Devrek Belediyesi’nin kurduğu stantlarda hırsız şoku

Zonguldak'ın devrek ilçesinde belediye tarafından yaz aylarında kurulan stantlara hırsızlar dadandı.

Gündem - 2 yıl önce

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde belediye tarafından yaz aylarında kurulan stantlara hırsızlar dadandı. Tezgahtan kıyafet çalarken yakalanan bir hırsız ise kendisine müdahale etmek isteyen esnafı darp edip kayıplara karıştı.

İlçenin Karşıyaka Mahallesine kurulan alışveriş stantlarına hırsız veya hırsızlar dadanması buradaki esnafı tedirgin etmeye başladı. Bölgenin yaz aylarında kurulan en büyük açık hava alışveriş stantları arasında yer alan Devrek Yaz Stantlarına dadanan hırsız veya hırsızlardan bıkkınlık geldiğini ifade eden esnaflar, sonraki yılda kurulacak stantlar için güvenlik tedbirleri alınmasını istedi. Volkan Küçük, "Stant açıyoruz. Buralarda bu yıla kadar bu kadar fazla olmuyordu ama bu yıl birçok stantta hırsızlık olayları oldu. En son dün akşam kendim yaşadım. Pet şişe atıklarını toplama bahanesiyle stantlara girişim eylemlerinde bulunuyorlar. Biriyle birebir karşılaştık. Burada hırsızlık oluyor burayı terk etmelerini söyledik. Karşı taraftan bize şiddetvari olay oldu. Arbede yaşadık. Adli olarak da sonrasında adliyeye tecelli etti durum. Biz bu durumdan şikayetçiyiz. Daha önceleri girilen stantlarda ciddi derecede maddi zararlar oluştu. Yetkililerin de bu konuyla alakalı alternatif üretirlerse çok seviniriz. Stantlarımızı beklerken korkuyla alışveriş gerçekleştiriyoruz. Sonuç itibariyle hırsızı yakalasak bile nerede, ne zaman, çadırın içinde mi yakaladın, dışında mı nasıl oldu? Hırsızın da bahanesi çok. Zaten 10 saniyelik bir durum. Bizden 15-20 adet eşofman takımı çalındı. Çünkü katlı mallar alttan çalındığında üstteki istif bozulmadığı müddetçe fark edilemiyor. Yetkililerin burada farklı bir çalışma yapması gerekiyor diye düşünüyorum" diye konuştu. Özgür Kaya isimli esnaf da "Burada tek standımız var. Ama problemler yaşamaya başladık son dönemlerde. Bijuteri ve çelik ürünler ağırlıklı hizmet veriyoruz. Geçen ayın başında standımızı açtık. Ağustos ayı itibariyle sürekli hırsızlık olayı meydana gelmeye başladı. Başa gelmeyince insan ciddiyetin farkına varmıyor. Standın demir iskeletleri yapılıyor ve üzerine basit branda çekiliyor. Esnaflar kendi brandalarını çekiyor. Önlemlerini almaya çalışıyorlar. Alabileceğimiz önlem brandayı kapatıp ve iple bağlamak oluyor. Üç gün önce brandamızın altından hırsız girmek suretiyle ürünlerimizi çaldı. Gerekli mercilerle iletişime geçmek istiyoruz, önlem alınmasını istiyoruz. Buranın sadece hırsız girdikten sonra önlem alınmamalı. Bu proje senelerdir yürütülüyor. Projeyi yürüten yetkili kimse en başından tedbiri alması gerekiyor" dedi.

Cep telefonu aksesuarları satan Enis Başar da "Geçen gün başımıza hırsızlıkla alakalı bir olay geldi. Çözüm aradık bulamadık. Bundan dolayı belediyeden destek bekliyoruz. Fuar alanında böyle bir şey olması bizi üzüyor. Porselen satan bir arkadaşımızın iki koli tabağı çalınmış. Güvenlikle alakalı bir şey bekliyoruz. Maddi kayıp oluyor. Zor durumda kalıyoruz. Üç bin liraya yakın kaybımız var. Diğer arkadaşların da maddi kayıpları var" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Ferhan Nakıboğlu cezaevine böyle götürüldü!..

2022-08-08 16:40 - Gündem

Gaziantep'te silahlı kavga: 1 ölü, 2’si ağır 14 yaralı

2022-08-07 11:55 - Asayiş

Ferhan Nakıboğlu infaz savcılığına teslim oldu?..

2022-08-08 14:33 - Gündem

Sağlıkta şiddet. GAÜN Tıp Fakültesinde tehlikeli gerginlik

2022-08-03 11:02 - Sağlık

Ebrar Karakurt'u çabuk unutan İmge yeni sevgilisiyle fotoğraf paylaştı

2022-08-03 18:08 - Siyaset

Yasemin Özilhan ve İzzet Özilhan boşanıyor mu? Biri hesabını kapattı, diğeri fotoğrafları sildi

2022-08-08 14:07 - Siyaset

Mustafa Topçuoğlu’nun acı günü

2022-08-05 09:45 - Gündem

Tutuklanan isim Sedat Şahin’in adamı çıktı! ‘Koruma olarak mafya seçmiş…’

2022-08-08 10:41 - Magazin

25 metreden düşerek ölen kadın son yolculuğuna uğurlandı

2022-08-08 18:42 - Asayiş

Sarıyer’de dron destekli geniş çaplı asayiş uygulaması

2022-08-07 01:11 - Asayiş

İlgili Haberler

Gaziantep’te o ilçelerin Kaymakamları değişti

01:33 - Gündem

Ortaca’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşku ile kutlandı

00:18 - Gündem

Yeşilay Ağrı Şube Başkanı Aslan’dan uyuşturucuyla mücadelede seferberlik çağrısı

22:58 - Gündem

Kızılay Ağrı’dan çocuklara sürpriz doğum günü kutlaması

22:51 - Gündem

YÖK Başkanı Erol Özvar: "Bu ormanlar kolay kolay yetişmiyor"

22:21 - Gündem

Günün Manşetleri

Kabinede hangi bakanlar değişti?

01:41 - Siyaset

Sulama aracına çarpan motosikletli genç hayatını kaybetti

01:35 - Asayiş

Gaziantep’te o ilçelerin Kaymakamları değişti

01:33 - Gündem

Gaziantep’te borç intiharı

20:47 - Asayiş

Gaziantep’te çıkan anız yangını ormana yayılmadan kontrol altına alındı

19:26 - Asayiş