Başkan Durbay: "İncelemeler sonuçlandığında ve bakanlığın revize çalışmaları tamamlandığında proje devam edecek"

Manisa'nın şehzadeler ilçesine bağlı ishak çelebi ve kocatepe mahallelerinde ikamet eden vatandaşlar, çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı ve toki işbirliğiyle devam eden kentsel dönüşüm projesinde yaşanan gecikme sebebiyle mağdur olduklarını ifade ederek, şehzadeler belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. şehzadeler belediye başkanı gülşah durbay, belediyenin projenin paydaşı olmadığını ancak elinden gelen desteği vereceğini kaydederek “vatandaşım mağdursa ben de mağdurum” dedi.

Gündem - 3 gün önce

Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı İshak Çelebi ve Kocatepe mahallelerinde ikamet eden vatandaşlar, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ işbirliğiyle devam eden kentsel dönüşüm projesinde yaşanan gecikme sebebiyle mağdur olduklarını ifade ederek, Şehzadeler Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, belediyenin projenin paydaşı olmadığını ancak elinden gelen desteği vereceğini kaydederek, "İncelemeler sonuçlandığında ve bakanlığın revize çalışmaları tamamlandığında proje devam edecek" dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Şehzadeler ilçesine bağlı İshak Çelebi ve Kocatepe mahallelerinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ işbirliğiyle devam eden kentsel dönüşüm projesinin, inşaat sahasındaki toprak kayması ve alanda bulunan bazı tarihi kalıntılar nedeniyle gecikmeye uğradığını belirterek, yaşanan gecikme sebebiyle mağdur olan vatandaşların basın açıklamasına destek verdi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yürüttüğü projenin başlangıcında Şehzadeler Belediyesinin sadece hak sahipleri ile sözleşmeleri yaptığını ve sonrasında tüm sürecin Bakanlık tarafından yürütülmekte olduğunu hatırlatan Başkan Durbay, “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bölgede yürüttüğü kentsel dönüşüm projesi başlarken, Şehzadeler Belediyesinden hak sahipleri ile görüşerek dosya hazırlamasını istemiş, belediye dosyaları hazırlamıştır. Proje tamamen Bakanlık tarafından yürütülmektedir. Proje iki nedenden dolayı durdurulmuştur. Birincisi bölgede yaşanan toprak kaymasından dolayı Bakanlık projeyi yeniden revize çalışmalarına başlamıştır. Revize çalışmaları hala devam etmektedir. Diğer neden ise bölgedeki kazı çalışmalarında tarihi kalıntılara rastlanmıştır. İzmir 2 Nolu Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun tarihi kalıntılar üzerindeki incelemeleri devam etmektedir. İncelemeler sonuçlandığında ve bakanlığın revize çalışmaları tamamlandığında proje devam edecektir. Belediye olarak bu sürecin hızlanması mağduriyetlerin giderilmesi için Çevre Bakanlığı ve İzmir 2 Nolu Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’yla görüşmelerimizi yaparak destek olmayı sürdüreceğiz. Sizlerin mağduriyetinizin son bulması için bizler elimizden geleni yapacağız, bizler de sizlerden de bu konuda destek bekliyoruz. Devlet de belediyeler de hiçbir vatandaşının mağdur olmasını istemez. Vatandaşım mağdursa ben de mağdurum” dedi.

Başkan Durbay’ın konuşmasının ardından söz alan vatandaşlar yaşadıkları sıkıntıları anlatarak destek istedi. Her bir vatandaşı dikkatle dinleyen Durbay, başkan yardımcılarıyla birlikte konuya hassasiyetle yaklaştıklarını ve elinden gelen tüm çabayı göstereceğini söyledi.

Başkan Durbay’ın teklifi üzerine Kentsel Dönüşüm Projesi içindeki mahallelerden seçilecek temsilciler ve mahalle muhtarlarıyla birlikte konunun ayrıntılarını görüşmek için 2 Temmuz Salı günü İzmir TOKİ Bölge Müdürlüğüne gidilmesi kararı alındı.

Haftanın Öne Çıkanları

Ak Parti Gaziantep il başkanlığı düğümü çözülüyor.

2024-06-21 16:44 - Siyaset

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı için Ankara’ya kimler çağrılacak?..

2024-06-23 15:23 - Siyaset

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fedaioğlu oldu.

2024-06-24 22:50 - Siyaset

Yine Gaziantep! Yine korkunç ölüm!

2024-06-20 16:18 - Asayiş

AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı o isim oldu.

2024-06-26 11:14 - Siyaset

İSO 500’e Gaziantep damgası

2024-06-25 12:49 - Ekonomi

Nizip Konteyner kentte yangın tahliyesi.

2024-06-21 21:20 - Asayiş

Nizip Belediye başkanı Ali Doğan'ın aracıyla çarptığı yaya öldü

2024-06-26 14:27 - Asayiş

Gaziantep’te feci kaza.. 1 ölü 2 yaralı

2024-06-21 17:51 - Asayiş

Balyozlu dehşet: 6 çocuk babası balyozla öldürüldü

2024-06-22 16:12 - Gündem

İlgili Haberler

ABB Pozitif Ergen Gelişimi Müdahale programı başlatıyor

10:54 - Gündem

Engellilere ücretsiz 5 yıldızlı tatil

10:55 - Gündem

Sıcak havalarda soğuk meyan şerbeti satarak geçimini sağlıyor

10:53 - Gündem

Sıcak havalarda soğuk meyan şerbeti satarak geçimini sağlıyor

10:43 - Gündem

Başkan Yıldırım’dan, spor lisesine hazırlanan gençlere sınav öncesi moral ziyareti

10:36 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep'te arananlar yakalandı

09:38 - Asayiş

Hakim ve Savcıların görev yerleri değişti

09:33 - Gündem

29 Haziran 2024 Tarihli Resmi Gazete'de alınan kararlar!

09:16 - Gündem

AMACIMIZ BU BAYRAĞI ÇOK DAHA YÜKSEKLERE TAŞIMAK

21:32 - Siyaset

GAÜN Nizip Eğitim Fakültesi öğrencilerinin diploma sevinci

18:03 - Eğitim