?>

Deprem bölgesindeki konut açığı için çağrı

Gayrimenkul uzmanı şule duman, deprem bölgesinde bulunan konut açığının unutulmaması gerektiğine dikkat çekerek, “işinde uzman türkiye çapında güvenilirliğini kanıtlamış şirketlerimizin bu bölgelere yönelmesi gerekiyor. Bu firmalarımızın ellerini taşın altına koyması hem devletimizi hem de vatandaşlarımızı sevindirecektir” dedi.

Ekonomi - 1 yıl önce

Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, deprem bölgesinde bulunan konut açığının unutulmaması gerektiğine dikkat çekerek, “İşinde uzman Türkiye çapında güvenilirliğini kanıtlamış şirketlerimizin bu bölgelere yönelmesi gerekiyor. Bu firmalarımızın ellerini taşın altına koyması hem devletimizi hem de vatandaşlarımızı sevindirecektir” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremde on binlerce vatandaş hayatını kaybederken, 11 ilde büyük yıkım meydana gelmişti. Bu yıkım sonrasında vatandaşlar memleketlerini terk ederek, farklı şehirlere gitti. Memleketlerinde yaşanan konut sorunu nedeniyle geri dönemeyen vatandaşların gözü kulağı yapılacak olan konutlarda. Konuyu değerlendiren Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, bölgedeki konut sorununun çözümü için inşaat firmalarına çağrıda bulundu. “Vatandaşların memleketlerine dönmesi için konut yapılması lazım”

Depremin verdiği yıkımı hatırlatan Şule Duman, “Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen deprem hala yüreğimizi yakmaktadır. On binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremde 11 şehrimiz etkilendi. Bu şehirlerimizin yeniden ayağa kalkması için devletimiz TOKİ ile yeni konutların yapımına hemen başladı. Bunların bazıları ise tamamlanarak depremzede vatandaşlarımıza verildi. Bir kısmı ise bitme noktasına geldi. Hızlı bir şekilde vatandaşların yeni evlerine geçmeleri için çalışmalar sürüyor. Ama konut açığının bu şekilde kapatılamayacağı ortada. O şehirlere dayanaklı ve yeni binaların yapılması için herkes elini taşının altına koymalıdır. Deprem sonrasında şehirlerini terk eden vatandaşlarımızın yeniden memleketlerine dönmesi için o illerde inşaatların verilen izinler doğrultusunda hızlandırılması gerekiyor. Depremin asıl yaraları o şehirleri yeniden yaşanacak düzeye getirdiğimiz zaman sarılacak. Yıkılan binaların yerlerine belirlenen alanlarda planlanan binaların yapımı için güvenilir inşaat firmaların öne çıkması gerekiyor” dedi. “Deprem bölgelerinde yeni yapıların az katlı olması şart”

Deprem bölgesinde konut yapımının hızlanması gerektiğine dikkat çeken Duman, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Deprem bölgelerinde büyük yıkımların meydana geldiği alanlara yapılacak inşaatların mutlaka uzmanların uyarılarına göre yapılması lazım. Burada yapılacak incelemeler sonrasında binanın yapılacağı kat, oturacağı konum ve kullanılacak malzeme belirlenmelidir. Bu bölgelerde çok katlardan kaçınılmalı. Zemini daha sağlam bölgelere geçilmeli. İşinde uzman Türkiye çapında güvenilirliğini kanıtlamış şirketlerimizin bu bölgelere yönelmesi gerekiyor. Bu firmalarımızın ellerini taşın altına koyması hem devletimizi hem de vatandaşlarımızı sevindirecektir. Bu sayede o şehirlerimizi kısa sürede inşa edip, gayrimenkul sorununu çözmüş oluruz. Bu bölgelerimizdeki en büyük sorun şu anda konut. Konteynerlerde kalan vatandaşlarımızın yeni evlerine geçip yaşamlarını sürmesi gerekiyor.”

Haftanın Öne Çıkanları

Yorgun mermi Gaziantepli genci canından etti!..

2023-09-16 19:00 - Asayiş

Gaziantep’te o isim Bakan Koca tarafından görevden alındı.

2023-09-19 21:26 - Gündem

AK Parti İlçe Başkanları belli oldu.

2023-09-19 15:24 - Siyaset

Çetin, net konuştu; “Fatma Hanımla kimse aramıza giremez.”

2023-09-20 09:53 - Siyaset

(ÖZEL) Eşini hastaneye götürürken kaza yaptı: 1 ölü, 3 yaralı

2023-09-15 22:55 - Asayiş

Şehidin var Gaziantep!..

2023-09-14 19:24 - Gündem

İYİ Partili Gürban’dan Gaziantep FK taraftarına saldırıya tepki!

2023-09-16 22:13 - Spor

Gaziantep'te de Görev Yapan ünlü Çocuk Psikiyatristi Tutuklandi

2023-09-18 11:59 - Asayiş

Marmaris Limanı katıldığı fuar sonrasında ana liman anlaşması ile döndü

2023-09-13 15:43 - Gündem

Gaziantep’te iki grup arasında yan bakma kavgası: 1’i ağır 2 yaralı

2023-09-20 00:15 - Asayiş

İlgili Haberler

Aydem Enerji’nin yeni CEO’su Serdar Marangoz oldu

19:47 - Ekonomi

Türkiye ve Endonezya arasındaki ticari ilişkiler güçleniyor

19:42 - Ekonomi

2025 yılı bütçesi açıklandı: En büyük pay eğitim ve sağlık alanlarına ayrıldı

17:51 - Ekonomi

Söke Pamuğu için sorumluluk alma ve acil denetim çağrısı

17:34 - Ekonomi

Edremit Belediyesi’nde zeytin hasadı başladı

17:29 - Ekonomi

Günün Manşetleri

MEB’den 81 İle Genelge: Yaz Saati Uygulaması Devam Edecek

21:33 - Eğitim

Mahmut Hocaefendi'nin oğlu Abdullah Ustaosmanoğlu vefat etti

21:18 - العربية

Şehitkamil Polis Lojmanları İçin Nihayet Anlaşma Sağlandı

21:15 - Gündem

Siyonist İsrail'den susuz bıraktığı sivillere alçak tuzak!

21:02 - العربية

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Gaziantep Şehir Hastanesini ziyaret etti

19:08 - Sağlık