?>

Dil ve Konuşma Terapisi Bölümüne TÜBİTAK’tan destek

Anadolu üniversitesi sağlık bilimleri fakültesi (sbf) dil ve konuşma terapisi bölümü öğrencisi deniz subaşı tarafından hazırlanan “akademisyenlerde ses yorgunluğu ve ses yorgunluğuna sebep olabilecek faktörlerin incelenmesi” başlıklı proje tübitak bilim insanı destek programları başkanlığı (bideb) tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Eğitim - 1 yıl önce

Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü öğrencisi Deniz Subaşı tarafından hazırlanan “Akademisyenlerde Ses Yorgunluğu ve Ses Yorgunluğuna Sebep Olabilecek Faktörlerin İncelenmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü öğrencisi Deniz Subaşı tarafından hazırlanan, Dr. Öğr. Üyesi Eren Balo’nun danışmanlığını yaptığı “Akademisyenlerde Ses Yorgunluğu ve Ses Yorgunluğuna Sebep Olabilecek Faktörlerin İncelenmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından desteklenmeye hak kazandı. “Projede görev alanları tebrik ediyor ve başarılar diliyorum”

Anadolu Üniversitesi SBF Dekanı Prof. Dr. Aliye Mavili, projeyi çok değerli bulduğunu belirterek şunları ifade etti:

“Akademisyenlerin iş yüklerinin ve ses kullanımlarının böylesi olumsuzluklara sebep olması mesleki risk faktörleri arasında gösterilebilir. Ancak Dil ve Konuşma Terapistlerince yapılan ses terapilerinin ve farkındalık etkinliklerinin bu riskleri azaltmak konusunda bilinci arttıracağına inanıyorum. Projede görev alanları tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.” “Bölümümüzden bir projenin destek almasının mutluluğunu yaşıyorum”

SBF Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elçin Tadıhan Özkan, hazırlanan projenin destek almasının mutluluğunu yaşadığını aktararak şunları söyledi:

“Ders vermekle yükümlü akademisyenlerin ses kullanımının yoğunlaştığı şu dönemde böyle bir çalışmanın yürütülecek olmasını oldukça önemli buluyorum. Bu çalışmadan elde edilecek sonuçların akademisyenlere yönelik ses bozukluğu ve ses yorgunluğunu önleyici çalışmalara ışık tutacağını düşünüyorum. Bölümümüzden bir projenin destek almasının mutluluğunu yaşıyor ve bundan sonraki çağrı dönemlerinde başvuru sayısının artmasını, öğretim elemanlarımızın araştırmaya hevesli öğrencilerimize destek olmaya devam etmesini temenni ediyorum.” “Ses sağlığını koruyacak önlemlerin hayata geçmesini sağlayabileceğiz”

“2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023 yılı 1. Dönem çağrısı kapsamında desteklenen projenin danışmanı SBF Dil ve Konuşma Terapisi Dr. Öğr. Üyesi Eren Balo, önerdikleri projenin hayata geçirilecek olmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Mesleklerini icra ederken ve hayatlarını sürdürürken sesini diğer bireylere göre daha sık ve yoğun kullanan bireyleri profesyonel ses kullanıcıları olarak nitelendiriyoruz. Akademisyenler de tıpkı opera ve tiyatro sanatçıları, ses sanatçıları, öğretmenler, çağrı merkezi çalışanları gibi mesleklerini sürdürürken sesini yoğunlukla kullanan profesyonel ses kullanıcıları arasında. Projeyle profesyonel ses kullanıcıları arasında yer alan akademisyenlerin ses yorgunluğu düzeylerini belirlemeyi ve ses yorgunluğuna sebep olabilecek faktörleri incelemeyi amaçlıyoruz. Böylelikle akademisyenler arasında ses bozuklukları konusunda önemli bir risk faktörünü detaylı olarak tanımlayabilecek ve ilerleyen zamanlarda ses sağlığını koruyacak önlemlerin ve koruyucu müdahale yaklaşımlarının hayata geçmesini sağlayabileceğiz. Önerdiğimiz bu projenin kabul edilmesinden dolayı mutluluk duyuyoruz.” “Akademisyenlerin yaşadığı ses yorgunluğuna dikkat çekiyoruz"

SBF Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü öğrencisi Deniz Subaşı ise “Bu projeyle ses yorgunluğu şikâyeti olan akademisyenlerin duruma yönelik farkındalıklarını arttırmayı ve ses sağlığı için gereken riskleri belirlemeyi amaçlıyoruz. Buna ek olarak, akademisyenlerin yaşadığı ses yorgunluğuna dikkat çekerek bu konu üzerinde yapılacak çalışmalara öncülük etmek de bu projenin önemli amaçları arasında” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Partili Gürban,Yeşil Sol Partili vekili kötü sıkıştırdı.

2023-10-19 00:07 - Siyaset

18.10.2023 Resmi Gazete

2023-10-18 10:05 - Gündem

İsrail-Filistin savaşı: İsrail hastaneyi vurdu: 500'den fazla ölü, çok sayıda yaralı var

2023-10-17 20:48 - Dünya

Gaziantep’te 5 kişinin öldüğü kazada 3 gözaltı

2023-10-20 19:23 - Asayiş

AİGF Başkanı Kurt’tan medyaya önemli çağrı!

2023-10-18 00:12 - Gündem

İki otomobil kavşakta çarpıştı, 1 sürücü yaralandı

2023-10-21 14:42 - Asayiş

5 gündür kayıp olan uzman çavuşun cansız bedeni bulundu

2023-10-19 00:08 - Gündem

TAG Otoyolu'nda feci kaza: 3 ölü, 11 yaralı

2023-10-22 02:42 - Gündem

TOKİ'den 42 ilde yüzde 35 peşinatla arsa satışı!

2023-10-18 14:43 - Ekonomi

Gaziantep’te baklavacıya silahlı saldırı! 1 yaralı

2023-10-19 23:14 - Asayiş

İlgili Haberler

Bandırma’da "Aile içi iletişim ve çözüm becerileri" seminerine yoğun ilgi

18:28 - Eğitim

Pamukkale Üniversitesi yeni rektörünü arıyor

18:22 - Eğitim

Giresun’da okul servis araçları denetlendi

18:05 - Eğitim

Gemlik 11 Eylül İlkokulu Türkiye 3.’sü oldu

18:02 - Eğitim

Minik öğrenciler jandarma teşkilatıyla tanıştı

17:05 - Eğitim

Günün Manşetleri

Son dakika! Halep kent merkezinin orta kesimlerine girildi

23:27 - العربية

Bağımsızlık Seferberliği’nde Ben De Varım! Milletvekili Ali Şahin, YEŞİLAY’ın Bağımsızlık Akımına Destek Verdi

23:01 - Gündem

Meteoroloji Uyardı! Azot Dioksit Nedeniyle Hava Kötü Kokacak ve Puslu Olacak

22:28 - Gündem

Gaziantep Trafik Güvenliğine Güç Katıyor: Motosikletli Polisler Sertifikalarını Aldı

21:24 - Asayiş

Şok! Gaziantep’te Parkomat Ücretleri Tavan Yaptı: İşte Yeni Tarife

21:20 - Ekonomi