Gaziantep’te Sosyal Yardımlaşma Vakıfları tarafından yoksul ailelere yönelik kömür dağıtımı önemli oranda tamamlandı. Yoksul Türk ailelerinin dışında Suriyeli yoksul ailelere de kömür yardımında bulunan Sosyal Yardımlaşma Vakıfları, kömür dağıtımının tamamlanmasına rağmen mağdur olan yoksul ailelere maddi ve ayni yardımlarını sürdürüyor. Devam eden yardımlar kapsamında Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı 40 bine yakın yoksul aileye kömür yardımını ulaştırdı.
“YOKSUL AİLELERİN YARDIMINA VAKIFLAR KOŞUYOR”Gaziantep Sosyal Yardımlaşma Vakfında görev yapan yetkililer tarafından yapılan açıklamada, “Fakrü zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir almayan vatandaşlar ile geçici olarak küçük bir yardım veya eğitim ve öğretim imkanı sağlanması halinde topluma faydalı hale getirilecek, üretken duruma geçirilebilecek kişiler bu Kanun kapsamı içindedir. Ayrıca, kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmakla veya bu kuruluşlarca aylık veya gelir bağlanmış olmakla birlikte, Fon Kurulunca belirlenecek ölçütlere göre; hane içindeki kişi başına düşen geliri, onaltı yaşından büyükler için belirlenen aylık net asgari ücretin 1/3’ünden az olan kişilerden fakir ve muhtaç durumda bulunanlar da bu Kanun kapsamındadır. Her türlü acil durum ve afetten zarar görenler ve şehit yakınları ile gaziler ise, Fon Kurulu ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca belirlenecek kriter ve süreler çerçevesinde bu Kanun ile sağlanacak haklardan yararlandırılır” denildi.
YOKSUL AİLELERİN BAŞVURULARI ANINDA DEĞERLENDİRİLİYORYetkililer tarafından yapılan açıklama şu şekilde devam etti;“Nakdi yardım, Ayni yakacak yardımı, eğitim yardımları, Şartlı eğitim ve şartlı Sağlık yardımı, afet destekleri, gelir getirici proje destekleri ve istihdam yardımları düzenli olarak yapılıyor. 3294 Sosyal Yardım Kanunu çerçevesinde fakru zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan vatandaşlar ile gerektiğinde her ne suretle olursa olsun Türkiye'ye kabul edilmiş veya gelmiş olan kişilere yardım etmek, sosyal adaleti pekiştirici tedbirler alarak gelir dağılımının adilane bir şekilde tevzi edilmesini sağlamak, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik etmektir.”