?>

Esenyurt Belediyesi tercih döneminde öğrencilere destek veriyor

Esenyurt belediyesi, lgs (liselere geçiş sistemi) sınavının ardından tercih döneminde de esenyurtlu gençleri yalnız bırakmıyor. Uzman eğitmenler eşliğinde yapılan tercihlerle gençler, daha emin adımlarla geleceğini inşa ediyor.

Gündem - 2 yıl önce

Esenyurt Belediyesi, LGS (Liselere Geçiş Sistemi) sınavının ardından tercih döneminde de Esenyurtlu gençleri yalnız bırakmıyor. Uzman eğitmenler eşliğinde yapılan tercihlerle gençler, daha emin adımlarla geleceğini inşa ediyor.

Esenyurtlu gençlerin eğitim öğretim hayatında hedeflerine ulaşması için birçok çalışma yürüten Esenyurt Belediyesi, LGS sınavı ardından tercih döneminde de öğrencilerin en büyük destekçisi oluyor. Belediye, Sürekli Eğitim Merkezi’nde verilen ‘LGS Hazırlık’ kursunda eğitim alarak sınavda üstün başarı gösteren gençlerin yanı sıra ilçe genelindeki tüm öğrencilere verdiği ‘Tercih Danışmanlık Hizmeti’ ile geleceğe attıkları adımlarda yanlarında oluyor. Öğrenciler, aldıkları randevu sonrasında aileleriyle birlikte tercih danışma merkezlerine gelerek rehber öğretmenler ile birebir görüşüyor ve en iyi liseyi seçebilmek için destek alıyor.

Esenyurt Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi Eğitim Koordinatörü Mesut Parlak, her alanda öğrencilerin yanında olduklarını belirterek, lise tercihlerinin önemine dikkat çekti. Parlak, “Belediyemiz bünyesinde her yıl üç bin öğrenciye ücretsiz olarak LGS ve YKS eğitimleri vermekteyiz. Öğrencilerimizi hem akademik anlamda destekliyoruz hem de psikolojik altyapılarını oluşturarak daha verimli bir süreç geçirmelerini sağlıyoruz. Geleceğimizin mimarı gençlerimizin en önemli süreçlerinden biri de lise tercihleridir, çünkü iyi bir lise iyi bir üniversite, iyi bir üniversite de iyi bir hayat anlamına geliyor. Bu anlamda da öğrencilerimize randevu sistemiyle danışmanlık vererek her anlamda desteklemekteyiz” dedi.

Tercih aşamasında belediyenin kendilerine en büyük destekçi olduğunu aktaran veli Zahide Demir, danışma merkezine gelerek hem streslerinin azaldığını hem de kafalarındaki soru işaretlerinin yok olduğunu anlattı. Demir, “Sürekli Eğitim Merkezi’ni keşfetmeden önce çocuğumu bir dershaneye yazdırmayı düşünüyordum, bunun için maddi durumum elverişli değildi. Daha sonra bir arkadaşımın vasıtasıyla burayı tanıdım ve iyi ki de tanımışım. Eğitiminden, öğretmenlerinden, donanımından çok memnunum. Açıkçası özel dershanelere giden öğrencilerden çok daha farklı bir eğitim sistemi uygulandı. Çocuğum çok daha yüksek düzeyde bir eğitim aldı. Çocuğumdaki gelişimi de ders yönünden ilerlemesini de çok net görüyorum. Öğretmenlerimiz çok ilgili, hepsi bizimle birebir görüşüyor, çocuğun sorunu varsa ilgileniyor. Buradaki rehber öğretmenimizin yoğun ilgisiyle stresimiz yatıştı. Tercih aşamasında bize yardımcı oluyorlar ve bizi yönlendirerek çok rahatlatıyorlar. Kafamızda soru işareti kalmadı, hepsine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sürekli Eğitim Merkezi’nde aldığı ‘LGS Hazırlık’ eğitiminin ardından yüzde 2’lik dilime girerek üstün başarı sağlayan Sümeyra Erek, “Aldığım eğitim beni olumlu yönde etkiledi, çünkü gerek dersteki eğitmenler gerek rehberlik öğretmenleri bana çok yardımcı oldu. Bu çalışmadan dolayı istediğim liseyi yazabildim, tercih döneminde zorluk çekmedim” ifadelerini kullandı.

Tercih sürecinin güzel geçtiğini belirten Hiranur Demir ise “Öğretmenlerin hepsi çok ilgili, sorunlarımızı paylaşabileceğimiz insanlar. Takıldığım yerlerde bana yardımcı oldular. Gelmeden önce kafam çok karışıktı, çünkü her yerden bilgi alıyorduk ve bilgi karmaşasından dolayı kafam karışıyordu. Burada beni çok güzel aydınlattılar” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’in unutulmaz külhanbeyleri!..

2022-07-08 09:59 - Kültür

Konukoğlu ailesinin mutlu günü

2022-07-03 00:37 - Gündem

Spor Toto Süper Lig 2022-2023 sezonu fikstürü çekildi

2022-07-04 20:01 - Spor

Dr. Hüseyin Mirkelam Son Yolculuğuna İstanbul’da Uğurlanaca

2022-07-03 13:45 - Gündem

Kilis Vakfı Başkanı Yaşar Aktürk son 3 ayda memleketine 20 Milyon liranın üzerinde bağış yaptı!

2022-07-01 14:18 - Gündem

Gaziantep’te intihar girişimi.

2022-07-02 22:02 - Asayiş

Gaziantep'te İbrahim ve Ali Erdemoğlu Kardeşlerin Yönettiği Holding ' TÜRKİYE'DE İLK YİRMİDE ' Erdemoğlu Holding Dünya Sıralamasında Yükseliyor

2022-07-02 20:43 - Ekonomi

Mirkelam hayatını kaybetti

2022-07-03 00:51 - Gündem

Yılmaz Öztürkmen cezaevinden açıklama gönderdi: BEN FETÖ BORSASI DEMEDİM

2022-07-01 15:01 - Gündem

Dr. Hüseyin Mirkelam Gözyaşlarıyla Ebediyete Uğurlandı

2022-07-04 19:37 - Gündem

İlgili Haberler

Didimli muhtarlar günlerini kutladı

12:19 - Gündem

Diyarbakır’da sokak hayvanları için çağrı

12:22 - Gündem

Oltu Halk Kütüphanesi’ne yeni müdür atandı

12:13 - Gündem

Diyarbakır’da sokak hayvanları için çağrı

12:13 - Gündem

Polis Memuru Barış Üçlü, Uluslararası Kick Boks turnuvasında şampiyon oldu

12:16 - Gündem

Günün Manşetleri

Yenidoğan Çetesi’nde adı geçen hastanelerin isimleri tespit edildi.

12:08 - Asayiş

Gaziantep’te Pasajda Şüpheli Ölüm. İntihar mı cinayet mi!..

11:50 - Asayiş

Gaziantep'te gizemli ölüm! Pasajda ölü bulundu

11:36 - Asayiş

Beşiktaş ile Konyaspor 47. randevuda

11:07 - Spor

20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü

11:00 - Sağlık