Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Şahin: "(Özel’e) Normalleşmenin devamına leke sürecek sözlerden kaçınmak gerekir"

Memleketi karabük’te, vali mustafa yavuz başkanlığında il protokol bayramlaşması ve ardından ak partinin bayramlaşma programlarına katılan cumhurbaşkanlığı yüksek istişare kurulu üyesi mehmet ali şahin, “kurban kesmek kadar sav olan bir şey, varsa aramızdaki dargınlıkları ve kırgınlıklar kesmek” gerekir diyerek siyasette yaşanan normalleşmeye dikkat çekti.

Siyaset - 1 hafta önce

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Mehmet Ali Şahin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yaptığı açıklamaya ilişkin, "Normalleşmenin devamına leke sürecek böylesi sözlerden kaçınmak gerekir" dedi.

Memleketi Karabük’te, Vali Mustafa Yavuz başkanlığında il protokol bayramlaşması ve ardından AK Parti Karabük İl Başkanlığı’nın bayramlaşma programlarına katılan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin, kurban kesmek gibi, aradaki dargınlıkları ve kırgınlıkları da kesmek gerektiğini vurgulayarak, siyasette yaşanan normalleşmeye dikkat çekti. Şahin, "Daha önceki bayramlardan önce böyle bir normalleşme pek görmemiştik. Ana muhalefet partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanımızı ziyaret etti, o da mukabil olarak iadeyi ziyarette bulundu. Güzel bir şey. Bayram öncesi siyasette daha önce görmediğimiz bu karşılıklı yumuşama, vatandaşa, siyasi parti tabanlarına da yansıdı. Dolayısıyla bayramlar beklemiş olduğumuz o güzelliği birlikte yakalamamıza sebep oldu. Cumhurbaşkanımız bu karşılıklı ziyaretlerden sonra bir değerlendirmede bulunarak ’Kelebeğin ömrü kadar olmamalıdır, bu siyasetteki yumuşamalar ve normalleşmeler. Uzun sürmeli’ demişti. Gerçekten bu karşılıklı ziyaretler ve normalleşmeler uzun süreli olmalı ki, ülkemizde siyaset gerçekten normal bir zeminde yapılsın. Sayın Özel, Cumhurbaşkanımızın iadeyi ziyaretinden sonra İstanbul’a gitti ve İBB Başkanı yanında açıklama yaptı. Burada dedi ki, ’(Devlet Bahçeli’ye hitaben) Siz suç ortağınıza bizi doğrultuyorsunuz.’ Kim suç ortağı AK Parti. Yani AK Parti’yi suç işlemiş bir örgüt olarak tanımladı. Özgür beyi yakinen tanırım, biraz uzun konuşur ve güzel de konuşur. Ama siyasette uzun konuşmak her zaman iyi netice vermeyebilir. Öz ve sözünün amacına ulaştıktan sonra orada bırakacaksınız. Daha sonra partimizin sözcüsü Ömer Çelik, ’Sayın Genel Başkan siz bir süre önce AK Parti’yi ziyaret ettiniz. Bir suç örgütünü mü ziyaret ettiniz? Recep Tayyip Erdoğan beyi siz kendi makamınızda kabul ettiniz. Bir suç örgütünün genel başkanını mı acaba kabul ettiniz’ diyerek bir soru sordu. İşte bu sorunun altında kalmamak için bu normalleşmenin devamına leke sürecek böylesi sözlerden de kaçınmak gerekir" ifadelerini kullandı. "Gazze’de insanın yanı sıra hayvan soykırımı da var"

"Tüm İslam alemi barış ve huzur içinde Kurban Bayramını yaşamadan yaşadığımız her Kurban Bayramı bizim için eksiktir" diyen Şahin, "Bombalar altında bayramı yaşamayan Müslüman ülkeler var. Bir vakıf Gazze’de kurban kesmek için program yaptı. Biz de o vakfa bağışta bulunduk. Mesaj attılar ve ’Gazze’de kurban bulamıyoruz kesecek’ demişler. Bu katil ve soykırımcı İsrail Gazze’de sadece insanlara soykırım uygulamıyor, hayvanlara da soykırım uyguluyor. Bu bakımdan böylesine zor şart altında bir dünyada yaşıyoruz. Bundan kurtulmanın yolu, bizim İslam alemi ve Müslümanlar olarak kenetlenmemiz lazım. Aramızdaki ufak tefek sorunları bir kenara bırakmamız lazım ve kendi meselelerimize yoğunlaşmamız lazım" şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li Şencan'dan CHP’li Şehitkamil Belediyesine şok suçlama

2024-06-17 16:05 - Siyaset

Gaziantep'te cinnet getiren şahıs dehşet saçtı: 6 ölü, 2 yaralı

2024-06-16 04:03 - Gündem

Gaziantep’te feci kaza: 2 ölü 3 ağır yaralı

2024-06-16 17:43 - Asayiş

Gaziantep'e 107 hakim savcı ataması yapıldı. İşte atanan isimler

2024-06-14 09:04 - Gündem

Malatya’da korkutan deprem

2024-06-10 23:47 - Asayiş

Gaziantep FK'nın stadyumuna kim sponsor oluyor?

2024-06-12 15:25 - Spor

Gaziantep FK'nın borcu ne kadar?

2024-06-11 11:42 - Spor

Tartıştığı dayısını pompalı tüfekle öldürdü

2024-06-17 12:24 - Asayiş

Şanlıurfa'da feci kaza! Otomobil şarampole devrildi... Çok sayıda yaralı

2024-06-14 22:13 - Gündem

Bölücü terör örgütüne yönelik

2024-06-13 08:32 - Gündem

İlgili Haberler

İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu ile yemek açıklaması

14:01 - Siyaset

Çağlayan, "Hemşehrilerimize hizmet için çalışacağız"

13:57 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “15 Temmuz gecesi darbecilere karşı meydanlarda kurulan Cumhur İttifakı sapasağlam ayaktadır”

13:43 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’yi yakıp yıkan İsrail’in şimdi de gözünü Lübnan’a diktiği anlaşılıyor”

13:32 - Siyaset

Bakan Tekin: "(Taban maaş) Sorunları çözmek için gerekli adımları atıyoruz"

13:34 - Siyaset

Günün Manşetleri

Rayiha ve Baharat Müzesi, bayram tatilinde 4 bin kişiyi misafir etti

15:18 - Gündem

Yüzde 95 görme kaybı bulunan öğretmen, kornea nakliyle 52 yaşında net görmeye başladı

15:02 - Sağlık

Gaziantep'te yaralanan kişi kurtarılamadı!

14:50 - Asayiş

Gaziantep'te Konut Krizi

14:42 - Ekonomi

Gaziantep Nöbetçi Eczaneler (26/06/2024) Çarşamba

14:38 - Sağlık