kadın Kolları başkanı o isim oldu.

18:19 - Siyaset

Gaziantep’te 4. Geleneksel Rahvan At Yarışları düzenlendi

15:57 - Spor

Bakan Yerlikaya’dan Tahmazoğlu’na ziyaret etti

13:42 - Gündem

Gaziantep’te TÜGVA Yaz Okulu Lansmanı Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı

13:36 - Eğitim

Gaziantep'te kanlı gece: Gece kulübünde ölü ve çok sayıda yaralı var

13:13 - Siyaset