Dünyaca ünlü mimarlardan Karatay’ın projelerine ilgi

Konya'nın merkez karatay ilçe belediyesi hayata geçirdiği birbirinden özel ve özgün projeleriyle ülke genelinin yanı sıra uluslararası platformda da ilgi görüyor.

Kültür - 1 hafta önce

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi hayata geçirdiği birbirinden özel ve özgün projeleriyle ülke genelinin yanı sıra uluslararası platformda da ilgi görüyor.

Kentsel dönüşümden sosyal belediyeciliğe, çevre dostu uygulama projelerinden eğitime kadar daha birçok alanda bugüne kadar birbirinden önemli, özel ve özgün yatırımlarla ülke genelinde takdir gören Karatay Belediyesi, uluslararası platformda da ilgi görüyor. Bu çerçevede; Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, mesleki bilgisini insanlık yararına kullanmayı görev edinen ve özellikle 1999 depreminin ardından Türkiye’deki afetzedelere yaptığı yardımlarla gönülleri fetheden dünyaca ünlü Japon Mimar Shigeru Ban’ı ve tasarımlarıyla ulusal ve uluslararası alanda birçok ödül kazanan dünyaca ünlü Türk mimar Emre Arolat’ı Karatay’da ağırladı.

Ünlü mimarlar; Karatay Belediyesi tarafından hayata geçirilen Obruk Hanı restorasyonu ve Kızören Obruğu Çevre Düzenleme Çalışmalarını, Lavanta Bahçeleri’ni, Karatay Mevlana Gül Parkı’nı, Hobi ve Piknik Bahçesi’ni, tarihi evlerin restorasyon çalışmaları ile Mahmut Dede Sokak’ta yapılan cephe sağlıklaştırma çalışmalarını yerinde incelediler. Başkan Hasan Kılca, belediye olarak hayata geçirdikleri söz konusu proje ile çalışmalar hakkında ünlü mimarları bilgilendirdi. “Hemşehrilerimizin hayatına dokunuyor, şehrimiz ve ülkemizin turizmine katkı sunuyoruz”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, dünyaca ünlü mimar Shigeru Ban’ı ve yine dünyaca ünlü Türk mimar Emre Arolat’ı Karatay’da ağırladıklarını belirterek, “Belediye olarak hayata geçirdiğimiz yatırım ve projelerimizi birlikte inceleme fırsatımız oldu. Belediye olarak bugüne kadar kentsel dönüşümden sosyal belediyeciliğe, çevre dostu uygulama projelerinden eğitime kadar daha birçok alanda bugüne kadar birbirinden önemli, özel ve özgün yatırımlara imza attık. Böylece hem hemşehrilerimizin hayatına dokunuyoruz hem de şehrimiz ve ülkemizin turizmine katkı sunuyoruz. Ünlü mimarların projelerimize ilgi göstermesi bizleri mutlu etti. Kendilerine ziyaretleri için teşekkür ediyoruz” dedi. Dünyaca ünlü Japon mimar Shıgeru Ban Karatay’da

Öte yandan, dünyanın çeşitli mimarlık okullarında dersler ve seminerler veren 2014 Pritzker Ödülü sahibi Shigeru Ban, Karatay Belediyesi tarafından Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nde düzenlenen konferansa da konuşmacı olarak katıldı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Mimarlar Odası Konya Şubesi’nin işbirliğiyle düzenlenen konferans öncesinde yaptığı konuşmada Konya’nın sahip olduğu köklü geçmişe dikkatleri çekti. Başkan Hasan Kılca şunları aktardı; “Konyamız, tarihiyle kültürüyle ülkemizin hatta dünyanın en özel şehirlerinden birisidir. Şehrimiz de mimari anlamda kendine has çok önemli eserler barındırmaktadır. Bu programla da ünlü mimarı dinleyeceğiz ve her bakımdan bizlere katacağı çok şeyin olduğuna inanıyorum. Konyamıza Karatayımıza gelerek bizleri mutlu eden Shigeru Ban’a şükranlarımı sunuyorum.”

Başkan Hasan Kılca’nın konuşmasının ardından dünyaca ünlü mimar Shigeru Ban, gerek kendi tasarımları gerekse dünyanın mimari tasarım ve uygulamalarında geldiği aşamayı yaptığı sunumla katılımcılara anlattı.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li Şencan'dan CHP’li Şehitkamil Belediyesine şok suçlama

2024-06-17 16:05 - Siyaset

Gaziantep'te cinnet getiren şahıs dehşet saçtı: 6 ölü, 2 yaralı

2024-06-16 04:03 - Gündem

Gaziantep’te feci kaza: 2 ölü 3 ağır yaralı

2024-06-16 17:43 - Asayiş

Gaziantep'e 107 hakim savcı ataması yapıldı. İşte atanan isimler

2024-06-14 09:04 - Gündem

Hazine ve Maliye Bakanlığı bayram alışverişinin yoğunlaştığı sektörleri mercek altına aldı. Listede Gaziantepli baklavacılarda var

2024-06-18 11:18 - Ekonomi

Gaziantep Kızılhisar’daki yangın kontrol altına alındı.

2024-06-18 23:16 - Asayiş

Gaziantep FK'nın stadyumuna kim sponsor oluyor?

2024-06-12 15:25 - Spor

Tartıştığı dayısını pompalı tüfekle öldürdü

2024-06-17 12:24 - Asayiş

Şanlıurfa'da feci kaza! Otomobil şarampole devrildi... Çok sayıda yaralı

2024-06-14 22:13 - Gündem

Bölücü terör örgütüne yönelik

2024-06-13 08:32 - Gündem

İlgili Haberler

Yaşayan İznik hazineleri 30. belgeseli yayınlandı

17:13 - Kültür

Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Jeong: “Kore’ye asker gönderen ülkeler arasından sadece Türkiye’ye ‘kardeş ülke’ deniliyor”

16:28 - Kültür

32 farklı ülkenin kıyafetleri Antalya’da

16:13 - Kültür

İlkadım’dan Kadın El Emekleri Sergisi

16:07 - Kültür

Osmangazi’de genç tiyatroculardan muhteşem sahne

14:08 - Kültür

Günün Manşetleri

Balkon Cafe’ye silahlı saldırı. 1 yaralı

00:34 - Asayiş

GTO Başkanı Yıldırım’dan fahiş fiyatlara, yerel yönetimlerin uygulamalarına sert sözler

19:18 - Ekonomi

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı 9 günlük bayram tatilinde 85 bin kişiyi ağırladı

17:12 - Yaşam

2 Gaziantep'te o otomobili görenler çileden çıktı

16:06 - Gündem

Gaziantep TRIKONFEX Fuarı yarın açılıyor

16:03 - Gündem