Hasan Karakaya son yolculuğuna uğurlanıyor
GALERİNİN DEVAMIHABER7
Türkiye’nin ekserisini oluşturan mütedeyyin cenaha yönelik 28 Şubat zorbalıklarının en şiddetli yaşandığı dönemde cesur ve coşkulu yazılarıyla milyonların gönlünde taht kuran gazeteci yazar Hasan Karakaya unutulmadı.
Hasan Karakaya kimdir?
İsmi Akit gazetesiyle özdeşleşen Hasan Karakaya, 31 Aralık 2015’te Medine’de hayatını kaybetmişti.
İşte Hasan Karakaya'nın son yazısı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan temaslarını takip eden heyette yer alan Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Yazarı Hasan Karakaya, yaşadığı kalp rahatsızlığının nüksetmesi üzerine fenalaşmıştı.
Mescid-i Nebevi ziyaretinin ardından beraberindeki gazeteci heyetiyle konakladıkları otele yürürken fenalaşan Hasan Karakaya, kalp krizi geçirmişti.
Gazeteci dostları son yolculuğunda anlattı
Daha önce de kalp ameliyatı olan Hasan Karakaya’nın kalbi bu anormalliğe dayanamadı. Karakaya, beraberindeki gazetecilerin müdahalelerine rağmen kurtarılamadı ve 30 Aralık 2015’te Hakk’a irtihal etti.
Fotoğraflarla Hasan Karakaya
Karakaya’nın naaşı, 1 Ocak 2016’da Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından dualarla Edirnekapı Şehitliği’ne defnedildi.
Fani dünya serüveni 61 yaşında sona eren Hasan Karakaya, hak ve hakikate adadığı keskin kalemini yeni nesil gazetecilere miras bıraktı.
Hasan Karakaya, vefatından önceki bir röportajında, hayalinin Peygamber Efendimizin (s.a.v.) zamanına giderek onun mübarek dizinin dibinde ders dinlemek olduğunu söylemişti.BİR NECİP FAZIL, BİR HASAN KARAKAYA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hasan Karakaya Anma Programı’na katılarak onun mümtaz şahsiyetini anlatmıştı. Karakaya’nın müessir yazılarına atıf yaptığı konuşmasında, onu şöyle anlatmıştı:
“Ben hep şunu söylerim: Dünyamda iki kalem var ki beni çok etkilemiştir; bir, Üstat Necip Fazıl Kısakürek ve daha sonra da Hasan Karakaya. Bunlar kalemleriyle malum cephelere her zaman korku salmışlardır, ama korkmamışlardır, bu çok önemliydi ve Hasan Karakaya kardeşimiz köşesinde işte bunu başarılı bir şekilde yürüttü.”
MANGAL GİBİ YÜREK
Başkan Erdoğan, basın camiasında Karakaya’nın yokluğunun hissedildiğini ifade ederek, “Elbette gazetesi ve meslektaşları Hasan kardeşimizin hatırasına ve geride bıraktığı mirasa sahip çıkmayı sürdürüyor. Yetenekli genç kalemler merhum Hasan Ağabeylerinden devraldıkları mücadele sancağını daha da yüceltmek için gayret gösteriyor. Tüm bu çabaların neticesinde Türkiye daha önce hiç olmadığı kadar zengin, dinamik ve özgür bir kültürel iklime de kavuşuyor. Ancak gazetecilik ve köşe yazarlığı gibi bilgi, birikim, tecrübe yanında mangal gibi yürek de gerektiren mesleklerde Hasan kardeşimizin eksikliği gün geçtikçe daha fazla hissediliyor.” demişti.