?>

Büyükşehir Belediyesinden Yörüklere, hijyen kolisi, oyuncak ve şeker

Mersin’in çamlıyayla ilçesinin yüksek kesimlerindeki meralarda yaz aylarını geçiren yörük ailelerine, büyükşehir belediyesi ekipleri tarafından hijyen kolisi, içi şeker dolu su matarası, pazar çantası, çocuklar için oyuncak, kadınların mutfak işlerinde kullanılabilecekleri önlük ve şapkanın yanı sıra türk bayrağı dağıtıldı.

Gündem - 2 yıl önce

MERSİN (İHA) – Mersin’in Çamlıyayla ilçesinin yüksek kesimlerindeki meralarda yaz aylarını geçiren Yörük ailelerine, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından hijyen kolisi, içi şeker dolu su matarası, pazar çantası, çocuklar için oyuncak, kadınların mutfak işlerinde kullanılabilecekleri önlük ve şapkanın yanı sıra Türk Bayrağı dağıtıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, sorumluluk alanındaki her noktada toplumun değişik kesimlerine yönelik hizmetler devam ediyor. Hayvancılıkla uğraşan Yörüklerin havaların ısınmasıyla birlikte Toroslar’ın zirvelerindeki meralara rahatlıkla çıkabilmeleri için geçtiğimiz haftalarda kardan kapanan yolları iş makineleriyle açan Büyükşehir Belediyesi, Yörük ailelere yönelik hizmetlerini sürdürüyor. Yörük çadırları tek tek ziyaret edildi

Zorlu doğa şartlarına rağmen Çamlıyayla’nın yüksek kesimlerindeki meralarda yaz aylarını geçiren Yörük ailelerine, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından hijyen kolisi, içi şeker dolu su matarası, pazar çantası, çocuklar için oyuncak, kadınların mutfak işlerinde kullanılabilecekleri önlük ve şapkanın yanı sıra Türk Bayrağı dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan ile diğer belediye görevlileri, Çamlıyayla’nın yükseklerinde bulunan Büklüboyun, Koyuneşmesi, Sayındibi, Eğrigöl, Gögere, Karataş, Yazıgöl ve daha pek çok noktada bulunan Yörük ailelerini tek tek ziyaret ederek teslimatlar gerçekleştirdi.

Çamlıyayla Mera Birliği Başkanı Salim Canatan’ı ziyaret eden İmar A.Ş. Genel Müdürü Uyan, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımızın selamlarıyla siz Yörük kardeşlerimizi ziyaret ediyoruz. Aşağıdan başladık, buraya kadar geldik. Sizlere Vahap Seçer başkanımızın selamlarını getirdik” dedi. “Alo dediğimizde yanımızda”

Mera Birliği Başkanı Canatan ise taleplerinin karşılanmasından dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, “Biz de Vahap Başkanıma buradan sizlerin aracılığıyla çok çok selam söylüyoruz. Kendilerinden Allah razı olsun. Alo dediğimizde yanımızda; yollarımız açıldı. Vahap başkanımızın bizlere göstermiş olduğu ilgiden dolayı öncelikle çok teşekkür ederim. Bu malzemeler için ayrıca çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Keçi sütünden peynir imal eden Yörük kadınlarından Kevser Kök de “Yollarımızı açtı. Bizler buralara geldik. Hizmetinden memnunuz. Bugün Vahap Seçer başkanımız tarafından malzemelerimiz geldi, memnunuz. Getirenlerden de Allah razı olsun, teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Öztürkmen’in tutuklanmasına karar verildi.

2022-06-27 19:29 - Gündem

Yılmaz Öztürkmen’in Avukatlarından açıklama!..

2022-06-25 14:13 - Gündem

Adliye önünde taşkınlık yapanlar gözaltındaAdliye önünde taşkınlık yapanlar gözaltında

2022-06-27 15:10 - Asayiş

Oğuzeli saldırısının azmettiricisi yakalandı

2022-06-23 15:42 - Asayiş

Yargıtay Naksan ve Nakıboğlu ailesi ile ilgili kararını verdi!..

2022-06-23 22:12 - Gündem

Erdoğan müjdeyi duyurdu: Asgari ücret zammı kararı! Memur ve emekli zammı açıklaması

2022-06-27 20:17 - Gündem

Trafik kazası geçiren Gaziantepli Başkan Katmerci ameliyata alındı-

2022-06-24 21:22 - Gündem

Vilayetten tutuklama ve gözaltı açıklaması

2022-06-27 21:49 - Gündem

MHP Gaziantep Milletvekili Taşdoğan helallik istedi!

2022-06-29 13:56 - Gündem

Türkiye Sujeti ve Flyboard Şampiyonası Bodrum’dan başladı

2022-06-25 18:20 - Spor

İlgili Haberler

Muhtarlar Günü Tavşanlı’da törenle kutlandı

13:14 - Gündem

Veteriner Hekimden mezun olduğu köy okulunda örnek boya çalışması

13:15 - Gündem

Demirci Yiğitler’de 30 yıllık su sorunu çözüldü

13:08 - Gündem

Esenyurt Belediye Başkanı 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde muhtarlar ve aileleriyle bir araya geldi

13:11 - Gündem

Bir züccaciye mağazasının "ne alırsan 100 lira" kampanyası uzun kuyruklara neden oldu

13:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep'te pasajda intihar eden kişinin kimliği belli oldu

13:08 - Asayiş

Yenidoğan Çetesi’nde adı geçen hastanelerin isimleri tespit edildi.

12:08 - Asayiş

Gaziantep’te Pasajda Şüpheli Ölüm. İntihar mı cinayet mi!..

11:50 - Asayiş

Gaziantep'te gizemli ölüm! Pasajda ölü bulundu

11:36 - Asayiş

Beşiktaş ile Konyaspor 47. randevuda

11:07 - Spor