Beylikdüzü’nde önce tehdit ettiler ardından 2 kez galeriyi kurşunladılar

Beylikdüzü’nde bulunan bir oto galerinin sahibini arayan kimliği belirsiz şüpheliler işletme sahibinden haraç almak istedi. ?şletme sahibi vermek istemeyince önce tehdit edildi daha sonrada galeriyi iki kez kurşunlandı.

Asayiş - 1 hafta önce

Beylikdüzü’nde bulunan bir oto galerinin sahibini arayan kimliği belirsiz şüpheliler işletme sahibinden haraç almak istedi. İşletme sahibi vermek istemeyince önce tehdit edildi daha sonrada galeriyi iki kez kurşunlandı. Galerinin kurşunlandığı o anlar güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi.

Olay, geçtiğimiz Cuma günü gece saatlerinde Beylikdüzü Kavaklı Mahallesi Şehitler Caddesi üzerinde bulunan bir galeride meydana geldi. İddiaya göre, henüz kimliği belirlenemeyen şahıslar oto galerinin sahibini arayarak ‘Bize borcun var’ bahanesiyle para istedi. İşletme sahibi para vermeye yanaşmayınca ertesi gün sabaha karşı motosikletle gelen 2 şüpheli cadde üzerinden geçerek galeriyi kurşunladı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemelerin ardından şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. Yapılan operasyon sonrası şahıslar polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Baskının ardından galeri sahibine tekrar mesaj atan şüpheliler, ‘Madem bizi polise verdin bu sefer ki son bir dahakine senin ve ailenin kafasına sıkacağız’ diyerek tekrar tehdit etti. Mesajın ardından 2’inci defa galerisi kurşunlanan galerinin sahibi daha sonra emniyete giderek şüphelilerden şikayetçi oldu. Silahlı saldırı sonrası atılan kurşunlardan bazıları galeri içerisinde bulunan arabalara da isabet eti. İşyerinin silahlı saldırıya uğradığı o anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı.

Bir haftada 2 kez kurşunlanan iş yeri çalışanı Riham Rashid, “Tehdit aldık. 14 Haziran’da şirketimizin sahibine alacak verecek konusunda tehdit mesajı atıyorlar. Şirketin sahibinin hiç kimseye vereceği yoktur. Şirketimizin sahibi aradı, siz kimsiniz bizi nereden tanıyorsunuz diye. Bir kişinin adını vermişler. Bizi bu kişi gönderdi. Şirket sahibinizin çok parası varmış onun için sizden para alacağız dediler. Şirketin sahibi para vermedi. Ertesi gün geliyorlar kurşun sıkıyorlar. Bize haber geliyor polislerle birlikte şirkete geliyoruz. İncelemeler yapılıyor. Polis arkadaşlarımız araştırıyorlar. Kurşunlayan kişilerin evlerine baskın yapıyorlar” dedi.

“Hem çocuklarının hem de ailenin kafasına sıkacağız dediler”

Şüphelilerin evine yapılan baskının ardından tekrar galeri sahibine mesaj atıp, bu son uyarımız diyerek tekrar galerinin kurşunlandığını ifade eden Rashid, “Baskından sonra polis evlerine baskın yaptığı için tekrar geliyorlar 3 kurşun sıkıyorlar. Tekrardan bir mesajda atıyorlar. Madem polise gittiniz bizim evlerimize baskın yaptılar bu son sefer olacak bir dahakine hem şirketin sahibine hem de çocukları ve ailesinin kafasına sıkacağız dediler. Bu kişiler bize şunu söyledi biz Türkiye’de yaşamıyoruz. Devlet bize hiçbir şey yapamıyor. Biz Yunanistan’da oturuyoruz. Bizim elimizin altında çocuklarımız var. Eğer para vermek istemiyorsanız daha tehlikeli kötülükler yaparız dediler. Bu kişileri kim gönderdi hiçbir bilgimiz yoktur. Bizim şirket çok zarar gördü. Camlar ve 2 araba zarar gördü. Yaklaşık 500 - 600 bin liralık zararımız var” diye konuştu.

Polis ekiplerinin olay sonrası incelemelerinin devam ettiği ve silahlı saldırıyı gerçekleştiren şahısların yakalanması için çalışma başlattığı öğrenildi.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li Şencan'dan CHP’li Şehitkamil Belediyesine şok suçlama

2024-06-17 16:05 - Siyaset

Gaziantep'te cinnet getiren şahıs dehşet saçtı: 6 ölü, 2 yaralı

2024-06-16 04:03 - Gündem

Gaziantep’te feci kaza: 2 ölü 3 ağır yaralı

2024-06-16 17:43 - Asayiş

Gaziantep'e 107 hakim savcı ataması yapıldı. İşte atanan isimler

2024-06-14 09:04 - Gündem

Hazine ve Maliye Bakanlığı bayram alışverişinin yoğunlaştığı sektörleri mercek altına aldı. Listede Gaziantepli baklavacılarda var

2024-06-18 11:18 - Ekonomi

Gaziantep FK'nın stadyumuna kim sponsor oluyor?

2024-06-12 15:25 - Spor

Tartıştığı dayısını pompalı tüfekle öldürdü

2024-06-17 12:24 - Asayiş

Şanlıurfa'da feci kaza! Otomobil şarampole devrildi... Çok sayıda yaralı

2024-06-14 22:13 - Gündem

Bölücü terör örgütüne yönelik

2024-06-13 08:32 - Gündem

Sinan Ateş'in eşi Fatih Erbakan ile görüşecek!

2024-06-11 17:48 - Siyaset

İlgili Haberler

İki gündür kayıptı, cansız bedeni barajda bulundu

21:49 - Asayiş

Avokado yüklü tır alev topuna döndü

21:50 - Asayiş

Elektik direğinden çıkan kıvılcım ekili alanı küle çevirdi

21:59 - Asayiş

Tatvan’da trafik kazası: 1 yaralı

22:00 - Asayiş

Ayvacık’taki orman yangını kontrol altına alındı

21:20 - Asayiş

Günün Manşetleri

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı 9 günlük bayram tatilinde 85 bin kişiyi ağırladı

17:12 - Yaşam

2 Gaziantep'te o otomobili görenler çileden çıktı

16:06 - Gündem

Gaziantep TRIKONFEX Fuarı yarın açılıyor

16:03 - Gündem

Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri vatandaşın sağlığı için çalışıyor

15:52 - Gündem

Gaziantep’te sansarlar evi işgal etti, ev sahibi sokakta kaldı

15:34 - Gündem