Fatih Erbakan masasındaki anketi Haber7'ye açıkladı! Seçmenlere çok önemli uyarı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için geri sayım devam ederken masasında bulunan son anket sonuçlarını Haber7.com'a açıkladı. Erbakan, seçmenlerine ise ortak liste konusunda bir uyarıda bulundu.

Siyaset - 1 yıl önce

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Fatih Erbakan, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimler öncesinde Haber7 Yayın Koordinatörü İbrahim Günay'a yapılan son anketler, Cumhur İttifakı ile seçime girme kararı ve ortak listeler konusunda samimi açıklamalarda bulundu.

"YENİDEN REFAH SEÇİMLERİN SÜRPRİZ PARTİSİ OLACAK"

Yeniden Refah Partisi olarak kısa sürede büyük mesafe aldık. Milli Görüş davasının bereketi, teşkilatlarımızın gayreti, fedakarlığı ve ittifak kararımızdan sonra bu trendin daha da yukarıya doğru gittiğini görüyoruz. 

Hem yapılan anketler hem de sahadan almış olduğumuz geri bildirimler bunu açıkça gösteriyor.  Partimize olan teveccüh ve ilgili gerçekten de son derece arttı. İnşallah bu ittifakın vesilesiyle de daha da yukarıya tırmanan bir oy trende olacak. 

Hep söylediğimiz gibi Yeniden Refah Partisi İnşallah bu seçimlerin sürpriz Partisi olacak ve beklenenin çok üzerinde bir başarı gösterecek.  İnşallah 14 Mayıs'ta bunu hep birlikte göreceğiz. 

MASADAKİ SON ANKETTE DİKKAT ÇEKEN SONUÇLAR

Bizim parti olarak yaptırdığımız anketlerimizde %7-8-9 bandında oy oranları buluyoruz.  Ancak diğer piyasadaki anketler her nedense bizi biraz daha düşük gösteriyorlar. 

Son tahlilde ittifak kararı sonrası hem bizim çalışmalarımızda hem de bu diğer anket firmalarının kamuoyuyla paylaştıkları çalışmalarda bir yukarı yönlü bir trendin oluştuğunu net olarak görüyoruz. 

Tekrar söylüyorum çok sürprizler yaptık, büyük kongrelerimiz ve üye sayımızla çok kısa sürede seçime girme yeterliliğini elde ettik. Ve İnşallah şimdi daha da büyük bir sürprizi 14 Mayıs'ta Yeniden Refah Partisi olarak yapacağız.

AK Parti ile yaptığımız mutabakat metninde bununla ilgili maddeleri ortaya koyduk. 

Bütçe

Uygulanmasını talep ettiğimiz konuların başında ekonomide denk bütçe geliyor.Mutlaka hem hükümet de hem de belediyelerde denk bütçeye geçilmedi. 

Bu sayede borçlanmanın önü kesilebilecek. Böylelikle kamudaki israfını önlenmesi ve milli kaynak paketleri ile kaynak üretilmesi sağlanabilecek. Yani borçlanma yerine Cenab-ı Allah'ın verdiği nimetlerin zenginliklerin kaynağı dönüştürülmesi sağlanacak.

Bununla ilgili olarak bizim ‘Milli Kaynak Paketleri’ kitabı da mevcut. Bütün bu tasarruflar ve kaynak paketleri ile elde edilecek imkanlarla da dar gelirinin alım gücü ve refah seviyesinin arttırılmasına yönelik adımlar. işçi, memur, emekli ve engelli vatandaşlarımızın maaşındaki artışlar ve aynı zamanda da yine bu kaynaklarla üretim ve istihdama yönelik ihracata yönelik yatırımların yapılması… Böylelikle de işsizliğin özellikle genç işsizliğin önüne geçilmesi. Üretim ve ihracat sayesinde aynı zamanda dış ticaret aşının azaltılması. 

