?>

Çocuklarının okuduğu sıralarda şimdi kendileri ter döküyor

Elazığ’da farklı nedenlerle okul sıralarına oturmayan vatandaşlar, halk eğitim merkezi tarafından düzenlenen kurslara katılarak okuma yazma öğreniyor

Gündem - 2 hafta önce

Elazığ’da farklı nedenlerle okul sıralarına oturmayan vatandaşlar, Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kurslara katılarak okuma yazma öğreniyor.

Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü okuma yazma öğrenmeyen insanın kalmaması için canla başla çalışıyor. Bu çerçevede kent genelinde 4 kurs açan merkez yaklaşık 120 kişiye eğitim veriyor. Zamanında çeşitli nedenlerden dolayı okuma yazma öğrenemeyen vatandaşlar ise bu kurslarda eğitim görüyor. Hayat şartları gereği okul sıralarıyla tanışamayan kadın ve erkekler, şimdi hem bu özlemlerini gideriyor hem de hayallerinin peşinden ilerliyor. Alacakları diplomalar ile bazıları üniversiteye gitmek isterken bazıları ise devletten alacağı destek ile iş yeri kurmak istiyor ve ehliyet almak istiyor. Öğretmenlerini canla başlaya dinleyen kursiyerler, adeta çocukluğunda yaşayamadıkları duyguları bu sıralarda tadıyor.

Elazığ nüfusunun yüzde 98’in okuma yazma bildiğini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar, “Yüzde 2’si ise bilmiyor. Bizde okuma yazma bilme oranı Türkiye ortalamalarındadır. Artık cumhuriyetimizin 100. yılını geride bırakırken okuma yazma bilmeyen kalsın istemiyoruz. Bize ulaşan herkese kurs vermek istiyoruz. Şuanda Elazığ’da 4 tane kurs açtık. 2’sini İstasyon Caddesi’ndeki Tuncay Küçüközer binasında, biri çocuk eğitim evinde ve diğeri ise kapalı cezaevinde açtık. Bununla yetinmek istemiyoruz. Okullarımızla, muhtarlarımızla iletişim halindeyiz. Elazığ’ın hangi mahallesinde olursa olsun okuma yazma bilmeyen her vatandaşımıza ulaşmak istiyoruz. Birinci ve ikinci kademe olmak üzere veriyoruz. Birinci kademede okuma yazma ve temel matematik bilgileri veriyoruz. İkinci kademede ise Türkçe, matematik, fen ve sosyal bilgiler becerilerini artıracak eğitimler veriyoruz. Bu ikinci kademe eğitimini tamamladıktan sonra ilkokul diploması yerine geçen ikinci kademe okur yazarlık belgesi veriyoruz. Son 1 yılda Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 300’e yakın vatandaşımıza okuma yazma eğitimi verdik. Biz artık okuma yazma bilmeyen insanımız kalmasın istiyoruz” dedi. “7 yaşından bu yana hayvancıkla uğraşıyordum okuma şansım olmadı”

Kendini geliştirmek için kursa başladığını aktaran Ömer Akalan, “Gelmeyenler var, onlara da tavsiye ederim. Milli Eğitim Bakanlığının bize tanıdığı bu şans için minnettarız. Ben 7 yaşından bu yana hayvancıkla uğraşıyorum. Benim okuma şansım olmadı. Sürekli dağlarda geziyordum. Maddi durumlar da derken bu güne geldik. Yine de bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Kendimi geliştirmek için kursa başvurdum. Arabaya hevesim var. Bir araç almak istiyorum. Onun için de ilkokul diploması alıp ehliyet sınavlarına gireceğim” diye konuştu. “Okumanın yaşı yok”

Çocuğuyla birlikte kursa gelen Demet Ercan ise, “Kursta eğitim görüyoruz. Hocamızdan memnunuz. Okumanın yaşı yok. Zamanında okumadık ve pişmanız. Köydeydik ve şartlar farklıydı. Ailelerden dolayı okuyamadık. Kız çocukları üzerinde durulmuyordu. 2 çocuğum daha var, onlar da okuyor. Küçük çocuğum ile birlikte kursa geliyorum” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

OYAK Maden Metalürji Şirketleri eylül ayında üç fuara katıldı

2024-10-04 10:29 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "İsrail Netanyahu ve çetesi barbardır, zalimdir, katildir, soykırımcıdır, savaş suçlusudur"

2024-10-04 22:52 - Siyaset

Gaziantep otogarında esrarengiz ölüm

2024-10-02 16:31 - Asayiş

Gaziantep’te neler oluyor?.Yeni bir intihar daha!..

2024-10-04 16:24 - Asayiş

Gürban tefecilere savaş açtı.

2024-10-05 09:40 - Siyaset

Tehdit büyüdü, taktik değişti... Türkiye'den İsrail'e karşı ortak savunma hattı

2024-10-05 10:56 - Gündem

Meteoroloji Gaziantep'i uyardı! Yağmur geliyor

2024-10-01 13:21 - Yaşam

Gaziantep’te yeni bir intihar daha. Neler oluyor?..

2024-09-30 10:03 - Asayiş

Gaziantep’te, ambulans ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

2024-09-29 21:17 - Gündem

Sakıp Usta dualarla anıldı!..

2024-10-02 21:13 - Yaşam

İlgili Haberler

Ve başlıyor! Meteoroloji'den uyarı geldi...Kuvvetli olacak

06:58 - Gündem

Erciş’te şehit mahalle muhtarı için mevlit okutuldu

23:58 - Gündem

Diyadin’de köy köy gezip çocukları eğlendiriyorlar

23:12 - Gündem

Ağrı’da ihtiyaç sahibi öğrencilere kışlık giysi desteği

22:45 - Gündem

Dünya gıda günü ortaokul öğrencileriyle kutlandı

21:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep, Türkiye’nin En Büyük Bilim Merkezlerinden Birine Kavuştu

22:41 - Siyaset

Türkiye deprem risk haritası güncellendi! Gaziantep hangi riskli bölgede?

20:32 - Gündem

SON DAKİKA | Kilis’e 2 Havan mermisi düştü.

20:09 - Asayiş

Oto yıkamada meydana gelen patlama paniğe sebep oldu

19:32 - Asayiş

Gaziantep'te hangi ilçeler karanlığa bürünecek? (16.10.2024)

18:05 - Elektrik ve Su