Engellilerin araç bakım ve tamiri artık ücretsiz

Eskişehir valiliğinin himayesinde, engelli vatandaşların kullandıkları araçları ücretsiz tamir ettirebileceği “engelli araçları bakım ve tamir atölyesi” açılışı yapıldı.

Eğitim - 2 yıl önce

Eskişehir Valiliğinin himayesinde, engelli vatandaşların kullandıkları araçları ücretsiz tamir ettirebileceği “Engelli Araçları Bakım ve Tamir Atölyesi” açılışı yapıldı.

Eskişehir Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ev sahipliği yaptığı atölyede, öğrencilerin eğitim alarak engelli araçların bakım ve tamirini yapmaları hedefleniyor. Açılış töreni Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Cafer Pişkin ve Başkan Yardımcısı Yusuf Girat’ın katılımı ile gerçekleşti. Konuşmaların ardından Vali Ayyıldız ve Milli Eğitim Müdürü Töre engelli vatandaşlarla birlikte atölyeyi gezdi. Dünya Engelliler Günü öncesinde açılışı yapılan atölyede, engelli vatandaşlara tamamen ücretsiz olarak hizmet verilecek. “Yapılan hiçbir şeyi biz yeterli görmüyoruz, bu bir yolculuk”

Engelli bireylerin sorunlarına farkındalık oluşturulmasına dikkat çeken Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, “Engelli bireylerin toplum adaptasyonları, daha iyi yaşam koşullarına sahip olabilmeleri, insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletlerce alınan kararla ‘3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü’ ilan edilmiştir. Engellilerin karşı karşıya oldukları sorunlar, hak ve mücadeleleri, günümüz dünyasının en önemli meselelerinden biri olmuştur. Ülkemizde Engelliler Kanunu ile başlayan engelli vatandaşların yaşama olan katkıları son yıllarda giderek artması sağlanmıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020 yılını ‘Erişilebilirlik Yılı’ ilan etmesi ile birlikte engelli vatandaşların kamu ve özel kurumlara olan faydaları ve erişilebilirlikleri zirve yapmıştır. Ancak yapılan hiçbir şeyi biz yeterli görmüyoruz, bu bir yolculuk. Hayat gelişiyor, engellilerimizin bu gelişen hayattan tam anlamıyla yararlanabilmeleri için, onlara o zamana uygun faydalanma yol ve yöntemlerini ortaya koymak biz idarecilerin birincil ve en önemli görevimiz. Hepimiz engelli olan kardeşlerimizin yanında bir engelli adayıyız. Dolayısıyla biz engelli vatandaşlarımız için bir şey yapmıyoruz. Biz kendimize bir şeyler yapıyoruz. Onlar mutlu olduğu müddetçe biz de mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı. “İsteklerini yerine getirmenin onurunu ve gururunu yaşıyorum”

Atölyenin açılışında konuşma yapan Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise, “Engellileri kendimize bir yakın dost, kan bağı değil ama can bağı kurduğum dostlar olarak kabul ederek isteklerini yerine getirmenin onurunu ve gururunu yaşıyorum. Bu konuda bize öncülük yapan saygıdeğer valime, gönül bağı köprüsüyle engelli ailelerimizin yanında olan saygıdeğer Dr. Didem Ayyıldız hanımefendiye, çalışma arkadaşlarıma, Atatürk Meslek Lisesi idarecileri, öğretmenleri ve öğrencilerine şükranlarımı arz ediyorum” dedi. “Şu anki açılış da bence Eskişehir adına çok güzel oldu”

Atölyenin açılmasının öneminden bahseden engelli bir vatandaş olan Emre Örler, “Bu atölyenin açılmasına engelli arkadaşlar olarak çok sevindik. İnşallah iyi ve güzel şekilde devam eder. Bizim engelliler olarak en büyük sorunumuz akü. Şu anki açılış da bence Eskişehir adına çok güzel oldu. Bu işlerin nasıl yapıldığını bilmeyen engelli arkadaşlarımız için de çok güzel olacak. Bazı şeyleri kendimiz de öğrenmiş olacağız. Hepimiz çok mutluyuz şu anda” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep M1 Alış veriş merkezi Erdemoğlu Holding’e geçiyor.

2022-11-29 09:15 - Ekonomi

Şehidin var Gaziantep!. Gaziantep'e şehit ateşi düştü...

2022-11-26 21:58 - Gündem

Gaziantep dahil 26 ilde 2 bin 500 seçmene soruldu. Son anket sonuçları açıklandı! İşte partilerin oy oranları.

2022-11-28 17:28 - Siyaset

Şehidin var Gaziantep. Nizipli Teğmen Onur şehit oldu

2022-11-25 19:34 - Gündem

Gaziantep’te o etkinlikler Valilik kararı ile yasaklandı.

2022-11-25 16:09 - Gündem

Gaziantep Büyükşehir'in projesi, bebeklere can oluyor

2022-11-30 18:18 - Gündem

The Economist'ten 2023 için 10 tahmin: Dikkat çeken Türkiye-Yunanistan detayı

2022-11-30 19:15 - Dünya

Gaziantep FK’da Olağanüstü seçim kararı

2022-11-30 15:31 - Spor

Pervarili İlhan Bilgili Gaziantep’te Siirt’in gururu olmaya devam ediyor

2022-12-01 20:33 - Ekonomi

Şehit askerimizin vasiyeti yürek parçaladı!

2022-11-28 11:02 - Gündem

İlgili Haberler

SUBÜ Teknoloji Fakültesi’nden Makale ve proje yazımında yapay zeka eğitimi

13:59 - Eğitim

Bilgievlerinde yaz okulu eğitimleri başladı

13:37 - Eğitim

Zeytinburnu’nda bulunan Büyükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni eğitim döneminde öğrencilerini bekliyor

13:00 - Eğitim

Kulu’da Yaz Kur’an kursu

12:43 - Eğitim

Milli Eğitim Müdürü Başyiğit’ten LGS Türkiye Birincisi Enes Malik Önsay’a tebrik ve destek

12:40 - Eğitim

Günün Manşetleri

29 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

13:07 - Asayiş

Seyir halindeki tır alevlere teslim oldu

12:58 - Asayiş

Salihli Kaymakamı değişti

12:37 - Siyaset

Suriye ile çözüme sabotaj! İçte ve dışta sınırsız tahrik

11:33 - Gündem

Memişoğlu ve Kurum göreve başladı

09:46 - Gündem