Aile ve eğitim

Bunlara ek olarak sosyal politikalarla ilgili mutabakat ettiğimiz maddeler var. Ailenin ve yeni nesillerimizin korunmasına, Milli Eğitim politikası ile ilgili Milli Eğitim müfredatının milli ve manevi değerlerimize uygun şekilde geliştirilmesi maddesi var. Ayrıca atamaların ehliyet ve liyakatin geçerli olduğu, aile bütünlüğünün korunduğu bir atama sisteminin getirilmesine ilişkin orada maddemiz var.

Dış politika

Dış politika ile ilgili olarak da D8 organizasyonunun canlandırılması ve ikinci aşamada Türkiye'nin öncülüğünde 57 Müslüman ülkenin bir araya getirilip D60 hedefine ulaşılması için gayret edilmesi. 

"BÜTÜN BUNLAR BİZİM İÇİN ÖNCELİKLİ"

Bununla beraber he zaman dile getirdiğimiz atanamayan öğretmenlerimizin sıkıntıları mecliste bizim gündemimizde olacak. Atanamayan Din Kültürü öğretmenlerimiz, Vekil imamlarımız fahri Kur'an Kursu hocaları, staj mağdurları, çıraklık mağdurları, engellilerimizin sorunları, kamu mühendisleri itfaiye erlerimizin talepleri, geçici işçi ve taşeron işçilerin talepleri, uzman çavuşlarımızın haklı talepleri… Bunların hepsinin hem Meclis’te hem de Meclis dışında takipçisi olacağız.

Yeniden Refah Partisi olarak bu seçimlerde ittifak içerisinde olmamızla birlikte 87 seçim bölgesinde de kendi logomuzla ve kendi amblemimizle seçimlere giriyoruz. 

Bu önemli bir konu, Çünkü oy vermek isteyen seçmelerimiz gelip bizim kendi logomuza kendi amblemimize oyunu verebilecek.

Şunu da belirtmekte fayda var, bazı seçmenlerimizin aklında %7 ülke barajı ile ilgili soru işaretleri var. 

Biz burada ittifak çatısı içerisinde altında olduğumuz için herhangi bir ülke Barajı diye bir problemimiz yok. Özetle bir seçim bölgesinde bir milletvekili seçilmesine yetecek oyu almamız halinde isterse Türkiye'nin başka hiçbir yerde hiçbir oy alınmasın o milletvekili seçilebiliyor. 

Çünkü ittifakın toplam oyu barajı açtığı için biz de ittifakının çatısı altında bir parti olduğunuz için %7 ülke genelinde aşma diye bir zorunluluğumuz yok.

Yerel seçimlerde de yine kendi adaylarımızla Türkiye genelinde seçimlere girmek ve o 89 ve 94'teki milli görüş belediyeciliğinin yeniden milletimize yaşatılması için çalışmamıza devam edeceğiz. 

Öncelikle bu 14 Mayıs'ta başarılı olup arkasından da hemen kolları sıvayıp yerel seçimlere konsantre olacağız.

" OYUMUZU GÖRMEK İÇİN KENDİ LOGOMUZLA SEÇİME GİRECEĞİZ"

Bizim heyecanlı ve genç bir teşkilatımız var. Türkiye genelindeki milletvekili adaylarımızın yaş ortalaması 37 olarak hesapladık. Bu parti olarak ilk seçimimiz. Genç teşkilatlarımız ve heyecanlı teşkilatlarımız kendimiz seçime girip kendi oyumuzu görmemiz gerektiğini ifade ettiler.

"ONLAR CESARET EDEMEDİ"

Bazı partiler çok daha büyük imkanlar olmasına rağmen benim tabirinde ‘cilalanıp parlatılmalarına’ rağmen kendileri girmeye cesaret edemediler ve CHP'nin listesinden girmeye karar verdiler. Yeniden Refah Partisi çok daha kısıtlı imkanlarla medya desteği olmadan belli bir noktaya geldi ve kendi adaylarımız da kendi logomuzla girme cesaretini kararlılığını gösterdik. Bu karar da inşallah hayırlı olacak. 

