?>

Dünyayı böyle kandırdılar: Yahya Sinvar'ın şehadeti gerçekleri ortaya çıkardı

İşgalci İsrail ordusuyla tek başına saatlerce çatışarak şehit olan Hamas lideri Yahya Sinvar aleyhindeki Siyonist ürünü kara propagandalar baştan sona çöktü.

العربية - 6 saat önce

Haber7 – ÖZEL

İsmail Haniye'nin şehadetinin ardından Hamas Siyasi Büro Başkanı olan Yahya Sinvar, terör devleti İsrail'e karşı son nefesine kadar çatışarak şehit oldu. 

Gazze Şeridi’nde işgalci İsrail ordusuyla göğüs göğüse çarpışan “gölgelerin lideriYahya Sinvar’ın şehadet şekli, aleyhindeki bütün iddiaları çürütmeye yetti. Sinvar aleyhindeki ithamlar tümden yalan çıktı.

YAHYA SİNVAR İLE İLGİLİ GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTI

Son nefesine kadar savaşan Şehit Hamas lideri Yahya Sinvar'ı karalayan çok sayıda iftira ve yalan haber ortaya atıldı. Yahya Sinvar için "İran'a kaçacağı", "en gizli tünellerde saklandığı", "Esirleri kalkan olarak kullandığı" iddiaları ileri sürüldü. Ancak bütün bu siyonist kaynaklı iddiaların hepsi yalan çıktı.

"TÜNELDE SAKLANIYOR" YALANI

Geçtiğimiz haftalarda ABD'nin Orta Doğu politikasını şekillendiren isimlerden Beyaz Saray'ın Orta Doğu ve Kuzey Afrika özel danışmanı Brett McGurk, Yahya Sinvar'ın tünellerde saklandığı iddia edildi. Yahya Sinvar'ın hayatta olduğunu belirten McGurk, Gazze Şeridi'ndeki yer altı tünellerinde saklandığını öne sürdü.

"ESİRLERİ KALKAN OLARAK KULLANIYOR" YALANI

İngiliz gazetesi The Times'ta yer alan habere göre, Sinvar'la tanışıp röportaj yapan ve birkaç ay öncesine kadar aracılar vasıtasıyla Hamas lideriyle temas halinde olduğunu iddia eden 79 yaşındaki İsrailli gazeteci Ehud Yaari, esirlerin kalkan olarak kullanıldığı yalanını ortaya attı. Yahya Sinvar'ın esirleri kalkan olarak kullandığı iftirasını atan Yaari, “İsrailliler onu vurmak konusunda son derece isteksiz çünkü etrafı rehinelerle çevrili. Fırsatları var mıydı? Evet, vardı. Ama emri kim verecek? Etrafında İsrailli rehineler varken Sinvar'ın bombalanmasını onaylayacak bir İsrailli lider tanımıyorum" dedi.

"25 KİLOGRAM DİNAMİT TAŞIYOR" YALANI

Bir diğer İngiliz gazetesi Mirror ise İsrail'in yayınladığı tüneldeki görüntüler üzerinden Yahya Sinvar'ın çanta dolusu dinamit taşıdığı yalanını yazdı. Tünelden geçtiği görüntüleri servis edilen Sinvar'a, elindeki çantada 25 kilogram ağırlığında dinamit olduğu ve 20 kadar esiri kendisine kalkan olarak kullandığı iftirası atıldı. 

KASITLI OLARAK SAVAŞ YANLISI GÖSTERİLEN SİNVAR, ABD'NİN ATEŞKES TEKLİFİNİ OLUMLU KARŞILADI

İsrail ve Batı medyasında Yahya Sinvar'ın savaş yanlısı olarak gösterilirken ateşkes için adım atmadığına yönelik yayınlar yapıldı. 

İsrail medyasında sözde istihbarat teşkilatlarına dayandırılan haberlerde, "Sinwar, Filistinlilere yardım etmekten çok İsraillilere acı çektirmeye odaklanmış durumda." ifadesi sıkça kullanıldı. 

Ancak Hamas kaynakları, Yahya Sinvar'ın kalıcı ateşkes konusunda önemli adımlar attığını açıkladı. 

Şehit Yahya Sinvar’ın kasıtlı olarak savaş yanlısı gösterildiğini hatırlatan kaynaklar, Hamas liderinin ABD Başkanı Joe Biden'ın 3 aşamalı barış teklifini kabul ettiğini ancak İsrail'in bu teklifi reddettiğini belirtti. Hamas yetkilileri, "İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bütün stratejisini ölüm, işgal ve yıkım üzerine kurdu." ifadesinde bulundu.

_________

YAHYA SİNVAR'IN GİRDİĞİ ÇATIŞMADA NELER YAŞANDI?

