?>

Erdoğan onayladı: Kritik kararlar Resmi Gazete'de!

8 ilde 11 bölgedeki doğal sit alanı "kesin korunacak hassas alan" ilan edilirken 4 ilde bazı taşınmazların acele kamulaştırılması kararı verildi. Sinop'un Durağan ilçesinde bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılması kararlaştırıldı.

Gündem - 2 yıl önce

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Adana'nın Karaisalı ilçesindeki Kapıkaya Kanyonu Potansiyel Doğal Sit Alanı, Antalya'nın Akseki-Gündoğmuş Arası Potansiyel Doğal Sit Alanı ve Döşemealtı Kırkgöz Su Kaynakları Doğal Sit Alanı ile Kaş ilçesindeki Demre Çayı Mevkii Doğal Sit Alanı, koruma statülerinin yeniden değerlendirilmesi sonucu kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

Bitlis'in Güroymak ilçesi ile Muş'un Hasköy ilçesi sınırları içerisindeki İron Sazlıkları Potansiyel Doğal Sit Alanı, İstanbul'un Beykoz ilçesindeki Riva Deresi Batısı Doğal Sit Alanı ile Şile ilçesi sınırları içerisinde bulunan Ağva Doğal Sit Alanı ve İzmir'in Dikili ilçesindeki Nebiler Şelalesi ve Mağaraları Potansiyel Doğal Sit Alanı'nın, koruma statülerinin yeniden değerlendirilmesi sonucu kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi.

Van'ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Tendürek Dağı Lav Taşları Potansiyel Doğal Sit Alanı, Van'ın Muradiye ve Çaldıran ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Pirreşit Dağı ve Süphan Gölü Potansiyel Doğal Sit Alanı ile Muradiye sınırları içerisinde yer alan Bendimahi Sazlıkları Potansiyel Doğal Sit Alanı'nın da kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesi kararlaştırıldı.

ACELE KAMULAŞTIRMA KARARLARI

Ankara'nın Mamak ilçesi Mutlu mahallesi sınırları içerisinde bulunan, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamına giren özel mülkiyete konu taşınmazların, üzerlerindeki yapılarla birlikte, proje alanındaki imar mevzuatına aykırı, ruhsatsız, iskansız ve afet riski taşıyan, genel asayiş ve güvenlik yönünden sakıncalı yapıların tasfiye edilerek ulaşım ve altyapısıyla birlikte fen ve sanat kurallarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarının oluşturulması amacıyla Mamak Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Ayrıca Bartın'ın merkez ilçesi Dallıca köyü sınırları içerisinde bulunan alanda yer alan özel mülkiyete konu taşınmazların Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Giresun-Çaldağ-İnişdibi (Dokap) Yolu Projesi kapsamında bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından, Gaziantep'te İslahiye Organize Sanayi Bölgesi sınırlarının genişletilmesi amacıyla da bazı taşınmazların İslahiye Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Sinop'un Durağan ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi'nde krokileri ile sınır ve koordinatları gösterilen bazı alanların, orman sınırları dışına çıkartılmasına karar verildi.

Kararda, orman sınırları dışına çıkartılan alanların iki katından az olmamak üzere devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazine'nin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılacağı belirtildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Hakim Serkan Tüzün son yolculuğuna uğurlandı

2022-10-03 21:04 - Asayiş

Gaziantep Nuradağı’nda silahlı kavga: 2 ölü, 2 ağır yaralı

2022-10-01 21:32 - Asayiş

GTO’da meclis üyeleri tam listesi belli oldu. Başkan Yıldırım seçim sonuçları için ne dedi?

2022-10-02 11:56 - Gündem

Abdulhamit Gül'ün acı günü

2022-10-01 21:04 - Gündem

Kaybettiği halde kazanan meclis üyesi kim? GTO seçimlerinde Kimler kazandı, kimler kaybetti!

2022-10-01 18:39 - Gündem

Gaziantep’te binayı yılanlar daladı.

2022-10-02 12:49 - Asayiş

Ortalık can pazarına dönüştü: Çok sayıda yaralı!

2022-10-03 20:42 - Asayiş

Reha Muhtar'dan, Tamer Karadağlı ile ilgili bomba iddia: Senin Deniz Uğur ile...

2022-10-03 09:46 - Siyaset

Pamuk,”Ümit Özdağ Gaziantep’ten Milletvekili adayı olabilir.”

2022-09-28 17:30 - Siyaset

Gaziantep Ticaret Borsası’nda işlem tamam. Seçim sonrası kim ne dedi? İşte seçilenler!..

2022-10-01 19:28 - Gündem

İlgili Haberler

Vali Aydoğdu, muhtarlar ve esnaf temsilcileriyle toplantı yaptı

07:10 - Gündem

Kur’an kursu öğrencileri harçlıklarını depremzede çocuklarla paylaşmaya devam ediyor

07:04 - Gündem

Emniyet Müdürü Erkol’dan Bayburtsporlu oyuncalara tatlı ikramı

07:05 - Gündem

Neşet Ertaş Çankırı’da türküleriyle anıldı

22:05 - Gündem

Başkan Bozbey: "Bütçemizden yapılan kesintiyi Bursa adına kınıyorum"

21:31 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te son 24 saatte iki intihar daha!..

00:54 - Asayiş

MEB’den 81 İle Genelge: Yaz Saati Uygulaması Devam Edecek

21:33 - Eğitim

Mahmut Hocaefendi'nin oğlu Abdullah Ustaosmanoğlu vefat etti

21:18 - العربية

Şehitkamil Polis Lojmanları İçin Nihayet Anlaşma Sağlandı

21:15 - Gündem

Siyonist İsrail'den susuz bıraktığı sivillere alçak tuzak!

21:02 - العربية