?>

DPÜ’nün Anne Üniversitesi projesinde ilk dersi Rektör Uysal verdi

Kütahya dumlupınar üniversitesi (dpü) aile ve toplum hizmetleri uygulama ve araştırma merkezinin eş güdümünde başlayan anne üniversitesi projesinde ilk ders rektör prof. Dr. Kazım uysal tarafından verildi.

Eğitim - 2 yıl önce

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezinin eş güdümünde başlayan Anne Üniversitesi projesinde ilk ders Rektör Prof. Dr. Kazım Uysal tarafından verildi.

Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezimizin, (DPÜ ATHUM) Teknoloji Transfer Ofisimizle iş birliği içinde hayata geçirdiği ve daha önce üniversite eğitimi almamış annelerin akran zorbalığı, medya okuryazarlığı, ilk yardım ve seramik gibi dersler alacağı projenin ilk dersi Rektör Prof. Dr. Kazım Uysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez ve DPÜ ATHUM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tijen Tülübaş ve proje çerçevesinde eğitim alacak annelerin katılımıyla Rektörlükteki toplantı salonunda verildi. “Anne, ailenin ve milletin esasıdır”

Proje çerçevesinde eğitim alacak annelere hitap eden Prof. Dr. Kazım Uysal, anneliğin dünyanın en önemli ve en kutsal işi olduğunu söyledi.

Rektör Kazım Uysal, “Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin Anne Üniversitesi projesine ev sahipliği yapmasından büyük gurur duyuyorum. Bu projenin fikri bana ulaştığında çok memnun oldum. Daha önce üniversite eğitimi alma imkanı bulamayan anneleri, üniversite ortamıyla buluşturmanın, onlara faydalı olacak katkılar sunmanın çok faydalı olacağına inandık ve bugün ilk dersimizi yapıyoruz. Bu projenin öznesi olan sizler, yani anneler, toplumun temel yapı taşı olan aileyi ayakta tutan kişilersiniz. Milletin huzuru, mutluluğu ve bekası aileye bağlıdır. Aileyi de milleti de ayakta tutan temel direk ise annelerdir. Yani anne, hem ailenin hem de milletin esasıdır, özüdür. Annelik, dünyanın en önemli ve en kutsal işidir. İnsan hayatın şekillenmesinde en büyük emek annelerindir” dedi.

Açılış konuşmasının ardından ilk dersi Pozitif Psikoloji konusunda veren Rektör Uysal, aile hayatı özelinde verdiği örnekleri aynı zamanda uzmanı olduğu biyoloji bilimi ile bağdaştırarak insanların pozitif düşünmesinin biyolojik anlamda meydana getirdiği değişimler hakkında açıklamalarda bulundu.

“Annelere DPÜ tanıtıldı”

İlk dersin ardından Bedesten’de Prof. Dr. Uysal ve Prof. Dr. Göçmez ile yemek yiyen anneler, daha sonra Tırmanma Duvarı önünde devam eden Zafer Bilim ve Kültür Şenliği’ne katıldılar. Burada öğrencilerin projeleri hakkında bilgi alan ve Kütahya kültürünü yansıtan el emeği eserleri inceleyen anneler, alanda dans eden öğrencilere de eşlik ettiler. Alanda yer alan ve akademisyenlerden Öğr. Gör. Kudret Armağan’ın yürütücülüğünde gerçekleşen Motivasyon Tırı’nın da konuğu olan anneler daha sonra İleri Teknolojiler Araştırma ve Uygulama Merkezimize geçerek merkezde yürütülen çalışmalarla ilgili sunuma katıldılar.

Anne Üniversitesi projesinin öğrencisi olan annelerin üniversiteyi tanımaları için yapılan gezinin son durağı Hekim Sinan Tıbbi Bitkiler Araştırma Merkezi oldu. Burada yer alan bitkiler ve merkezin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgilendirilen anneler, merkezdeki seraları da ziyaret etme olanağı buldular. Toplamda 5 hafta sürecek proje, 9 Haziran günü düzenlenecek son ders ve diploma töreni ile sona erecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Dursun Kaplan Kız Anadolu Lisesi açılışı yapıldı.

2022-05-10 14:54 - Gündem

Gaziantep’te silahlı kavga: 1 ölü.

2022-05-10 14:02 - Asayiş

Hedef 27 milyon fidanı toprakla buluşturmak.

2022-05-11 22:23 - Gündem

Gaziantep’te doktor dehşeti.

2022-05-10 14:33 - Asayiş

Gelin Mutfakta'da gergin anlar! Nursel Ergin ağlayarak stüdyoyu terk etti

2022-05-11 11:34 - Magazin

Karkamış'a füzeli saldırı: 3 yaralı.

2022-05-12 18:42 - Gündem

Yeni Akit'ten hayatını kaybeden Belma Simavi için skandal başlık! Sosyal medyada tepki yağdı

2022-05-14 22:16 - Magazin

Şahan Gökbakar'dan Recep İvedik 7 için bomba anlaşma! Kazanacağı para dudak uçuklattı

2022-05-09 23:16 - Magazin

FOX Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner'in acı günü

2022-05-13 11:32 - Magazin

Öldürülen ünlü kadayıfçı toprağa verildi

2022-05-12 15:04 - Gündem

İlgili Haberler

Lise öğrencileri Düzce Üniversitesi’ni gezdi

20:20 - Eğitim

İl Milli Eğitim Müdürü Çağlar, Sungurlu’da incelemelerde bulundu

18:41 - Eğitim

Polis ekiplerinden “En İyi Narkotik Polisi Anne” sunumu

18:12 - Eğitim

BEUN İlahiyat Fakültesi 2024-2025 Akademik Yılı Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

17:50 - Eğitim

Büyükşehir, ilkokul 1. Sınıflara beslenme desteği sağlayacak

17:44 - Eğitim

Günün Manşetleri

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Gaziantep Şehir Hastanesini ziyaret etti

19:08 - Sağlık

Gaziantep'te hangi ilçeler karanlığa bürünecek? (17.10.2024)

18:03 - Elektrik ve Su

AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Mehmet Tiryaki’den EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’a Ziyaret

17:44 - Gündem

Gaziantep'te araçlar paramparça oldu

17:41 - Gündem

Gaziantep'te ölen 31 kişi defnedildi! (17.10.2024)

17:37 - Defin Listesi