Binali Yıldırım’dan hizmetlere övgü

Gürkan ziyaretin anısına, yıldırım’a, arslantepe’de bulunan dünyanın ilk kılıcının replikasını hediye etti

Siyaset - 2 yıl önce

25. Malatya Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivaline katılmak üzere Malatya’ya gelen son Başbakan AK Parti Genel Başkan Vekili aynı zamanda Türk Devletleri Teşkilatı AK Sakallılar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, beraberinde kalabalık bir heyetle birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

AK Parti Genel Başkan Vekili ve aynı zamanda Türk Devletleri Teşkilatı AK Sakallılar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım ve beraberindeki heyet Büyükşehir Belediyesi önünde çiçekler ve Kuzey Osetya Sermat Dans grubu tarafından sergilenen gösteriyle karşılandı. AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım Belediye ziyareti sırasında şeref defterini de imzaladı. Ziyarete AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Malatya eski Belediye Başkanlarından Yaşar Çerçi, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti ve MHP İl Başkanları ile Malatya protokolü katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmış olan Malatya Kültür Envanterini inceleyen Yıldırım, Malatya’nın tarihi ve turizmi açısından çok geniş ve güzel bir çalışma olduğunu belirterek, hazırlanan Envanterden dolayı Başkan Gürkan’ı tebrik etti. Türk Dünyası’nın AK Sakallılar Konseyi Başkanı’nı Malatya’da ağırlamaktan büyük onur duyduğunu belirten Gürkan ziyaret sırasında yapmış olduğu konuşmada, “Malatya’yı ‘İnsanlık medeniyetinin başladığı, Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehir’ diye tarif ediyoruz. Dünya’da ilk yerleşik hayatın, bürokrasi hayatının, ilk muhasebe kayıtlarının, taş devrinden demir devrine evrilme ve demirin silah olarak kullanılması ilk devlet olgusu Malatya’da zuhur etmiştir. Bunun üzerine Birleşmiş Milletler Camiası UNESCO Kültür Mirası komitesine müracaat ettiğimiz zaman buradaki bulgular dünyadaki medeniyetin ilk inkişaf ettiği yer Malatya’dır diyerek bunu tescil etmiştir. UNESCO’da dünyadaki medeniyetin başladığı yer Malatya’dır denildi. Malatya insanlık tarihi açısından önemli bir merkezdir. Türk İslam Tarihi açısından baktığımız zaman Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehir diyoruz. Anadolu’nun kapıları Malatya sancağı olarak 1071 yılından 400 yıl önce Anadolu’nun fethine başlandı. Malatya hem insanlık tarihi açısından hem Türk İslam tarihi açısından önemli bir yeri vardır. Geçmişteki büyüklerimiz burada medeniyet destanları yazmışlar, kahramanlık destanları ve ilim irfan destanları yazmışlardır. Bizler bu şehrin Şehr-ül Emin’i olarak hizmet destanları yazmakla mükellefiz. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere sizlere, hükümetimize, milletvekillerimize, valimize ve Malatya’daki bütün paydaşlarımızla çok güzel birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir çalışma örneği sergilemekteyiz. Şu anda Türkiye’de en fazla yatırım yapan ilk üç Büyükşehir Belediyesi arasında Malatya Büyükşehir Belediyesi de bulunmakta. Kırsala en fazla yatırım yapan il Malatya” dedi. Gürkan konuşmasının devamında, Malatya’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yapılmakta olan hizmet ve yatırımlar hakkında da Yıldırım’a sunum eşliğinde bilgiler aktardı.

Gürkan ziyaretin anısına, Yıldırım’a kayısı, tespih ve Arslantepe’de bulunan dünyanın ilk kılıcının replikasını hediye etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Nizip’i sarsan intihar vakası

2022-07-18 09:02 - Asayiş

'Yaşayan en seksi kadın' seçildi. İşte yaşayan en çekici kadının bilinmeyenleri...

2022-07-21 02:29 - Yaşam

Gaziantepli avukatın şok intiharı!…

2022-07-18 09:11 - Asayiş

Ümit Özdağ’ın Suriyeli kulak kesme yalanı

2022-07-16 13:05 - Gündem

Konukoğlu’ndan muhteşem davranış, “Ağalık vermekle olur.”

2022-07-17 11:37 - Ekonomi

YKS üniversite taban puanları 2022: (LİSTE) 2 ve 4 yıllık kontenjan ve ÖSYM başarı sıralamaları

2022-07-19 09:53 - Gündem

İSO ikinci 500’e Gaziantep’ten kimler girdi

2022-07-19 13:37 - Ekonomi

Gaziantep'in Sevilen Avukatı Orhan Toplar ağlattı

2022-07-18 22:53 - Gündem

Gaziantep’te Covid 19 vakaları Logaritmik artışa geçti.

2022-07-16 18:11 - Sağlık

Gaziantep'te kafasına sıkan avukat ile ilgili flaş gelişme...

2022-07-18 12:16 - Asayiş

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ne biz ne milletimiz ne de Suriyeli kardeşlerimiz bu sinsi tuzağa düşmeyecek"

21:44 - Siyaset

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi "Suriyelilere vergi muafiyeti var" iddiasını yalanladı

21:47 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne biz ne milletimiz ne de Suriyeli kardeşlerimiz bu sinsi tuzağa düşmeyecek

21:42 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri ve Suriye açıklaması: O elleri kırmasını biliriz!

20:57 - Siyaset

Hollanda’nın yeni başbakanı eski istihbarat başkanı Dick Schoof oldu

20:33 - Siyaset

Günün Manşetleri

"Narkoçelik-25" operasyonlarında 45 ilde 320 şüpheli yakalandı

08:57 - Gündem

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda 3. kez çeyrek finalde

00:06 - Spor

Milliler çeyrek finalde Hollanda ile karşılaşacak

00:05 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne biz ne milletimiz ne de Suriyeli kardeşlerimiz bu sinsi tuzağa düşmeyecek

21:42 - Siyaset

Başkent’te 2 çocuğunu tabancayla öldüren baba intihar etti

20:45 - Asayiş