Çünkü şöyle bir durum ortaya çıkıyor; Başka bir partinin listesinden olduğunuz zaman, kendi seçmeninizi tabanınızın motivasyonunu düşürüyorsunuz. Büyük ölçüde önemli bir kesimi sandığa gitmeme şeklinde bir karar verebiliyor. Ama vatandaşın kendi partime, kendi adaylarıma oy vereceğim motivasyonun daha çok insanın sandığa gitmesine de vesile oluyor.

ORTAK LİSTE KONUSU

Bu durumu da seçmene iyi anlatmak gerekiyor. Ben İstanbul 2'nci Bölge 1'inci sıradan adayayım. 80-90 bin civarında oy yeterli oluyor. İttifak kararı sonrası bazı vatandaşlarımızda sanki AK Parti listesinden gireceğiz gibi düşünceye kapılanlar oluyor.

"YAKINLARIMIZDAN BİLE BÖYLE DÜŞÜNENLER OLDU"

Hatta yakınlarımızdan bile böyle düşünenler oldu. Halbuki böyle bir durum yok. Kendi listemiz ve kendi adaylarımız olacak. Ben dediğiniz gibi İstanbul 2. bölgeden milletvekili adayıyım. Burada yine bu baraj konusu var. İttifak olduğu zaman bu baraj otomatik olarak ortadan kalkmış oluyor. Çünkü ittifakın toplam oy barajı geçeceği için yeniden Refah Partisi'nin ülke barajını geçmesine gerek yok. Yani vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla oy verip bizim adaylarımıza destek verebilirler. 

İnşallah bu ittifak vesilesiyle anketlerde ve sahada gördüğümüz heyecan artışı motivasyon bu sandığa yansır. Hem Cumhur ittifakının kazanması hem de inşallah Milli Görüşü yani Yeniden Refah Partimiz uzun bir aradan sonra tekrar Meclise taşınmasına vesile olur ve destekçileri ve söylemleri açıkça ortada olan bu 7’li masanın da gelmesine mani olacak bir sonuç çıkacağını umuyoruz.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep Defin Listesi (17.04.2023)Pazartesi

2023-04-17 16:08 - Defin Listesi

Gaziantep Defin Listesi

2023-04-15 16:28 - Defin Listesi

Gaziantep Defin Listesi (19.04.2023)Çarşamba

2023-04-19 15:24 - Defin Listesi

Gaziantep Defin Listesi

2023-04-14 16:45 - Defin Listesi

İYİ Partli Gürban’dan dobra açıklamalar!..

2023-04-19 02:53 - Siyaset

Gaziantep'te 18 Nisan'da elektrik kesintisi Yaşanacak yerler

2023-04-18 12:06 - Elektrik ve Su

FETÖ Batı'yı kışkırtıyor, Yunan medyası körüklüyor! “MİT bizi izliyor”

2023-04-19 13:08 - Magazin

Dikkat.... Gaziantep'te elektrik kesintisi

2023-04-19 10:18 - Elektrik ve Su

6’lı masada yeni yaygara! Rusya seçime müdahale mi edecek?

2023-04-18 17:32 - Magazin

İYİ Parti adayları Nizip’te coşkuya karşılandı

2023-04-19 17:40 - Siyaset

İlgili Haberler

Kemalpaşa’daki Binali Yıldırım Millet Bahçesi’nin isim değişikliği önerisine AK Parti’den tepki

18:59 - Siyaset

İYİ Parti kurucu ilçe başkanı hayatını kaybetti

18:51 - Siyaset

Yeniden Refah’tan Türkiye ve Suriye arasındaki normalleşme adımlarına destek

18:11 - Siyaset

CHP Genel Başkanı Özel: “Bu bir kan davası değil, can davasıdır”

17:38 - Siyaset

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı.

17:10 - Siyaset

Günün Manşetleri

Gaziantep’te banka çıkışı milyonluk soygun

19:21 - Asayiş

2 Temmuz 2024 Gaziantep'te Günün Defin Listesi

17:48 - Defin Listesi

Gaziantep'te bugün hangi eczaneler nöbetçi? (02.07.2024)

17:42 - Sağlık

Henry Onyekuru Gaziantep FK'nın gündeminde

16:45 - Spor

Gaziantep FK'da transfer komitesi oluştu

16:36 - Spor