?>

EGİFED, TÜGİK’ten ayrılma kararı aldı

Ege bölgesi genç iş insanları dernekleri federasyonu (egifed), adı son dönemde 'türkiye genç iş insanları konfederasyonu'ndan 'türkiye girişimci iş insanları konfederasyonu'na dönüştürülen konfederasyondan ayrılma kararı aldı.

Ekonomi - 3 ay önce

Ege Bölgesi Genç İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (EGİFED), olağanüstü genel kurulda, ismi ’Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu’ndan ’Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu’na dönüştürülen konfederasyondan ayrılma kararı aldı.

EGİFED, bünyesinde yer alan AKGİAD, BAGİAD, BANGİAD, DEGİAD, EGİAD, MAGİAD, NAZGİAD derneklerinin yönetim kurulu başkanları ve YK üyelerinden temsilcilerin katılımı ile olağanüstü genel kurulunu EGİFED Merkezi’nde gerçekleştirdi. Akhisar, Balıkesir, Bandırma, Denizli, İzmir, Manisa, Nazilli’den genç iş insanlarının katılım gösterdiği etkinlikte, tek gündem maddesi olan TÜGİK’den ayrılma süreci değerlendirilerek, adı son dönemde ’Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu’ndan ’Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu’na dönüştürülen konfederasyondan ayrılma kararı onaylandı.

EGİFED Başkanı Aydın Buğra İlter, EGİFED Danışma Kurulu Başkanı Temel Aycan Şen, Akhisar AKGİAD Başkanı Özhan Akarsu, Balıkesir BAGİAD Başkanı Mert Kurşun, Bandırma BANGİAD Başkanı Kürşad İpek, Denizli DEGİAD Başkanı Kemal Sözkesen, EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, Manisa MAGİAD Başkanı Serdar Bozyaka, Nazilli NAZGİAD Başkanı Erol Karakuş ve derneklerin yönetim kurulu üyelerinin katılım gösterdiği genel kurul geniş bir katılımla gerçekleşti.

Açılışta konuşan EGİFED Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter, kurumların değerlere ve kurallara göre işlemesi gerektiğine inandıklarını, TÜGİK’in kuruluş amaç ve değerlerinden uzaklaştığını düşündüklerini ifade etti. İlter, TÜGİK’de ünvan değişikliğini içeren genel kurul ve sonrasında gerçekleşen uygulamaların konfederasyonun kuruluş ilke ve değerlerine aykırı olduğu, bu nedenle kurucusu oldukları konfederasyondan ayrılmaktan başka bir seçenek kalmadığını sözlerine ekledi.

EGİFED Danışma Kurulu Başkanı Temel Aycan Şen ise, GİADların ve bağlı bulundukları üst kuruluşların; bölgeye, ülkeye ve uluslararası boyuta taşınan bir kimlik ve pasaport olduğunu, iş dünyası ve toplum için çok önemli misyonlar içerdiğini kaydetti. Bu çatılar altındaki birlikteliklerin her zaman güçlerin birleştirilerek projelerin yayılımının artırılmasına, daha çok ses getirmesine ve daha etkin hale gelmesine fayda sağladığını söyledi. Bu iyi niyetli kurumların ve faaliyetlerinin aynı amaç doğrultusunda güçlenerek devam etmesi temennisini dile getirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye gazetesinden Yılmaz Bilgen’in haberine göre Hamas’a karşı DEAŞ Gazze’de! İsrail'den soykırım için terörist transferi

2024-07-23 13:47 - Dünya

Gaziantep’ten İzmir’e kaçmışlardı: Çift, cinayete kurban gitti

2024-07-21 12:09 - Asayiş

İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep kavrulacak! Meteoroloji'den 11 kente sarı uyarı

2024-07-20 08:12 - Gündem

Büyük vefasızlık Gaziantep'e yakışmadı Karaduman'ı unuttular

2024-07-21 18:26 - Yaşam

Gaziantep'te acı ölüm! Genç öğretmen ölü bulundu

2024-07-24 15:16 - Asayiş

Usta Gazeteci Atilla Karaduman vefat etti

2024-07-20 09:42 - Defin Listesi

Şahinbey Belediyesi aşure geleneğini sürdürüyor

2024-07-18 17:24 - Gündem

Gaziantepspor sahaya indi! Antrenmanlar başladı

2024-07-19 16:04 - Spor

Sudanlı üst düzey heyetten Gazlantep çıkarması

2024-07-22 18:14 - Gündem

GAÜN enerji verimliliği ve sürdürülebilirlikte zirvede

2024-07-23 16:28 - Eğitim

İlgili Haberler

Samsun’da otopark fiyat tarifeleri güncellendi

20:17 - Ekonomi

Kırıkkale’de çeltik hasadı başladı

20:03 - Ekonomi

Manisa’da Gıda Günü etkinliği

19:12 - Ekonomi

Vali Coşkun, OSB Yönetim Kuruluna hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi

18:31 - Ekonomi

BAKA desteğiyle e-ticaret ve mikro ihracat eğitimi gerçekleştirildi

18:34 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gaziantep, Türkiye’nin En Büyük Bilim Merkezlerinden Birine Kavuştu

22:41 - Siyaset

Türkiye deprem risk haritası güncellendi! Gaziantep hangi riskli bölgede?

20:32 - Gündem

SON DAKİKA | Kilis’e 2 Havan mermisi düştü.

20:09 - Asayiş

Oto yıkamada meydana gelen patlama paniğe sebep oldu

19:32 - Asayiş

Gaziantep'te hangi ilçeler karanlığa bürünecek? (16.10.2024)

18:05 - Elektrik ve Su