?>

ERÜ’de “Mimari Taş Oymacılığı Programı” Projesi’nin Kapanış Toplantısı gerçekleştirildi

Erasmus+mesleki eğitim stratejik ortaklıklar ka 202 faaliyeti çerçevesinde kayseri olgunlaşma enstitüsü koordinatörlüğünde hazırlanan, erciyes üniversitesi (erü) ile emre taş madencilik a. ş. ’nin ortağı olduğu “mimari taş oymacılığı programı” projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Gündem - 2 yıl önce

Erasmus+Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar KA 202 faaliyeti çerçevesinde Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü koordinatörlüğünde hazırlanan, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Emre Taş Madencilik A.Ş.’nin ortağı olduğu “Mimari Taş Oymacılığı Programı” projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Güzel Sanatlar Fakültesi Konser Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aygül Aykut, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Kayseri Olgunlaşma Enstitü Müdürü İsmail Küçük ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Kayseri Olgunlaşma Enstitü Müdürü İsmail Küçük, katılımcılara teşekkür ederek, proje hakkında bilgiler verdi. Rektör Prof. Dr. Fatih Altun da tamamlanan projenin önemine dikkat çekerek, projenin hayata geçirilmesine katkı sunanlara teşekkür etti. Rektör Altun, şunları kaydetti:

“Mimari taş oymacılığı Anadolu’da etkin geçmişi ve ciddi bir kültürümüz olan mesleklerden birisidir. Yakın tarihimize bakıldığı zaman ise büyük mimarımız Mimar Sinan üstadımızın eserlerinde bunun en güzel örneklerini çok rahat görmekteyiz. Özellikle yöremizin malzemesinin işlenebilir yumuşak halde kalmasının nedeni de önemli bir avantaj olarak karşımıza çıkmaktadır. Teknik boyuttan ziyade projenin ülkeler arası bir proje olarak ortaya konulmasından ve özellikle Erasmus + Avrupa Birliği Projesi olarak, 5 paydaşın katılımı ile hayata geçmesi bizleri mutlu etmiştir. Bizler bu projelerin her zaman artmasından yanayız. Erciyes Üniversitesi olarak sadece ülkeler arası projelerde değil, ülkemiz içerinde üniversite-sanayi iş birliklerinde sözde kalmayan projeler ile devam etmek arzusundayız. Bizler üniversite- sanayi iş birliği yanında, öğrenci- sanayi odaklı projeleri de çok önemsiyoruz. Çünkü öğrencilerimizin projelerde görev almaları araştırma kültürünü zaman içerisinde ortaya koyacaktır.”

Rektör Altun’un konuşmasının ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aygül Aykut, “Mimari Taş Oymacılığı Pilot Müfredat Programının Oluşturulması ve Değerlendirilmesi” konusunda sunum gerçekleştirdi. Konuşmalarının ardından proje çerçevesinde sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere belgeleri takdim edildi. Etkinlik, davetliler tarafından pilot grup ürünlerinin ve proje çıktılarının yer aldığı serginin gezilmesinin ardından sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kaplan Ailesi’den Kutlu günde muhteşem açılış. Gaziantep Havalimanı Camii Törenle açıldı.

2022-10-07 17:24 - Gündem

Sibel Can'ın oğlunun düğünündeki tabak detayı olay oldu: İlk defa böyle bir jest gördüm

2022-10-10 12:02 - Magazin

Onay çıktı: 2 ilimizde petrol aranacak

2022-10-08 09:53 - Ekonomi

TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi yayınlandı! İşte il il arsa ve iş yeri yapılacak yerler...

2022-10-10 17:44 - Gündem

Karaköy Güllüoğlu, 50 yıl sonra yeni mağazasında

2022-10-06 10:52 - Ekonomi

Müge Anlı'daki kan donduran itirafla tüm Gaziantep ve Türkiye ayağa kalktı! Küçük Meryem'in Katili Kim Anne Melisa mı, Yoksa Melisa'nın Sevgilisi Recep Aldemir mi? Recep Aldemir'den ŞOK İTİRAF 'Melisa'nın, kızını ?

2022-10-12 16:04 - Asayiş

Recep İvedik 4'te Rabia işareti krizi

2022-10-07 16:39 - Magazin

Star TV'nin yeni dizisi "Gecenin Ucunda" reyting yarışında ne yaptı?

2022-10-06 10:35 - Magazin

50 yıl sonra öğretmenleriyle buluştular-

2022-10-08 12:51 - Yaşam

Merinos’tan 200 milyon dolarlık polyester cipsi yatırımı

2022-10-10 22:14 - Ekonomi

İlgili Haberler

CHP lideri Özel’den terör hükümlüsü Demirtaş’a ziyaret

01:07 - Gündem

Bağcılar’da 15 Temmuz şehitleri anıldı

23:16 - Gündem

Şamil Tayyar Baro Seçimleriyle İlgili Konuştu: “O Avukatların Yeri Cezaevidir”

23:16 - Gündem

FETÖ elebaşı Gülen’in ölümü nedeniyle sokaklarda tatlı dağıttı

22:43 - Gündem

DEVA Partili Ekmen, Yeniden Doğan Çetesi İhmalin ürünü

22:47 - Gündem

Günün Manşetleri

Şamil Tayyar Baro Seçimleriyle İlgili Konuştu: “O Avukatların Yeri Cezaevidir”

23:16 - Gündem

AFAD’dan Birinci Derece Deprem Riski Uyarısı: 31 İl Tehlike Altında

22:08 - Gündem

Başkan Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gaziantep’in vizyon projelerini sundu.

21:30 - Siyaset

Gaziantep’te Parklarda Denetimler: 35 Aranan Şahıs Yakalandı, 880.917 TL Cezai İşlem Uygulandı

21:10 - Asayiş

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Gaziantep’e davet etti.

20:54 - Siyaset