Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklamada 3 milyar TL bütçe ile hayata geçirilen ‘Doğalgaz Tüketim Desteği’ne ilişkin, “Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden bakanlığımızca sunulan ‘Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti’ ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvuru yapabilecek. Bu kapsamda hali hazırda doğalgaz arzı sağlanan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğalgaz aboneliği bulunan vatandaşlarımıza bu desteğimizi sunacağız” dedi.
BAKAN YANIK AÇIKLADI!
Doğalgaz Tüketim Desteği’nin ısıl harita baz alınarak 2 dönemlik belirlendiğini ve tutarın yıllık 450 ile 1.150 TL arasında değişeceğini hatırlatan Bakan Yanık, “Doğal Gaz Tüketim Desteği’ni hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yansıtılacak” dedi. Bakan Yanık, sağlık raporu bulunan kronik hastalara yüzde 5 ek ödeme yapılacağını da belirtti.
2022 DOĞALGAZ YARDIMI ÜCRETİ NE KADAR?
Tutarlar bölgenin iklim koşullarına göre ısıl harita temel alınarak hazırlanan liste kapsamında hane başı 2022 yılı için yıllık 450 TL ila 1.150 TL arasında değişkenlik göstermektedir.
Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelerin, Haziran 2022-Mayıs 2023 döneminde en fazla 12 aylık süre ile hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık periyotta desteklenmeleri sağlanacaktır.
Kişi başına düşen aylık gelir aralığı (TL)Aylık Destek Tutarı (TL)450 TL ve altı600450 TL üzeri ─ 911,15 TL ve altı550911,15 TL üzeri ─ 1372,30 TL ve altı5001372,30 TL üzeri ─ 1833,45 TL’den az450
DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMESİ NE ZAMAN?
Isıl harita baz alınarak belirlenen tutarlar ödeme dönemlerine göre iki eşit taksitte gerçekleştirilecek olup birinci ödeme dönemi Mart/Nisan ve ikinci ödeme dönemi ise Ekim/Kasım'dır.
DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Sosyal Yardım Başvurunuza ilişkin nihai iş ve işlemler resmi ikametgahınızın bulunduğu(Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nde kayıtlı güncel ikametgahınızın bulunduğu) İl/İlçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından yürütülecektir.
Sosyal Yardım Başvurunuzun değerlendirilmesi için ikametgah adresinizin güncel olması gerekmektedir.
Başvuran kişinin :
Adresinin yurtdışı olması
Adres gizliliği kararının olması
18 yaşından küçük olması
T.C. Vatandaşlığının olmaması
Son 15 gün içerisinde hanenizden herhangi bir Sosyal Yardım Başvurusu bulunması durumlarında e-Devlet Sosyal Yardım Başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır.
Başvuru süreçleri e-devlet üzerinden takip edilebilecektir.
BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?
Destekten yararlanmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden gerekli bilgiler doldurarak başvuru işlemlerini tamamlamış oluyorlar. Başvuruların değerlendirme işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte de şartlar uygunsa ödemeler gerçekleştiriliyor.
BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!