?>

Gösteri dünyası ‘metaverse’e taşınıyor

Black Studio’nun yeni platformu Intent Land, interaktif eğlenceyi metaverse evrenine taşıyacak. Sanatçılar konserlerine hareket verilerini aktaran özel kıyafetlerle çıkacak ve konser aynı anda Intent Land’de olacak. Seyirciler evlerinde oturarak konserleri eşzamanlı olarak de

Teknoloji - 2 yıl önce

Gelecek kapıyı çalmaya başladı. Türk girişimciler tarafından 2021 yılında kurulan Black Studio, interaktif eğlenceyi metaverse evrenine taşıyan yeni platformu Intent Land’i geliştirdi. Hareket yakalama teknolojisi kullanılarak geliştirilen Intent Land’de katılımcılar sanatçıların konserlerini evlerindeki koltuktan kalkmadan eşzamanlı olarak izleyebilecek. Sanatçılar ise üzerlerine giydikleri hareket verilerini aktaran kıyafetler ve sensörler ile hem gerçek dünyadaki konser alanında hem de Intent Land’in özel olarak tasarladığı metaverse evrenindeki sanal sahnede konser vermiş olacak.

İLK ETKİNLİK ÇOK YAKINDA!

Yenilikçi ve öncü bir proje olarak kurgulanan sürecin ilk etkinliğinin 9 milyon kullanıcılı biletleme markası PASSO ile hayata geçirilmesi planlanıyor. Etkinlik serileri ünlü isimleri bir araya getirerek birçok farklı alanda gerçekleştirilmeye devam edecek. Black Studio kurucusu ve CEO’su Ata Güneş, “Zaman, mekan ve sınır kavramlarını değiştiren bu teknolojiyle Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinde ve farklı zaman dilimlerinde bulunan kişilerin, aynı etkinliği eş zamanlı olarak evlerinden veya bulundukları herhangi bir yerden hiçbir ek yazılıma ihtiyaç olmadan web sitemiz üzerinden deneyimlemelerine imkan sağlıyoruz. Intent Land Metaverse Alanı’nda konserler, futbol, basketbol gibi spor müsabakaları, tiyatrolar, film premierleri, TV showları, stand-uplar, performans sanatları gibi birçok organizasyon için alan oluşturacağız. Ayrıca oyun alanları ve insanların sosyalleşebileceği bir meydan da inşa edeceğiz” dedi.

DEĞERLİ BİRÇOK PARTNER BULUNUYOR

NFT ve Dijital Bilet satın alarak girilecek olan etkinlikler hem sanal gerçeklik (VR) gözlüğü hem de bilgisayar destekli olacak. Intent Land için birçok iş ortaklığını bu yıl içerisinde hayata geçireceklerini belirten Güneş, “Lokal ve global olmak üzere birçok firma, teknoloji üreticisi ve etkinlik sahipleri ile partnerlik süreçlerimizi ilerletiyoruz, PASSO, Sense4Motion, XSense, Manus ve FaceWare bunlardan bazıları. Hepimiz için heyecan verici bir deneyim olacağına inancımız tam” diye konuştu.

Türkiye ve dünyada birçok markayı Metaverse ve NFT evrenine taşıyan Black Studio, 2022 yılında Havas Istanbul, Senfonico ve ME gibi büyük reklam ajanslarıyla işbirliklerini hayata geçirdi. Türkiye ve global çapta birçok markanın kendi özel metaverse alanının oluşturulmasına destek verdiklerini belirten Güneş, “Decentraland, The Sandbox, Roblox, Spatial gibi popüler metaverse platformlarında markalar için istenilen tüm projeleri uçtan uca hayata geçiyoruz. NFT üretiminden pazarlama ve satışına kadar tüm moderasyonu iç ekibimizle yürütüyoruz. Ayrıca 2022 yılında Brandverse, Altın Örümcek, DotComm, VEGA ve MUSE gibi yarışmalardan birçok ödülle döndük. Web3, Metaverse ve NFT ekosisteminin bölgemizde gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

KKTC Meclis Başkanı Töre, Kıbrıs gazileriyle buluştu

2022-10-14 16:35 - Gündem

Amerika’dan OBA Makarnaya yatırım daveti.

2022-10-14 15:43 - Ekonomi

GSO'da yeni meclis üyeleri belli oldu. İşte tam liste

2022-10-15 18:17 - Ekonomi

Sibel Can'ın oğlunun düğünündeki tabak detayı olay oldu: İlk defa böyle bir jest gördüm

2022-10-10 12:02 - Magazin

TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi yayınlandı! İşte il il arsa ve iş yeri yapılacak yerler...

2022-10-10 17:44 - Gündem

“Türkiye’nin anahtar partisi biziz!..”

2022-10-13 17:42 - Siyaset

Türkan Altun – Avukat Mehmet Altun Anadolu Lisesi Açılışı

2022-10-14 17:37 - Eğitim

Müge Anlı'daki kan donduran itirafla tüm Gaziantep ve Türkiye ayağa kalktı! Küçük Meryem'in Katili Kim Anne Melisa mı, Yoksa Melisa'nın Sevgilisi Recep Aldemir mi? Recep Aldemir'den ŞOK İTİRAF 'Melisa'nın, kızını ?

2022-10-12 16:04 - Asayiş

Gaziantep’te Madde bağımlısının Kalbinden bıçakladığı bir Haftalık baba kurtarılamadı.

2022-10-13 17:00 - Asayiş

Merinos’tan 200 milyon dolarlık polyester cipsi yatırımı

2022-10-10 22:14 - Ekonomi

İlgili Haberler

Görünüş olarak birbirinin aynısı olan yeni telefonları artık satıcılar bile zor ayırt ediyor

09:50 - Teknoloji

Eskişehir Fatih Fen Lisesi ‘Uluslararası Buluş Yarışması’nda dünya birincisi oldu

09:46 - Teknoloji

Nikita Türkmen’den diş sağlığında yapay zeka destekli 3D printer sistemi

09:12 - Teknoloji

OMÜ’de Uygulamalı Katalizör Semineri

11:31 - Teknoloji

Bilim merkezi bölgenin gözdesi haline geldi

10:10 - Teknoloji

Günün Manşetleri

TAG Otoyolu'nda feci kaza!

10:13 - Gündem

Gaziantep’te neden bu kadar çok bebek ölüyor?

09:54 - Gündem

Gaziantep'te bugün hava nasıl olacak?

09:45 - Yaşam

Dolar Euro ne kadar oldu?

09:42 - Ekonomi

22 Ekim 2024 Tarihli Resmi Gazete'de alınan kararlar!

09:39 - Gündem