İsrail askerî makamlarının Sinvar suikastına ilişkin ilk soruşturmasına göre, 16 Ekim Çarşamba günü Refah şehrinin Tal as-Sultan mahallesinde hiçbir istihbarata dayalı olmaksızın ve Yahya Sinvar olduğu bilinmeksizin 3 Filistinli mücahidle karşılaşıldı.

Saat 10.00’da 450’nci Tabur’dan bir İsrail askeri, Refah’taki bir binaya girip çıkan şüpheli kişiyi tespit etti. İşgalciler binaya ateş açtı.

Saat 15.00’te işgalci güçler, dron kullanan ve evlerin arasından geçen 3 Filistinliyi tespit etti. İkisi kamufle olmuştu. Tahminlere göre, ona sahayı açmak için Sinvar’ın önünden gitmişlerdi.

İşgalci teröristler, yaralı mücahitlere ateş açarak dağılmaya başladı. İki mücahit bir binaya girerken, Sinvar vuruşa vuruşa diğer binaya girdi. Mücahidlerin saklandığı binaya tankla ateş açıldı. Sinvar yalnızdı. Binanın ikinci katına çıktı. Buradan İsrail askerlerine mermi sıktı, el bombası attı. İsrail askerleri binaya yaklaşamadı. Tank bu kata da mermi attı. Ardından işgalciler Sinvar’ın bulunduğu noktaya iki el bombası attı.

Dron operatörü, odada eli yaralı ve yüzü peçeli bir figürün oturduğunu gördü. Figür, planörün kendisine yaklaştığını gördü ve sol eliyle bir parça tahta alıp ona fırlattı. Ardından binaya bir top mermisi daha atıldı. Bu atışın ardından Yahya Sinvar, beton yığınının altında kaldı.

Ertesi sabah İsrailli teröristler söz konusu binaya girdi ve naaşı incelediklerinde Sinvar’a benzerliğini gördü.

Yapılan DNA testinde, şehidin naaşının Yahya Sinvar'a ait olduğu belirlendi.

DİNİM İÇİN ÖLMEKTEN KORKMUYORUM

Şehit Yahya Sinvar, yüksek hitabet gücüyle gerçekleştirdiği konuşmalarının bir tanesinde “Allah yolunda dinim, vatanım ve mukaddesatım için ölmekten korkmuyorum. Canımız ve kanımız en küçük şehidimizden değerli değildir.” demişti.

Yahya Sinvar kimdir?

Hamas lideri Yahya Sinvar'ın bilinmeyenleri

Kaynak: HABER7.COM

Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 730 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-13 21:44 - Asayiş

Türkiye deprem risk haritası güncellendi! Gaziantep hangi riskli bölgede?

2024-10-16 20:32 - Gündem

Gaziantep’te Köylülerin taş ocağı isyanı

2024-10-14 13:21 - Gündem

Ağıralioğlu’nun Gaziantep koordinatörü Mustafa Baba oldu.

2024-10-15 18:05 - Siyaset

Gaziantep’te Şüpheli Ölüm: Ali Veli İş Merkezi’nde Bir Kişi Ölü Bulundu

2024-10-12 20:47 - Asayiş

Deprem haritası değişti! En güvenli iller belli oldu: İşte birinci derece riskli iller

2024-10-18 14:43 - Gündem

Tugay arazisi davası Danıştay’a taşınıyor!..

2024-10-16 08:34 - Siyaset

Malatya merkezli depremde Gaziantep kötü sallandı

2024-10-16 10:54 - Gündem

Gaziantep’te Pasajda Şüpheli Ölüm. İntihar mı cinayet mi!..

2024-10-19 11:50 - Asayiş

Çarpıcı araştırma: Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?

2024-10-15 12:02 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Memişoğlu'ndan 'Yenidoğan çetesi' açıklaması! Süreci tek tek anlattı

21:32 - العربية

ABD ve 6 ülkeden son dakika Rusya, İran, Çin ve Kuzey Kore kararı! Resmen ilan ettiler

21:13 - العربية

İsrail’in Lübnan’ın doğusundaki hava saldırısında 4 kişi öldü

21:03 - العربية

Rusya'dan son dakika AB açıklaması! Josep Borrell'e flaş suçlama

20:58 - العربية

Bakan Memişoğlu'ndan 'Yenidoğan Çetesi' açıklaması!

20:52 - العربية

Günün Manşetleri

Gaziantep Basketbol Deplasmanda Haremspor’a Yenildi

22:12 - Spor

Gaziantep Hava Durumu (20 Ekim 2024) Pazar

22:08 - Gündem

Ali Şahin: AK Parti Şehitkamil İlçesi 8. Olağan Kongresi Coşkuyla Gerçekleşti

21:48 - Siyaset

Gaziantep’te Hırsızlık Suçundan Aranan Şahıs, Çalıntı Eşyalarla Yakalandı

21:38 - Asayiş

KGYS ve Plaka Tanıma Sistemi ile 2024 Yılında 220 Çalıntı Araç Ele Geçirildi

21:34 - Asayiş