Bursa’da iş sağlığı için uluslararası işbirliği

Iş sağlığı ile güvenliği konusunda sürekli iyileştirme politikaları ve eğitim çalışmalarıyla türkiye’ye örnek olan bursa büyükşehir belediyesi buski genel müdürlüğü, bu alanda yine örnek bir işbirliğine imza attı.

Sağlık - 1 yıl önce

İş sağlığı ile güvenliği konusunda sürekli iyileştirme politikaları ve eğitim çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek olan Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, bu alanda yine örnek bir işbirliğine imza attı. BUSKİ’nin İSG alanındaki kurumsal kapasitenin geliştirilmesi adına, Uluslararası Sosyal Güvenlik Kuruluşları Birliği (ISSA) arasında inşaat kazalarını önlemek amacıyla ‘İyi Niyet Mektubu’ imzalandı.

Uluslararası Sosyal Güvenlik Kuruluşları Birliği (ISSA) heyeti, Bursa temasları çerçevesinde ilk olarak BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç’i ziyaret edip, çalışmalar hakkında bilgi aldı. BUSKİ’nin çamur yakma tesisini gezen heyet, yapımı devam eden Dürdane Deresi ıslah çalışmalarını da yerinde inceledi. İki kurum arasındaki iyi niyet mektubu, tarihi belediye binasında imzalandı. İmza törenine; Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik, BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, ISSA İnşaat Kazalarını Önleme Bölümü Başkanı ve Alman Sosyal Kaza Sigortalar Kurumu (DGUV) Kıdemli Uzmanı Prof. Karl-Heinz Noetel, DGUV Elektrik, Tekstil, Enerji ve Medya Bölümü Yönetim Kurulu Üyesi (BG ETEM) Nevzat Bağlı, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanı Mehmet Veysi Tutkun, İSG şube müdürleri Dr. Nurten Türksoy ve Erhan Güneş katıldı.

Bursa’nın güçlü altyapıya sahip olması için önemli yatırımları hayata geçiren BUSKİ, diğer taraftan çalışanlarına da sağlıklı, huzurlu ve mutlu çalışma ortamı sunmak için İSG faaliyetlerine büyük önem veriyor. Almanya’dan gelen heyetle yapılan görüşmelerde, ISSA tarafından iş kazaları ve meslek hastalıklarının azaltılması için dünyada pek çok ülkede yürütülmekte olan “Vision ZERO” projesinin bir ayağı da Bursa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşmiş oldu.

İmza töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik, “İnşallah ilimize ve ülkemize hayırlı olur. Bursa’mızdan başlamak kaydıyla projeyi ülkemizin her bir bölgesine yayma hedefimiz var. Bunların yapılmasının asıl amacı tüm personelin can güvenliğini ileri seviyeye taşımak, pilot projeler geliştirip uygulamak, elde edilen sonuçları kongre ve seminerlerde paylaşıp personelin can güvenliğini en üst seviyede tutmak. Suya atılan taş misali dalgalar gibi ülkemize yayılmasını temenni ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

ISSA İnşaat Kazalarını Önleme Bölümü Başkanı ve Alman Sosyal Kaza Sigortalar Kurumu (DGUV) Kıdemli Uzmanı Prof. Karl-Heinz Noetel de son derece önemli bir işe imza attıklarını vurguladı. Noetel, tek gayelerinin çalışanların işe gelip giderken daha sağlıklı olmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından, BUSKİ ile ISSA arasında iyi niyet mektubu imzalandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te dün 168 kişi toprağa verildi

2023-02-10 02:56 - Defin Listesi

Herkes bu çağrıya kulak vermeli.

2023-02-11 23:01 - Gündem

Tancan Doğalgazın Gaziantep’e ne zaman ve nasıl verileceğini detaylarıyla açıkladı.

2023-02-09 23:56 - Gündem

Uzmanından Gazianteplilere çağrı;“Hasarsız ve az hasarlı binalar olarak nitelendirilen binalarınıza dilerseniz geçebilirsiniz”

2023-02-14 19:43 - Gündem

Gaz kullanımı ile ilgili Gazianteplilere kritik açıklama.

2023-02-15 12:07 - Gündem

MMG’den hükümete cesur mali öneriler.

2023-02-13 22:12 - Gündem

GASKİ’den su ile ilgili önemli açıklama: “Bu bölgeler suyu kullansın ama içmesin..”

2023-02-09 08:29 - Gündem

Cumali Yılmazoğlu’nın iki kızı ve iki torunu deprem kurbanı.

2023-02-08 15:34 - Gündem

Gaziantep’te yıkılan Bahar Apartmanı’nın müteahhidi gözaltına alındı

2023-02-11 20:03 - Asayiş

"Türkiye tek yürek" yardım gecesi: Tüm kanallardan ortak yayın

2023-02-12 13:39 - Magazin

İlgili Haberler

70 yaşındaki kadının kulağında hareket eden kene operasyonla çıkarıldı

10:55 - Sağlık

Türk bilim insanının tıp dünyasını heyecanlandıran çalışması

10:19 - Sağlık

Excimer lazer tedavisi ile ’gözlüksüz’ görmek mümkün olabilir

09:56 - Sağlık

PAÜ Hastanelerinde Psiko-Onkoloji Polikliniği hizmet vermeye başladı

09:46 - Sağlık

Yapay zeka ile akciğer kanserinde erken teşhis imkanı

09:40 - Sağlık

Günün Manşetleri

GAÜN Sosyal Bilimler MYO’da diploma heyecanı

10:47 - Eğitim

Altunkaya'dan eğitime destek

09:54 - Gündem

5 Temmuz 2024 Tarihli Resmi Gazete'de alınan kararlar!

09:51 - Gündem

'Ayaklanma çıkarmaya başlayacağız' paylaşımını yapan kişinin 14 yaşında olduğu belirlendi

23:37 - Gündem

Gaziantep’te o hastanede toplu zehirlenme şoku…

22:59 - Asayiş