Denizli Kent Konseyi Genel Kurulu yapıldı

Denizli büyükşehir belediyesi kent konseyi genel kurulu’nda başkanlığa, büyükşehir belediye başkanvekili ali marım seçildi. Marım’ın 27 yıl önce temellerini attığı kent konseyi’nde yeniden bir arada olmalarına dikkati çeken başkan çavuşoğlu, “denizli için bir hikaye yazma zamanımız geldi” dedi.

Siyaset - 2 gün önce

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Kurulu’nda Başkanlığa, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Marım seçildi. Marım’ın 27 yıl önce temellerini attığı Kent Konseyi’nde yeniden bir arada olmalarına dikkati çeken Başkan Çavuşoğlu, “Denizli için bir hikaye yazma zamanımız geldi” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’nin 11. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Marım, Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Başkurt, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Kent Konseyi üyeleri katıldı. Başkan Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada, kentin farklı renklerinin bir arada olduğu, herkesin kucaklandığı bir platform olan Kent Konseyi’ni çok önemsediklerini söyledi. Ortak akıl ve birlikte yönetim anlayışına yönelik bir iradeye sahip olduklarını ifade eden Başkan Çavuşoğlu, “Bu şehri güzelleştireceksek beraber, elbirliğiyle güzelleştireceğiz. Kent Konseyi çalışmalarında üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Temeli 27 yıl önce atıldı

Önceki dönem Denizli Belediye Başkanı Ali Marım’ın 1997 yılında tüm dünyanın örnek alacağı bir projenin içinde olmasının ve Türkiye’de Denizli özelinde Kent Konseyi’nin temelini atmasının çok kıymetli olduğunu belirten Başkan Çavuşoğlu, “Yıllar sonra aynı yerde yeniden bir arada olmak bizim için de ayrıca keyifli. Umarız ki güzel şeylere imza atma noktasında güzel çabalar içerisine gireriz. Denizli için bir hikaye yazma zamanımız geldi. Öyle bir sürecin içinden geliyoruz ki, insanların bireyselleştirildiği, toplumun genelde ayrıştırılmaya çalışıldığı, herkesin kendi gemisini kurtardığında kaptan olduğu bir sistem egemen hale getirilmeye çalışılıyor. Biz bunu, bu şehirde değiştirmek istiyoruz. ‘Ben’ ile başlayan değil ‘biz’ ile başlayan cümlelerin egemen olduğu, bu şehirde gemisini kurtaranların kaptan olduğu değil, yanındaki filikada seyahat edenlerin de o gemiye alınıp hep beraber kurtuluşun bizi bir yerlere götüreceği inancıyla yol yürüyoruz” dedi.

“Sivil toplumun en güçlü örgütü Kent Konseyleridir”

Başkanvekili Marım, yeni dönemde geçmişte yapılan çalışmaları devam ettirme ve daha yeni projeleri hayata geçirme adına yeni yönetim kurulunu belirlediklerini söyledi. Marım, “Denizli’de yaşayan tüm vatandaşlarımız ile birlikte çalışmalar yapacağız. Kent Konseyi’nin yeni dönemde yapacağı çalışmalarda STK’larla, meslek odalarımızla, sendikalarımız ile ayrı ayrı gruplar oluşturarak kentin içindeki dinamiklerle birlikte çalışacağız. Hepimizin kentimiz için birçok projesi olduğunu biliyorum. Heyecanımızı hep birlikte yaşayacağız. Denizli’de ‘ben’ değil ‘biz’ demek için varız. İlimizde yaşanan tüm sorun ve sıkıntıları tespit ederek paydaşlarımız ve halkımız ile ortak çalışmalar yaparak çözeceğiz. Sivil toplumun en güçlü örgütü Kent Konseyleridir” ifadelerini kullandı.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu

Tek liste ile gidilen seçimlerde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Marım, Kent Konseyi Başkanlığı’na seçilirken, Yürütme Kurulu ise şu isimlerden oluştu: “Baran Akın, Serdar Selman Savran, İbrahim Okkaya, Mehmet Karaduman, Ragıp Çelik, Firdevs Akbaş Varvada, Osman Yüreci, Osman Üçgül, Bilsen Özen, Sevil Güngör, Didar Melek Armutçuk, Derya Topal, Muammer Kardeş.”

Haftanın Öne Çıkanları

Ak Parti Gaziantep il başkanlığı düğümü çözülüyor.

2024-06-21 16:44 - Siyaset

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı için Ankara’ya kimler çağrılacak?..

2024-06-23 15:23 - Siyaset

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fedaioğlu oldu.

2024-06-24 22:50 - Siyaset

AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı o isim oldu.

2024-06-26 11:14 - Siyaset

İSO 500’e Gaziantep damgası

2024-06-25 12:49 - Ekonomi

Gürban seçimin faturasını Nazlı Ateş’e kesti.. Şehitkamil ilçe Yönetimi görevden alındı

2024-06-28 13:15 - Siyaset

Yasin Tepe’nin baba acısı.!

2024-06-27 09:53 - Gündem

Nizip Konteyner kentte yangın tahliyesi.

2024-06-21 21:20 - Asayiş

Nizip Belediye başkanı Ali Doğan'ın aracıyla çarptığı yaya öldü

2024-06-26 14:27 - Asayiş

Gaziantep’te feci kaza.. 1 ölü 2 yaralı

2024-06-21 17:51 - Asayiş

İlgili Haberler

Fransa’da sandık çıkış anketlerine göre aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi seçimlerde önde

22:19 - Siyaset

AK Parti’den Genel Başkan Özel’e "Kula Belediye Başkanını ihraç edin" çağrısı

19:33 - Siyaset

CHP Genel Başkanı Özel, Emek Mitingi’nde konuştu

19:02 - Siyaset

Başkan Dönmez’in tutuklanmasının ardından Manisa CHP’den ilk açıklama

18:41 - Siyaset

CHP Gaziantep il Kadın Kolları başkanı o isim oldu.

18:19 - Siyaset

Günün Manşetleri

CHP Gaziantep il Kadın Kolları başkanı o isim oldu.

18:19 - Siyaset

Gaziantep’te 4. Geleneksel Rahvan At Yarışları düzenlendi

15:57 - Spor

Bakan Yerlikaya’dan Tahmazoğlu’na ziyaret etti

13:42 - Gündem

Gaziantep’te TÜGVA Yaz Okulu Lansmanı Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı

13:36 - Eğitim

Gaziantep'te kanlı gece: Gece kulübünde ölü ve çok sayıda yaralı var

13:13 - Siyaset