?>

Başkan Künkçü: “Aydın’da halkımız güvenle etini kasaplarımızdan alabilir”

Aydın esnaf ve sanatkarlar odaları birliği (ayesob) başkanı muhammed ali künkçü, aydın’da at eti kesildiği yönünde çıkan haberlerin, oda üyeleri esnaflar ile hiçbir ilgisinin olmadığını ifade ederek, “bizim esnafımızdan halkımız güvenle etini kasaplarımızdan alabilir, lokantalarımızdan yemeklerini güvenle yiyebilir” dedi.

Gündem - 2 yıl önce

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Muhammed Ali Künkçü, Aydın’da at eti kesildiği yönünde çıkan haberlerin, Oda üyeleri esnaflar ile hiçbir ilgisinin olmadığını ifade ederek, “Bizim esnafımızdan, kasaplarımızdan halkımız, güvenle etini alabilir, lokantalarımızdan yemeklerini güvenle yiyebilir” dedi. Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Muhammed Ali Künkçü, Aydın Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Akbal ve Aydın Lokantacılar Odası Başkanı Ali Ongan ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, bazı yayın organlarında Aydın’da at, eşek eti kesildiği yönünde çıkan haberler üzerine basın açıklamasında bulundu. “Bu kişilerin yaptıkları kasapları ve lokantacı camiasını bağlamaz”

Aydın’da at eti kesildiği yönünde çıkan haberlerin kendilerini üzdüğünü dile getiren Başkan Künkçü, “Bizim kasap arkadaşlarımız, kesinlikle böyle bir kesim yapmazlar. Bunları araştırdığımız zamanda at eti kestiği iddia edilen kişilerin ne Ticaret Odası’na, ne de Esnaf Odaları Birliği’ne herhangi bir kayıtları bulunmamaktadır ve dolayısıyla tamamen korsandır. Bu kişilerin yaptıkları bizleri, kasapları ve lokantacı camiasını kesinlikle bağlamaz. Bu etlerin bize gelmediği de kesindir. Kasaplarımız kesimlerini mezbahalarda yaparlar. Bu kesilen etler başta Tarım İl Müdürlüğü, İlçe Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Zabıtası ve Efeler Belediyesi Zabıtası tarafından sıklıkla denetlenmektedir. Kasaplarımız ve aynı zamanda mezbahalarımız denetlenmektedir. Dolayısıyla bu konunun bizim esnafımızla uzaktan, yakından ilgisi yoktur. Bunu yapan kim olursa olsun cezasını en ağır şekilde çekmesini bekliyoruz. Bu cezaların daha da caydırıcı hale getirilmesini istiyoruz. Bizim esnafımızdan halkımız güvenle etini kasaplarımızdan alabilir, lokantalarımızdan yemeklerini güvenle yiyebilir” dedi. “Sıkı denetimler içerisindeyiz”

Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Akbal ise, “Kasaplar olarak sıkı denetimler içerisindeyiz. Aydın halkımız rahat olsunlar, her zaman olduğu gibi kasaplarından alışverişlerini yapabilirler” diye konuştu. “Etlerimizi güvenle işleyip, müşterilerimize sunuyoruz”

Lokantacılar Odası Başkanı Ali Ongan ise “Lokantacı camiası olarak arkadaşlarımızın hepsi, bildiğimiz kasaplardan alışveriş ediyoruz. Etlerimizi güvenle işleyip müşterilerimize sunuyoruz. Halkımız lokantalarımızdan güven içinde yemeklerini yiyebilirler" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Son seçim anketinde oranlar açıklandı: İşte parti parti sonuçlar

2022-10-17 13:03 - Siyaset

KKTC Meclis Başkanı Töre, Kıbrıs gazileriyle buluştu

2022-10-14 16:35 - Gündem

Amerika’dan OBA Makarnaya yatırım daveti.

2022-10-14 15:43 - Ekonomi

GSO'da yeni meclis üyeleri belli oldu. İşte tam liste

2022-10-15 18:17 - Ekonomi

“Türkiye’nin anahtar partisi biziz!..”

2022-10-13 17:42 - Siyaset

Türkan Altun – Avukat Mehmet Altun Anadolu Lisesi Açılışı

2022-10-14 17:37 - Eğitim

Müge Anlı'daki kan donduran itirafla tüm Gaziantep ve Türkiye ayağa kalktı! Küçük Meryem'in Katili Kim Anne Melisa mı, Yoksa Melisa'nın Sevgilisi Recep Aldemir mi? Recep Aldemir'den ŞOK İTİRAF 'Melisa'nın, kızını ?

2022-10-12 16:04 - Asayiş

Gaziantep’te Madde bağımlısının Kalbinden bıçakladığı bir Haftalık baba kurtarılamadı.

2022-10-13 17:00 - Asayiş

Merinos’tan 200 milyon dolarlık polyester cipsi yatırımı

2022-10-10 22:14 - Ekonomi

Bartın'da maden faciası: Ülkelerden Türkiye'ye taziye mesajı yağdı

2022-10-15 12:52 - Dünya

İlgili Haberler

Depremin bile vazgeçiremediği 35 yıllık tutkusunu evinin çatısında sürdürüyor

09:14 - Gündem

ETÜ ile KUDAKA arasında siber güvenlik eğitiminde iş birliği

09:15 - Gündem

Rektör Hacımüftüoğlu, uluslararası aşı bilimi kongresine katıldı

09:09 - Gündem

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yarın yapılacak

09:11 - Gündem

Girişimci destek programı Erzurum’da başarılı projelerle devam ediyor

09:05 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep, Türkiye’nin En Büyük Bilim Merkezlerinden Birine Kavuştu

22:41 - Siyaset

Türkiye deprem risk haritası güncellendi! Gaziantep hangi riskli bölgede?

20:32 - Gündem

SON DAKİKA | Kilis’e 2 Havan mermisi düştü.

20:09 - Asayiş

Oto yıkamada meydana gelen patlama paniğe sebep oldu

19:32 - Asayiş

Gaziantep'te hangi ilçeler karanlığa bürünecek? (16.10.2024)

18:05 - Elektrik ve Su