Efsane çöktü! Patatesler buzdolabında saklanabilir mi?

Buzdolabında patates saklamanın yanlış olduğu yıllardır herkes tarafından bilinen bir bilgidir. Ancak son yapılan araştırmalar doğrultusunda uzmanlar bunun bir şehir efsanesi olduğunu açıkladı.

Yaşam - 6 ay önce

Gıda maddelerini buzdolabında mı yoksa dolapta mı saklanması gerektiği hep merak edilmiştir. Bazı temel gıda maddelerinin muhafaza edilme koşulları hala daha tartışılırken yıllardır asla buzdolabında saklanmaması gerektiği vurgulanan patates, tekrar gündem haline geldi.

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre patatesi düşük sıcaklık olan ortamda saklamak onun olası sağlık problemlerine sebebiyet vereceğini açıklamışlardır. Düşük sıcaklık olan ortamda saklanan patatesler de fazladan şeker oluşumu tetiklendiği ve bu şekerinde akrilamid dönüşebileceği belirtilmiştir.

Akrilamid uzmanlar tarafından “patates ve ekmek gibi nişastalı yiyeceklerin yüksek sıcaklıklarda (120°C'nin üzerinde) pişirilmesiyle oluşan kimyasal bir madde” olarak tanımlanmış ve bu maddenin kansere yakalanma riskini arttırdığını açıklamışlardı.

Patates püresi dondurulur mu? Dondurulmuş patates püresi ne kadar süre dayanır?

BUZDOLABINDA PATATES SAKLANIR MI?

Haftanın Öne Çıkanları
İlgili Haberler
Günün Manşetleri