Konya Selçuk Üniversitesi Yapı ve Yalıtım Teknikerliği İnşaat Bölümü mezunu Altınöz, 2017'de mezun olduktan iki yıl sonra çalışmak için KKTC'ye yerleşti.
DEPREMLERİ MESAİ ARKADAŞLARI HEBER VERDİ
Orada bir otelin bilgi işlem biriminde çalışan Altınöz'e, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremleri mesai arkadaşları haber verdi.
AİLESİNİN OTURDUĞU BİNA İLK DEPREM YIKILDI, BABASINI VE 13 YAŞINDAKİ KARDEŞİNİ KAYBETTİ
Bir süre Hatay'ın İskenderun ilçesindeki ailesiyle iletişim kuramayan Altınöz, ailesinin oturduğu 8 katlı apartmanın ilk depremde yıkıldığını, 49 yaşındaki babasının ve 13 yaşındaki kardeşinin vefat ettiğini, annesi ile iki kardeşinin ise sağ kurtarıldığı bilgisini aldı.
DÖRDÜNCÜ GÜNDE ANTAKYA'YA ULAŞABİLDİ
KKTC'den Antalya'ya hava yoluyla ulaşan, buradan da kara yoluyla ailesinin yaşadığı Antakya'ya dördüncü günde ulaşabilen Altınöz, yitirdiği canların acısını yaşadı.
HAYATTAKİ AİLE ÜYELERİYLE AKRABALARININ YANINA YERLEŞTİ
Altınöz, cenaze ve diğer işlemlerinin ardından hayatta olan aile üyeleriyle Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan akrabalarının evlerine yerleşti.
Ozan Uğur Altınöz, yaşadığı acının tarifsiz olduğunu, depremin hem ailesini hem de kendisini derinden sarstığını ifade etti.
DEPREM ANINI HABER VEREN CİHAZ YAPAMAYA KARAR VERDİ
Deprem anını haber veren bir cihaz yapmaya karar verdiğini belirten Altınöz, "Elektronik Deprem Kutusu" adını verdiği cihazın birçok fonksiyonu olduğunu, cihazı yaklaşık 1,5 ayda geliştirdiğini anlattı.
"İNSANLARI UYANDIRAN BİR İCAT OLSAYDI İYİ OLURDU DİYE DÜŞÜNDÜM"
Sistemi yapmaya enkaz başında beklediği sırada karar verdiğini dile getiren genç girişimci, "Hem kendi enkazımı, hem de yan apartmanların enkazlarını takip ediyordum. O anda insanları uyandıran bir icat olsaydı iyi olurdu diye düşündüm. Sonra bunun üzerine yoğunlaştım, çalıştım." dedi.
ÇOK YÖNLÜ ÖZELLİKLERİ OLAN DEPREM CİHAZININ PATENTİ İÇİN BAŞVURUDA BULUNDU
Bu kutuyu yaklaşık 1,5 ayda geliştirdiğini anlatan Altınöz, tasarladığı bu kutuda internet şebeke güçlendirme modülü başta olmak üzere USB şarj sistemi, deprem sensörü, kapak tetikleme sistemi, gaz kesme modülü, siren, otomatik kapak tetiği, acil durum lambası, panik ve yer bildirme butonu, kutu ile uyumlu deprem çantası özelliği bulunduğunu dile getirdi.
Altınöz, geliştirdiği "Elektronik Deprem Kutusu" için patent başvurusunda bulunduğunu bildirdi.
İŞ ADAMI VE YATIRIMCILARA ÇAĞRI YAPTI
En büyük arzusunun bu kutuyu seri üretime geçirip insanların kullanımına sunmak olduğunu dile getiren Altınöz, depremde her şeylerini kaybettikleri için bu durumu karşılayacak güçte olmadıklarını, beraber bu işi yürütebileceği bir iş adamı veya bir yatırımcıya ihtiyacı olduğunu söyledi.
Ozan Uğur Altınöz, en kısa sürede bu çağrısına kulak verilmesini istiyor.