?>

Depremzede öğrenciler, soba üretip memleketlerine gönderiyor

Aydın’ın nazilli ilçesinde mesleki ve teknik anadolu lisesi’ne deprem bölgesi olan hatay’dan misafir öğrenci olarak gelen 2 metal işleri öğrencisi kardeş, soba üretimine katkıda bulunarak ürettikleri sobaları memleketlerine gönderiyor.

Gündem - 2 yıl önce

Aydın’ın Nazilli ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne deprem bölgesi olan Hatay’dan misafir öğrenci olarak gelen 2 metal işleri öğrencisi kardeş, soba üretimine katkıda bulunarak ürettikleri sobaları memleketlerine gönderiyor. Tüm Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından yaraları sarmak üzere tek yürek olan Aydın’da da deprem bölgesine destek için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz hafta başında deprem bölgesine gönderilmek üzere hızlı yanması ve ısı açısından verimli olması ile bilinen Bozdoğan Sobası üretimi yapan Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen öğrencileri bugüne kadar 500’ün üzerinde soba üretmişti. Halen üretime devam eden öğretmen ve öğrencilere bu hafta başında Hatay’dan misafir olarak okulda eğitim görmeye başlayan 2 depremzede öğrenci de katıldı. Her ikisi de metal işleri bölümü öğrencisi olan İsmet Can ve Samet Can Karaömer kardeşler, ürettikleri sobalarla memleketlerinde ısınmayı bekleyen hemşerilerine destek oldu. Okuldaki öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarının da desteği ile kısa zamanda soba imalatını öğrenen öğrenciler, birlikte imalat yapmaya devam ediyor. “Oradaki kardeşlerimiz üşümesin diye”

Depremde evleri yıkılan ve Aydın’daki akrabalarının yanına sığınan Karaömer ailesinin Meslek Lisesi öğrencisi iki çocuğu Samet Can Karaömer ve İsmet Can Karaömer de misafir olarak öğrenim gördükleri Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde soba üretimine katkı sağlamaya devam ediyor. ‘ ’Oradaki kardeşlerimiz üşümesin’ diyerek soba üretimi yaptıklarını ifade eden depremzede öğrenci Samet Can Karaömer “Hatay-İskenderun’dan geldim. Aydın-Nazilli’ye geldim ve burada soba yapıldığını öğrendim. Hatay-İskenderun’a, Kahramanmaraş’a hatta bütün şehirlerimize ürettiğimiz sobaları gönderdik. İskenderun’daki evlerimiz oturulamayacak halde. Buradan oradaki kardeşlerimiz üşümesin diye soba imal edip gönderiyoruz. Hatay-İskenderun’da Metal İşleri ve İmalat bölümü öğrencisiydim. Misafir öğrenci olarak burada metal işleri ile meşgulüz. Soba yapıldığını öğrenince ben de arkadaşlarımıza yardım ettim ve arkadaşımla birlikte soba yaptık. Ve buradan geriye yani İskenderun, Osmaniye, Kahramanmaraş olsun oraya gönderiyoruz” dedi. “Bir nebze olsun destek oluyoruz”

İsmet Can Karaömer de konuşmasında, “Burada 500 civarı soba yapıldığını öğrendim. Yine 300 civarı daha soba yapılıyor. Ben de yardım ediyorum. Soba yaparak bir nebze olsun hemşerilerimizi ısıtmak için gönderiyoruz. Arkadaşlar bize soba yapımındaki bazı şeyleri öğretiyor. Burada üretip, paketleyip tırlara yükleyip gönderiyoruz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

RTÜK, yalan haber ve manipülasyona 'dur' dedi!

2023-02-22 15:04 - Magazin

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah'tan tepki çeken paylaşım! Sosyal medyada gündem oldu

2023-02-21 23:51 - Magazin

Tavşanlı Ziraat Odası Başkanlığı’na İsmail Akpınar seçildi

2023-02-22 10:35 - Magazin

Kısa çalışma ödeneği alamayan depremzedelere nakdi ücret desteği

2023-02-22 23:23 - Ekonomi

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah'tan tepki çeken paylaşım!

2023-02-21 21:28 - Magazin

“Vali Gül’e bu açıklmayı da yaptırdınız ya, Helal olsun!..”

2023-02-17 17:33 - Gündem

Uşak Üniversitesi’nin yürütücüsü olduğu BİGG-USTECH projesinde imzalar atıldı

2023-02-21 15:58 - Teknoloji

Asrın felaketi sonrası yeni yapılacak konutlar için Safranbolu evleri tekniği önerisi

2023-02-21 18:02 - Teknoloji

Hasarlı konutlara hane başı 10 bin TL ödeme başladı.

2023-02-17 13:28 - Gündem

Deprem felaketi nedeniyle işçinin maaşı devletten

2023-02-18 09:51 - Ekonomi

İlgili Haberler

Şehitkamil Polis Lojmanları İçin Nihayet Anlaşma Sağlandı

21:15 - Gündem

Patnos’ta yıldırımın isabet ettiği 15 yaşındaki çocuk ağır yaralandı

20:50 - Gündem

SAMULAŞ’ta grev kararı

20:52 - Gündem

Aksaray’da Kitap Günleri’nde İsrail’in saldırıları konuşuldu

21:00 - Gündem

Aras elektrik şehri aydınlatıyor

20:37 - Gündem

Günün Manşetleri

MEB’den 81 İle Genelge: Yaz Saati Uygulaması Devam Edecek

21:33 - Eğitim

Mahmut Hocaefendi'nin oğlu Abdullah Ustaosmanoğlu vefat etti

21:18 - العربية

Şehitkamil Polis Lojmanları İçin Nihayet Anlaşma Sağlandı

21:15 - Gündem

Siyonist İsrail'den susuz bıraktığı sivillere alçak tuzak!

21:02 - العربية

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Gaziantep Şehir Hastanesini ziyaret etti

19:08 - Sağlık