Buket Özgünlü'nün duruşmasında muhabire çirkin tehdit: Bunu geçen dövdük, akıllanmadı

Şanlıurfa’daki bir barınakta kuduz olduğu iddia edilen 35 köpeği alıp Ankara'ya taşıyan ve tutuklanan Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü Boyacı duruşmasında muhabiri 'Bunu geçen dövdük, akıllanmadı' sözleriyle tehdit etti.

Gündem - 6 gün önce

Ankara 38.Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Buket Özgünlü Boyacı, taraf avukatları ve dernek üyeleri katıldı.

"BUNU GEÇEN DURUŞMADA DÖVDÜK, YİNE GELMİŞ"

Sanık yakınları duruşma salonunda bulunan daha önce darp ettikleri basın mensubuna karşı "Siz daha akıllanmadınız mı? Bunu geçen duruşmada dövdük, yine gelmiş." derken diğer basın mensupları hakkında da "Bunlarda yeni gelmiş, akıllanırlar." diye söylemde bulundular. Ardından sanık avukatı basınının duruşma salonundan dışarı çıkartılmasını istedi. Hakim talebini değerlendireceğini söyledikten sonra salonda yeteri kadar yer olmadığından dolayı bir kısım basın mensubunun duruşma salonundan çıkmasını talep etti.

TUTANAK EL YAZISI İLE TUTULMUŞ

Tutuklu sanık Buket Özgünlü Boyacı, sosyal medyada gördüğü paylaşımlar üzerine basın açıklaması yapmak amacıyla bazı gönüllüler, STK üyeleri ve Ankara Barosu avukatlarıyla Şanlıurfa'ya gitme karar verdiklerini söyledi. Boyacı, dernek çalışanıyla birlikte Siverek'teki bir hayvan barınağına gittiğini ve barınaktan sorumlu veteriner hekimin refakatiyle barınağı gezdiklerini belirtti. Veteriner hekime "Hayvanları sahiplenebiliyor muyuz?" soran Boyacı, "Veteriner hekim, ilçe tarım müdürünü arayarak izin almasının ardından sahiplenebileceğimizi söyledi. Barınak görevlileri, veterinerin seçtiği köpekleri araca yükledi. Ben de bu esnada veteriner hekimin kendi el yazısıyla yazdığı sahiplenme tutanağını imzaladım." dedi. Boyacı, Siverek ilçesindeki barınağa gittiği sırada yol üzerinde herhangi bir kuduz ve karantina uyarı tabelasının olmadığını, polis veya jandarma kontrol noktasıyla karşılaşmadıklarını öne sürdü.

Savcının "Hasta hayvanları yakındaki bir kliniğe götürmek yerine neden Ankara'ya götürmeyi seçtin?" sorusu üzerine Boyacı, "Yol üzerinde güvendiğim ve bildiğim veteriner yoktu. O yüzden tedavilerinin yapılması için Ankara'ya getirdim" dedi.

KÖPEKTEN KÖPEĞE BULAŞAN HASTALIK

Tanık Adem Yücel ise Yaşama Tutunan Patiler Derneğinin yaşam alanından sorumlu veteriner hekim olduğunu ve getirilen köpeklerin kendisine teslim edildiğini söyledi. Köpekleri muayene eden Yücel, 8 köpekte 3 farklı ölümcül hastalık tespit ettiğini, bunların köpekten köpeğe bulaşan hastalıklar olduğunu belirtti. Beyanların ardından mütalaası için söz verilen duruşma savcısı, sanık Boyacı'nın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme Başkanı, Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü Boyacı hakkında adli kontrol şartı ile tahliyesine karar verdi.

 
Haftanın Öne Çıkanları

Ak Parti Gaziantep il başkanlığı düğümü çözülüyor.

2024-06-21 16:44 - Siyaset

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı için Ankara’ya kimler çağrılacak?..

2024-06-23 15:23 - Siyaset

Yine Gaziantep! Yine korkunç ölüm!

2024-06-20 16:18 - Asayiş

Gaziantep yolunda feci kaza. 2’si ağır 6 yaralı

2024-06-19 14:10 - Asayiş

Hazine ve Maliye Bakanlığı bayram alışverişinin yoğunlaştığı sektörleri mercek altına aldı. Listede Gaziantepli baklavacılarda var

2024-06-18 11:18 - Ekonomi

Gaziantep Kızılhisar’daki yangın kontrol altına alındı.

2024-06-18 23:16 - Asayiş

Nizip Konteyner kentte yangın tahliyesi.

2024-06-21 21:20 - Asayiş

Gaziantep’te feci kaza.. 1 ölü 2 yaralı

2024-06-21 17:51 - Asayiş

Balyozlu dehşet: 6 çocuk babası balyozla öldürüldü

2024-06-22 16:12 - Gündem

GASKİ’den önemli duyuru

2024-06-19 22:06 - Elektrik ve Su

İlgili Haberler

Vali Aygöl, koruyucu aile günü programına katıldı

23:33 - Gündem

Arnavutköy’de Kabotaj Bayramı kutlamaları renkli görüntüler oluşturdu

22:23 - Gündem

Malatya’da “Büyük Gazze mitingi”

21:08 - Gündem

Bursa Valisi Demirtaş: “Yangın kısmen kontrol altında”

20:43 - Gündem

Pehlivanköy’de şehit asker mezarı başında anıldı

20:22 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP Gaziantep il Kadın Kolları başkanı o isim oldu.

18:19 - Siyaset

Gaziantep’te 4. Geleneksel Rahvan At Yarışları düzenlendi

15:57 - Spor

Bakan Yerlikaya’dan Tahmazoğlu’na ziyaret etti

13:42 - Gündem

Gaziantep’te TÜGVA Yaz Okulu Lansmanı Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı

13:36 - Eğitim

Gaziantep'te kanlı gece: Gece kulübünde ölü ve çok sayıda yaralı var

13:13 - Siyaset