Bursa Şehir Hastanesi’nde yanık izleri estetik görünüm kazanıyor

özellikli tedavi gerektiren yanık vakalarında güney marmara başta olmak üzere türkiye’nin dört bir yanına hizmet sunan bursa şehir hastanesi, yanık izlerine estetik görünüm sağlayan lazer tedavisi hizmetini devreye aldı.

Sağlık - 11 ay önce

Özellikli tedavi gerektiren yanık vakalarında Güney Marmara başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına hizmet sunan Bursa Şehir Hastanesi, yanık izlerine estetik görünüm sağlayan lazer tedavisi hizmetini devreye aldı.

İlk olarak çocuk yanık vakalarına uygulamaya konulan lazer tedavisi, yanık izlerine estetik görünüm kazandırmasının yanında kaşıntıların da azalmasına fayda sağlıyor. Yüksek maliyeti sebebi ile Türkiye’de sayılı merkezlerde verilen bu hizmetten ücretsiz faydalanmak için yalnız Bursalılar değil, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden hastalar başvuruyor.

Bursa Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’nde lazer tedavisi ile yapılan çalışmaları değerlendiren Çocuk Yanık Sorumlusu Doç. Dr. Sabriye Dayı, lazer tedavisinin birçok faydası bulunduğuna dikkat çekti. Sadece estetik görünüm olarak değil, kaşıntıda da faydasını gördüklerini vurgulayan Doç. Dr. Dayı, “Lazer tedavisi özellikle cerrahi işlem gerektirmeyen, çeşitli seanslarla yapılabilen bir tedavi. Bu sırada çocuğa sedasyon dediğimiz hafif bir anestezi vermek uygun oluyor. Yanıktan sonra kabarmış, kötü görünümlü dokuların cilt altına, ince bir iğne ile ayrıca bir madde vererek destekliyoruz. Böylelikle bu ciltteki izler daha tolere edilebilir duruma geliyor” dedi.

Lazer tedavisinin çocuğun vücudundaki tüm bölgelere uygulanabildiği bilgisini veren Doç. Dr. Dayı, “Bu aslında birçok hastanede olmayan bir tedavi yöntemi. Hatta özel hastanede sorgulandığı zaman pahalı bir yöntem olduğu için genelde bu cihazın bulunmadığını görmekteyiz. Ama bir Şehir Hastanesine böyle bir cihazın alınması bizim için büyük bir şans ve biz bunu uygulamaya başladık. Gün geçtikçe hastalarımızın duydukça arttığını görmekteyiz. İlk uygulamalarımızın sonuçlarında aileler hem kaşıntı için kaşıntısının rahatladığını hem de izlerin daha söndüğünü daha sertliğinin kaybolduğunu ifade etmekteler” şeklinde konuştu. Bingöl’den şifa bulmaya geldiler

Kızının tedavisi için Bingöl’den geldiklerini dile getiren bir vatandaş ise, yanık izi tedavisi için yaklaşık 5 yıldır mücadele ettiklerini belirtti. Bu süreçte birçok yere başvurduklarını ifade eden vatandaş, “2018 yılının Mart ayında kızım kaynar sudan yandı. Üçüncü derecede yanıklar vardı. Bir ay boyunca yoğun bakımda kaldı. Yoğun bakım sürecini atlattık. 6 ay sonra kızıma yanık bası giysisi giydirdik. Çok bir faydasını göremedik. Sonra bir sürü yere başvurduk. En sonunda Bursa Şehir Hastanesine geldik. Sağ olsun hocamız bizi kabul etti. Kızımız bu sabah lazerli bir operasyon oldu. İnşallah kızımıza şifa olur. Hocamızdan Allah razı olsun. Bundan sonra inşallah devamı gelir, bize de başkalarına da şifa olur” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

AK Parti Gaziantep İl Başkan Yardımcıları belli oldu!.

2023-07-31 10:13 - Siyaset

AK Parti Gaziantep’in eski yöneticisi genç yaşta kalbine yenildi

2023-07-28 08:28 - Yaşam

Davullu zurnalı damat tıraşı geleneğini sürdürdü

2023-07-27 11:22 - Gündem

Gaziantep’te doktora çirkin saldırı!..

2023-07-29 22:07 - Asayiş

İYİ Partili Gürban açıkladı; “O benim manevi annem…”

2023-07-28 09:05 - Siyaset

Demokrat Parti Gaziantep’te il başkanı değişti!..

2023-07-28 23:05 - Siyaset

CHP İl Başkanı Uçar neden istifa ettiğini açıkladı.

2023-07-31 19:54 - Siyaset

AB'den 5 şehir için 2 milyon 592 bin euro hibe!

2023-07-31 15:17 - Ekonomi

Deprem bölgesindeki işverenlerin prim borçları ertelendi

2023-07-27 13:10 - Ekonomi

Depremde 51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı iddianamesi kabul edildi

2023-07-29 14:22 - Asayiş

İlgili Haberler

Çorum zabıtasından, temizlik kurallarına uymayan pazarcı esnafına ceza

12:51 - Sağlık

"Anne Dostu Hastane Değerlendirmesi" yapıldı

12:08 - Sağlık

Deprem, stresin tetiklediği deri hastalıklarını ortaya çıkardı

11:43 - Sağlık

Yalova’da hamile kadın ambulansta doğum yaptı

11:05 - Sağlık

Havuzdan enfeksiyon kapma riskine karşı uzmanlardan uyarı

10:41 - Sağlık

Günün Manşetleri

Gaziantep'te kanlı gece: Gece kulübünde ölü ve çok sayıda yaralı var

13:13 - Siyaset

Türkiye'nin uyduları savaşta da afette de imdada yetişiyor

12:08 - Teknoloji

Gaziantep’te 14 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

11:30 - Asayiş

Gaziantep’te orman yangını

10:20 - Asayiş

Samsun, Gaziantep, Van yolcuları çileden çıktı…

23:43 - Gündem