ETSO’dan “Tek Pazar Projesi” talebi

Erzurum ticaret ve sanayi odası (etso) yönetim kurulu başkanı ve tobb yönetim kurulu üyesi saim özakalın, ankara’daki ziyaretleri kapsamında, kosgeb başkanı ahmet serdar ibrahimcioğlu ve milli savunma bakanlığı lojistik genel müdürü tuğgeneral ahmet hamdi ataç'la görüştü.

Asayiş - 3 gün önce

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, Ankara’daki ziyaretleri kapsamında, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ve Milli Savunma Bakanlığı Lojistik Genel Müdürü Tuğgeneral Ahmet Hamdi Ataç’la görüştü.

Başkan Özakalın KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu’nu ziyaretinde, KOSGEB’in genel destekleriyle ilgili düşüncelerini ve reel sektörün bu konudaki talep ve beklentilerini aktardı. Özakalın, ETSO Yönetim Kurulu Üyesi ve 2. OSB Müdürü Fırat Karakaya ile 1. OSB Başkanı Murat Urkuç ve 1. OSB Yönetim Kurulu Üyesi Emre Çizmelioğlu’nun da iştirak ettiği ziyarette, 2014-2020 döneminde uygulanmakta olan 6 farklı AB programını bir araya getiren ‘Tek Pazar Projesi’ne Erzurum’un da dahil edilmesinin önemini vurguladı.

Özakalın, “Tek Pazar Projesi’ne Erzurum da dahil edilsin”

Özakalın, 2021-2027 mali döneminde program bütçesi 4 milyar avro olan ve iç pazarın iyileştirilmesi, işletmelerin, vatandaşların, tüketicilerin ve özellikle KOBİ’lerin korunması ve bu alanlarda politika üretilmesi için istatistiklerin iyileştirilmesini amaçlayan söz konusu proje kapsamında ETSO’nun kentteki üniversitelerle birlikte azami katkı sağlayabileceğini söyledi. Bölgede merkez il konumunda olan Erzurum’un proje kapsamına alınmasının KOBİ’lerin gelişmesine, üretim, ihracat ve istihdamın artmasına da önemli etkileri olacağını dile getiren Başkan Özakalın, KOBİ’lerin rekabet gücünün artırılması, kapasitelerinin geliştirilerek daha dirençli hale gelmeleri için onları güçlendirmeyi amaçlayan ve ‘Finansmana Erişim’, ‘Pazarlara Erişim’, ‘Çerçeve Koşulların İyileştirilmesi’ ile ‘Girişimcilik ve Girişimcilik Kültürü’ bileşenlerine sahip hayati öneme sahip bu programın Erzurum’da uygulanması için gereken tüm işbirliklerine hazır olduklarını ifade etti.

KOBİ’lere yönelik her coğrafyadan kamu ve özel sektör kuruluşunu bir araya getiren Avrupa İşletmeler Ağı’nın, ülkemizde hem ulusal hem de uluslararası iş birliğinin geliştirilmesine hizmet ettiğini ve kamu ve özel sektör ortaklığının başarılı bir örneğini oluşturduğunu belirten Başkan Özakalın şunları söyledi; “Mevcut durumda COSME Programında Konsorsiyum Lideri KOSGEB Elazığ Müdürlüğü, Konsorsiyum Ortakları ise; KOSGEB Elazığ Müdürlüğü, Fırat Üniversitesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Fırat Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu, Erzurum ATA Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansıdır. Konsorsiyum ortakları arasında ETSO olarak biz de yer almak istiyoruz. Erzurum’un, bölgeyi temsil eden önemli bir konumda olmasından ve sahip olduğu kaynaklar ve girişimci potansiyeli sebebiyle bu projeden sağlanacak faydanın maksimum düzeyde olacağına inanıyoruz.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ise Başkan Özakalın’ın projeye Erzurum’un da dahil edilmesi yönündeki talebine olumlu baktığını kaydederek, konuyla ilgili gerekli çalışmaların başlatılacağını Açıkladı.

Msb Lojistik Genel Müdürü Tuğgeneral Ataç’la Görüşme

Başkan Özakalın KOSGEB ziyaretinin ardından Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Lojistik Genel Müdürü Tuğgeneral Ahmet Hamdi Ataç’ı da ziyaret etti. Yapılan görüşmelerde geçtiğimiz günlerde 2. OSB 3. Etap alanın genişletilmesi hususunda Milli Savunma Bakanlığı ile varılan mutabakatın detayları konuşuldu. Başkan Özakalın görüşmede, MSB ile varılan mutabakat neticesinde 3. Etap’a dahil edilecek alanla ilgili sürecin hızlandırılması için destek talebinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Ak Parti Gaziantep il başkanlığı düğümü çözülüyor.

2024-06-21 16:44 - Siyaset

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı için Ankara’ya kimler çağrılacak?..

2024-06-23 15:23 - Siyaset

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fedaioğlu oldu.

2024-06-24 22:50 - Siyaset

Yine Gaziantep! Yine korkunç ölüm!

2024-06-20 16:18 - Asayiş

AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı o isim oldu.

2024-06-26 11:14 - Siyaset

İSO 500’e Gaziantep damgası

2024-06-25 12:49 - Ekonomi

Yasin Tepe’nin baba acısı.!

2024-06-27 09:53 - Gündem

Nizip Konteyner kentte yangın tahliyesi.

2024-06-21 21:20 - Asayiş

Nizip Belediye başkanı Ali Doğan'ın aracıyla çarptığı yaya öldü

2024-06-26 14:27 - Asayiş

Gaziantep’te feci kaza.. 1 ölü 2 yaralı

2024-06-21 17:51 - Asayiş

İlgili Haberler

İstek parça yüzünden düğün kana bulandı

00:31 - Asayiş

Üzerine cam düşen adam Yaralandı

00:32 - Asayiş

Kütahya’da silahlı kavga: 1 yaralı

00:33 - Asayiş

Çeşme’de ormanlık alandaki yangın 10 saat sonra kontrol altında

00:20 - Asayiş

Motosikletle otomobil çarpıştı: 2 yaralı

00:22 - Asayiş

Günün Manşetleri

Gaziantep'te 29 Haziran 2024 Bugün 26 Kişi Vefat Etti

17:41 - Defin Listesi

Bakanı Yerlikaya, restore edilen Gaziantep'teki tarihi Şeker Hanı'nın açılışına katıldı

17:32 - Gündem

Gaziantep’te 20 sağlık kabini kapatıldı

17:22 - Sağlık

Gaziantep'te bugün hangi eczaneler nöbetçi? (29.06.2024)

17:19 - Sağlık

Başkan Erdoğan'dan 'Mülteci' talimatı! Bakan Yerlikaya duyurdu: Hazırlıklarımız tamam

14:38 - Gündem