?>

Esenler’de “Türkiye Yüzyılında Gazetecilik” paneli düzenlendi

Esenler belediyesi, iletişim platformu derneği ve kırklareli üniversitesi sürekli eğitim merkezi ortaklığında bu yıl 4’ncüsü düzenlenen esenler medya akademisi, 8 haftalık gazetecilik, tv haberciliği, dijital medya, sinema, diksiyon, spikerlik ve sunuculuk gibi alanlarda verilen eğitim sürecinin ardından sertifika töreni ile sona erdi.

Gündem - 9 ay önce

Esenler Belediyesince bu yıl dördüncüsü düzenlenen Esenler Medya Akademisi, yapılan sertifika töreni ile sona erdi. Tören öncesi spiker Başak Şengül’ün moderatörlüğünde, TRT Özel Haber Müdürü Zeynel Yaman ve Türkiye Gazetesi Haber Müdürü Fatih Selek’in katıldığı “Türkiye Yüzyılında Gazetecilik” paneli düzenlendi.

Esenler Belediyesi, İletişim Platformu Derneği ve Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ortaklığında bu yıl 4’ncüsü düzenlenen Esenler Medya Akademisi, 8 haftalık Gazetecilik, TV haberciliği, dijital medya, sinema, diksiyon, spikerlik ve sunuculuk gibi alanlarda verilen eğitim sürecinin ardından sertifika töreni ile sona erdi.

Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen tören öncesi moderatörlüğünü haber sunucusu Başak Şengül’ün yaptığı “Türkiye Yüzyılında Gazetecilik” isimli panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak TRT Özel Haber Müdürü Zeynel Yaman ve Türkiye Gazetesi Haber Müdürü Fatih Selek katıldı. Panelde sahneye çıkan gazeteciler, Esenler Medya Akademisi’nden mezun olan öğrencilere meslek ile ilgili deneyimlerini anlatarak gazeteci olmak isteyen gençlere tavsiyelerde bulundu. Gazeteciler, panel sonunda gençlerin sorularını da yanıtlarken kendilerine tablo hediye edildi. Törende öğrenciler sahneye çağırılarak sertifikalar takdim edildi. “Sektörün içinden tanışamayacağımız çoğu insanla burada tanıştık”

Programda konuşan Medya Akademisi Öğrencisi Ertuğrul Kuzan, ”Bu Medya Akademisini sosyal medyadan öğrendim. Katıldıktan sonra insan aslında medyanın ne kadar farklı bir yer olduğunu anlıyor. Burada seminerler, eğitimler oldu. Sektörün içinden tanışamayacağımız çoğu insanla burada tanıştık. Burada staj imkanı da yakalıyoruz. Farklı medya kuruluşlarında ve Esenler Belediyesinin Kültür Müdürlüğünün kendi bünyesinde farklı staj imkanları bulduk. 8 haftalık çok güzel bir program ve tavsiye ediyorum. Kamera arkası, kurgu, montajı burada öğrendik” dedi.

Etkinlikte konuşan bir başka öğrenci Büşra Nur Bayrak, “Medya Akademisi bizim için büyük bir ufuk oluşturdu. Haber yazmak, haber çekmek, hitabet eğitimleri, kamera kullanma gibi şeyleri medya akademisinde öğrenmiş olduk. Hocalarımız sağ olsun çok ilgiliydiler. Bütün iletişim fakültesinde okuyan arkadaşlarımın Esenler Medya Akademisini deneyimlemesini tavsiye ediyorum” diye konuştu. “Belediyelerin bu tür faaliyetleri öğrenciler için ilaç gibi diyebilirim”

Panel öncesi konuşan Türkiye Gazetesi Haber Müdürü Fatih Selek, “Gazetecilik dünyada 400 yıldır yapılan bir meslek. Son yüzyılda ciddi anlamda bir değişime uğradı. 1990’larda özel televizyonun hayatımıza girmesi ve sosyal medya ile birlikte çok büyük bir dönüşüm yaşandı. Gazetecilik çok hızlandı. Yeni yüzyılda gazetecilik yapay zeka ortamında neye evrilecek? Teknolojik değişiklikler gazeteciliği nasıl etkileyecek? Bununla ilgili düşüncelerimizi tecrübelerimiz ışığında anlatmaya çalışacağız. Ben iletişim fakültesi mezunuyum. İletişim fakültelerinde pratik imkanlar çok kısıtlı olduğu için öğrenciler mesleki tecrübe edinemiyorlar. Belediyelerin bu tür faaliyetleri bunlar için ilaç gibi diyebilirim. Ben akademilere katılmış birçok genç arkadaşımızı sahada görüyorum” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te fabrika işçisinin korkunç ölümü

2024-01-14 14:59 - Asayiş

Başörtülü annenin evladı Türkiye'nin ilk astronotu oldu... 28 Şubat argümanı yerle bir!

2024-01-18 16:33 - Gündem

Gazianteplilerin vazgeçilmez yemeği: Mumbar dolması

2024-01-18 11:00 - Yeme İçme

Gaziantep’in iki bin yıllık lezzet mirası: Alaca çorbası

2024-01-17 10:34 - Yeme İçme

Gaziantep’te kış aylarının vazgeçilmez lezzeti ekşili ufak köfte

2024-01-20 11:54 - Yeme İçme

Fatma Şahin'e resmen tebliğ edildi: Yola Devam

2024-01-17 16:39 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan SSK ve Bağkur emeklisine ek zam müjdesi!

2024-01-16 19:17 - Ekonomi

OSB’de bir işçi daha kaza kurbanı

2024-01-20 15:41 - Gündem

Eşini öldürdükten sonra 'kazara oldu' diyen zanlı tutuklandı

2024-01-19 10:58 - Asayiş

Gaziantep’ten Aday Tanıtım İçin Ankara’ya Gidenlere Şok…

2024-01-18 09:40 - Gündem

İlgili Haberler

Neşet Ertaş Çankırı’da türküleriyle anıldı

22:05 - Gündem

Başkan Bozbey: "Bütçemizden yapılan kesintiyi Bursa adına kınıyorum"

21:31 - Gündem

Şehitkamil Polis Lojmanları İçin Nihayet Anlaşma Sağlandı

21:15 - Gündem

Patnos’ta yıldırımın isabet ettiği 15 yaşındaki çocuk ağır yaralandı

20:50 - Gündem

SAMULAŞ’ta grev kararı

20:52 - Gündem

Günün Manşetleri

MEB’den 81 İle Genelge: Yaz Saati Uygulaması Devam Edecek

21:33 - Eğitim

Mahmut Hocaefendi'nin oğlu Abdullah Ustaosmanoğlu vefat etti

21:18 - العربية

Şehitkamil Polis Lojmanları İçin Nihayet Anlaşma Sağlandı

21:15 - Gündem

Siyonist İsrail'den susuz bıraktığı sivillere alçak tuzak!

21:02 - العربية

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Gaziantep Şehir Hastanesini ziyaret etti

19:08 - Sağlık