?>

Böyle sendikal mücadele görülmedi

Fabrikada 250’ye yakın işçinin çalıştığını belirten şahin, “burada yaklaşık 250’ye yakın insan çalışıyor. Yerli yersiz gelip karşıda çok yüksek sesle müzik çalıyorlar. çok yüksek sesle müzik çalmaları bir yana yerli-yersiz ithamlarda bulunuyorlar. Yalan beyanlarda bulunuyorlar. ?şletmemizin içinde hiç görülmemiş, bugüne kadar yaşanmamış konularla ilgili dışarıdan saldırı yapıyorlar” diye konuştu.

Gündem - 3 ay önce

Karabük’te bir tekstil firmasında örgütlenmeye çalışan Öz İplik İş Sendikası’nın müzikli eylemine firma yetkilileri de ’Erik Dalı’ ve Mehter Marşı çalarak karşılık veriyor.

Öz İplik İş Sendikası, Organize Sanayi Bölgesinde bulunan KARGİSAN Tekstil Fabrikası’nda örgütlenmek amacıyla yaklaşık 10 gündür müzikli eylem yapıyor. Müzikli eylemden işçilerin rahatsız olduğu gerekçesiyle şikayetçi olan firma yetkilileri yardım bekliyor. İstedikleri sonucu alamayan yetkililer sendikanın bir haftadır müzikli eylemine, kurduğu ses sisteminden ’Erik Dalı’ ve 2Mehter Marşı’ çalarak karşılık veriyor.

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan firma ortaklarından Halil Şahin, "Sendikaların bu kadar tacize dayalı, bir işletmeyi bu kadar rahatsız edecek şekilde davranmalarını anlamıyorum. Yabancı müşterilerimiz var. Uluslararası çalışır durumdayız. Dünyanın her yerinden müşterilerimiz var. Karşımıza geçip bu şekilde hem bizi taciz eden hem yerli yersiz suçlamalarda bulunan bu sendikacı arkadaşların bu eylemlerine birilerinin müdahale etmesi gerektiğini düşünüyorum. Şu ana kadar başvurduğumuz yerlerden herhangi bir sonuç alamadık. Burada çok ciddi şekilde rahatsızlığımız var. Bu işletme öyle sıradan bir işletme değil. Dünyanın her tarafında mal yapan bir işletme. Son 10 yılın da hemen hemen her yıl vergi rekortmeni olan bir firma. Bizi bunların kanunsuz, gayriahlaki yaptıkları eylemden koruyacak ülkemizde kimse yok mu diye merak ediyorum. Güvenlik güçlerimize bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduk ama bir sonuç alamadık" dedi.

Fabrikada 250’ye yakın işçinin çalıştığını belirten Şahin, "Burada yaklaşık 250’ye yakın insan çalışıyor. Yerli yersiz gelip karşıda çok yüksek sesle müzik çalıyorlar. Çok yüksek sesle müzik çalmaları bir yana yerli-yersiz ithamlarda bulunuyorlar. Yalan beyanlarda bulunuyorlar. İşletmemizin içinde hiç görülmemiş, bugüne kadar yaşanmamış konularla ilgili dışarıdan saldırı yapıyorlar" diye konuştu. "Teklifime hiçbir şekilde yaklaşmadılar"

"Sendikalara, sendikalaşmaya, ülkemizin demokratik sayılan kurum ve kuruluşlarına karşı bir itirazımız yok" diyen Şahin, "Yönteme itirazımız var. Yöntemden çok rahatsızız. Dolayısıyla nasıl bu iş olması gerekiyorsa işletmenin içinde yapılanabilirler, üye kaydı yapabilirler. Zaten üye kayıtları da bir hayli kolaylaşmış günümüzde. Dolayısıyla burada etkili olurlarsa ki kendileri 55’e yakın üyemiz olduğunu ifade ediyorlar. Bunun ne kadar gerçekçi olduğunu bilmiyorum. Ben kendilerini aslında şu teklifte de bulundum. Gelin burada eğer 55 üyeniz varsa, toplantı yapın, görüşün. İşletmenin içinde çalışmaya başlayın anlamında teklifte de bulundum. Öyle sanıyorum ki bu 55 üye sözü çok doğru görünmüyor. Çok doğru görünmediği için de benim bu teklifime hiçbir şekilde yaklaşmadılar" ifadelerini kullandı.

Öz İplik İş Sendikası Karabük İl Başkanı Yavuz Bayıryol da üye olan işçilerin çağrıları üzerine 10 gündür eylem gerçekleştirdiklerini dile getirdi. "Eylemlere müzikle başlarız"

Örgütlenmenin bir haftadır devam ettiğini aktaran Bayıryol, "Her gün 5’er 10’ar üyelik geliyor. Şu anda 50’nin üzerine çıkmış bulunmaktayız. Arkadaşlar istediği sürece biz her zaman buradayız. Sabah, akşam, öğlen fark etmez. Bir üyemiz kalsa bile sonuna kadar savaşacağız. Zaten her yerde her fabrikanın önünde ilk başta müzikle başlarız. Sesimizi duyurmak istiyoruz bütün işçilere" diye kendilerini savundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te oto yıkamacının şok ölümü

2024-07-14 22:12 - Asayiş

Gaziantep’ten İzmir’e kaçmışlardı: Çift, cinayete kurban gitti

2024-07-21 12:09 - Asayiş

İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep kavrulacak! Meteoroloji'den 11 kente sarı uyarı

2024-07-20 08:12 - Gündem

Usta Gazeteci Atilla Karaduman vefat etti

2024-07-20 09:42 - Defin Listesi

Şahinbey Belediyesi aşure geleneğini sürdürüyor

2024-07-18 17:24 - Gündem

Gaziantepspor sahaya indi! Antrenmanlar başladı

2024-07-19 16:04 - Spor

Gastronomi kentinin kurutmalıkları kavurucu sıcakta lezzetine kavuşuyor

2024-07-17 12:02 - Yaşam

15 Temmuz Demokrasi Müzesi hain darbe girişimine ayna tutuyor

2024-07-15 17:37 - Gündem

Gaziantep’te O Ünlü Sitede Korkunç Ölüm!

2024-07-15 09:53 - Asayiş

Gaziantep’te genç kadın intihar etti

2024-07-16 10:07 - Asayiş

İlgili Haberler

5. Esenler Kısa Film Yarışması başvuruları başladı

17:04 - Gündem

ETÜ’de hava kirletici ve zehirli gazların algılanmasına yönelik proje TÜBİTAK tarafından desteklendi

17:08 - Gündem

Nizamettin Kabaiş, Rojin’in telefon şifresinin uzun olmasının nedenini açıkladı

17:13 - Gündem

Başkan Akpınar, “Esnafımızın her zaman yanındayız”

17:07 - Gündem

Başkan Akpınar, “Esnafımızın her zaman yanındayız”

16:58 - Gündem

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlı gitmezse bende mahkeme davetlerine gitmeyeceğim!

17:13 - Siyaset

Doğan, çizmeleri giyip sahaya indi

16:57 - Siyaset

Gaziantep’te "kadına bakma" kavgası!

16:28 - Asayiş

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Türkiye'de senede 5 bin organ nakli gerçekleştiriliyor

16:08 - Sağlık

Bakan Memişoğlu: "Türkiye nakil merkezi haline gelmiş durumda"

15:43 - Sağlık