?>

Dilovası’nda hedef sıfır atık

Kocaeli'nin dilovası ilçesinde "sıfır atık toplama" etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, gün sonunda geri dönüşüme katkı sunan toki sakinlerine ödüller verildi.

Yaşam - 2 yıl önce

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde "Sıfır Atık Toplama" etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, gün sonunda geri dönüşüme katkı sunan TOKİ sakinlerine ödüller verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası Belediyesi ve Dilovası Kaymakamlığı tarafından düzenlenen "Sıfır Atık Toplama" etkinliği büyük ilgi gördü. Organizasyon çerçevesinde çevreye duyarlı bireylerin yetişmesi için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Köseler Mahallesi TOKİ Konutlarında düzenlenen etkinliğe, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir katıldı. "Hedefimiz Dilovası’nda sıfır atık"

Etkinlikte konuşan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, "Sıfır atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması ve farkındalığın artırılması için yaptığımız çalışmalarımız her geçen gün artarak devam ediyor. ‘Sıfır atık’ yaklaşımına farkındalık oluşturmak ve gelecek nesilleri geri kazanılabilir atıklar konusunda bilinçlendirmek için her alanda çalışıyoruz. Herkesin ortak arzusu olan daha temiz ve daha sağlıklı bir çevrede yaşamak için bütün insanlığa görevler düştüğünü unutmamalıyız. Çevre hassasiyetinin sürdürülmesi ve çevreyi kirleten her türlü davranış ve eylemden uzak durulması gerektiği konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye devam edeceğiz. Hedefimiz Dilovası’nda sıfır atık. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi. "7’den 70’e tüm vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye devam edeceğiz"

Temiz ve sağlıklı bir dünyada yaşamak için herkese görevler düştüğünü belirten Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay ise "Günümüz dünyasında artan nüfus, üretim ve kentleşmenin beraberinde getirdiği atık miktarındaki artışın insan ve çevre sağlığına etkisini azaltma adına atık yönetimi çalışmalarını zorunlu hale getirmiştir. Bu çerçevede verimliliğin ve kaynakların etkin kullanımının artırılması, geri dönüşümün en yüksek ölçüde sağlanması, çevre ve toplum sağlığının korunması anlamında bu konuda gelecek nesillerde bu farkındalığın oluşturulması çevre ve sıfır atık bilincinin oluşturulmasına katkı sağlamak, dikkatleri bu noktaya çekmek için elimizden geleni yapmaya ve vatandaşlarımızı bilinçlendiremeye devam ediyoruz. Biz Dilovası Kaymakamlığı olarak ‘sıfır atık’ konusunda üzerimize düşeni yapmaya ve 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sıfır atık çalışmaları çerçevesinde toplanan atıkların geri dönüşümü hakkında bilgiler verilirken, geri dönüşüme katkı sunan TOKİ konutları sakinlerine ödülleri takdim edildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Pınar Altuğ'un gençlik fotoğrafı bomba!

2022-09-18 16:50 - Magazin

Cumhurbaşkanı'nın açıklayacağı sosyal konut projesinde başvuru şartları belli oldu

2022-09-13 09:53 - Gündem

Gaziantep 5. OSB’de yangın. Ölü ve yaralılar var.

2022-09-14 17:32 - Asayiş

Star TV'nin gençlik dizisi Duy Beni'de tepki çeken sahne! Önce ayaklarını okşayıp...

2022-09-13 20:49 - Magazin

Gaziantep Nurdağı’nda feci trafik kazası: 2 ölü

2022-09-15 13:10 - Asayiş

Yasak Elma'nın Kumru'su Biran Damla Yılmaz imaj değiştirdi

2022-09-13 17:47 - Siyaset

Sergio Oliveira ilk golünü attı! Şanssızlığını kırdı

2022-09-16 23:36 - Spor

Gaziantep'te Halı Fabrikasında Yangın

2022-09-12 12:52 - Asayiş

Fatih Altaylı, Cafer Mahiroğlu ve İsmail Küçükkaya aynı masaya oturdu mu? “Bazı zavallılar gibi…”

2022-09-17 14:00 - Magazin

Megan Fox göğüslerini büyüttü! Son pozları olay oldu

2022-09-12 15:47 - Siyaset

İlgili Haberler

Kar yağınca yaylada mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı

12:06 - Yaşam

MOTAŞ Genel Müdürü Mehmet Kayış üniversite öğrencileri ile buluştu

11:21 - Yaşam

Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nde kapasite artırma çalışmaları devam ediyor

10:51 - Yaşam

Altunçay köyünde isale hattı

10:23 - Yaşam

Düzce’de köylerde kış öncesi hazırlıklar sürüyor

10:18 - Yaşam

Günün Manşetleri

Havalimanlarında turuncu alarm: Güvenlik artırılıyor

12:16 - Gündem

Gaziantep'te 145 bin kişiye hizmet

11:31 - Gündem

Gaziantep’te o yollara sakın gitmeyin

11:27 - Gündem

Gaziantep Batıkent'te feci olay

11:23 - Asayiş

Tramvayın altında kaldı! Motosiklet kullancısı hastanelik oldu

11:16 - Asayiş