Göz kayması ameliyatı nasıl gerçekleştirilir

Göz kayması probleminin görme probleminin yanı sıra estetik kaygılar oluşturabileceğine de dikkat çeken göz hastalıkları uzmanı doç. Dr. Halil hüseyin çağatay, gerçekleştirilecek cerrahi yöntem ile bu sorunun çözülebileceğine işaret etti.

Sağlık - 7 ay önce

Göz kayması probleminin görme probleminin yanı sıra estetik kaygılar oluşturabileceğine de dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Halil Hüseyin Çağatay, gerçekleştirilecek cerrahi yöntem ile bu sorunun çözülebileceğine işaret etti.

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Halil Hüseyin Çağatay, göz kayması probleminin görme probleminin yanı sıra estetik kaygılar oluşturabileceğine dikkat çekerek, problemin cerrahi yöntemler geliştirilerek çözülebileceğini söyledi. Operasyon hakkında da bilgiler veren Doç. Dr. Çağatay, ameliyatın yapılmasının temel nedenleri arasında görüş kalitesinin iyileştirilmesi, görünümün düzeltilmesi, psikolojik etkilerin azaltılması, çift görme sorununun çözülmesi ve göz sağlığının korunmasının yer aldığını ifade etti. Neden göz kayması ameliyatı gerçekleştiriyoruz?

Her yaş döneminde gelişebilen göz problemlerinden biri olan göz kayması, gözlerden birinde veya her ikisinde de oluşabilip kişilerde görme problemleri veya estetik kaygılar oluşturabileceğine dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Halil Hüseyin Çağatay, “Gözlerin birbiriyle paralel olmaması ile karakterize olan şaşılık, türüne ve açığa çıkma nedenine göre çeşitli yöntemler ile tedavi edilebilir. Şaşılığın durumuna göre öncelikle gözlük tedavisi, kapama, nörotoksin ve göz egzersizi gibi çeşitli tedaviler uygulanabilir. Bu tür tedavilerin işe yaramadığı veya hastaya daha ciddi müdahale edilmesi gereken durumlarda ise şaşılık ameliyatı gündeme gelir. Gerçekleştirilecek olan cerrahi yöntem ile her iki göz arasındaki paralellik sağlanabilir” dedi. Ameliyatın yapılmasının temel nedenleri arasında görüş kalitesinin iyileştirilmesi, görünümün düzeltilmesi, psikolojik etkilerin azaltılması, çift görme sorununun çözülmesi ve göz sağlığının korunmasının yer aldığını ifade eden Çağatay, “Şaşılık, odaklanma ve derinlik algısı gibi görsel fonksiyonları olumsuz etkileyebilir ve estetik açıdan endişelere yol açabilir. Ayrıca, özellikle çocuklarda ve gençlerde sosyal izolasyon gibi psikolojik sorunlara neden olabilir. Bazı kişilerde, şaşılık nedeniyle kişi aynı anda iki farklı görüntü görebilir, bu durum "diplopi" olarak adlandırılır ve oldukça rahatsız edici olabilir. Uzun süreli şaşılık, tedavi başarısını etkiler, bu nedenle ameliyat bu tür uzun vadeli hasarları önlemeye yardımcı olabilir” dedi. Şaşılık ameliyatı kaç yaşında gerçekleştirilir?

Şaşılığın doğumdan itibaren her yaşta karşılaşılabilen bir problem olduğunu belirten Doç. Dr. Halil Hüseyin Çağatay, “Erken yaşta müdahale edilmesiyle ilerleyen dönemlerde göz tembelliği gelişmesinin önüne geçilebilir. Çocukluk döneminde göz yapısıyla ilgili çocukların estetik kaygı yaşaması önlenebilir” diye konuştu. Şaşılık ameliyatının her yaş grubuna yapılabildiğini söyleyen Çağatay, “Bebeklerin doğumdan sonra gelen altıncı ayı tamamlaması ve hala şaşılığın devam etmesi halinde gerçek şaşılığın söz konusu olduğu tespit edilir. Başlangıçta gerekli hastalarda gözlük ve kapama kullanılabiliyor ancak yanıt alınamadığı takdirde ise süreç uzatılmadan cerrahi müdahaleye başvurulur. Yetişkinlik dönemindeki hastalarda ameliyat lokal anestezi altında yapılabilir ama bebeklik ve çocukluk dönemindeki hastalar için genel anestezi tercih edilir” dedi. Göz kayması ameliyatı nasıl gerçekleştirilir?

Göz kayması ameliyatının ameliyathane ortamında gerçekleştirilen ve genellikle lokal anestezi altında yapılan bir ameliyat çeşidi olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Halil Hüseyin Çağatay, “Ameliyat sırasında gözün göz yuvasından çıkarılması veya göz çevresine herhangi bir kesi açılması gibi bir müdahale gerçekleştirilmemektedir. Göz hastalıkları uzmanı tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile göz kasları üzerine müdahaleler gerçekleştirilir. Kaslar arasındaki denge sağlanarak gözlerin paralel hizalanması hedeflenir. Kırk beş dakika ile bir saat aralığında süren ameliyat ardından hastaların hastanede yatması gerekmemektedir. Dinlenmek suretiyle kişiler evlerine aynı gün taburcu edilir. Genellikle ilk bir hafta hastanın istirahat etmesi önerilir. Çalışan kişiler ameliyattan bir hafta sonra işlerine rahat bir şekilde dönebilirler” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

AK Parti’de Flaş gelişme!! O süre 5 Ocak 2024’e uzatıldı.

2023-12-02 16:05 - Siyaset

AK Parti'den anket açıklaması: Açıkça bir operasyon

2023-12-03 15:32 - Siyaset

Yerel seçim takvimi Resmi Gazete'de

2023-12-01 10:08 - Siyaset

GAGİAD’tan Abdullah Tancan’a örnek kişi özel ödülü

2023-12-01 22:23 - Gündem

Kış aylarının özel yemeği: Şiveydiz

2023-11-28 12:24 - Yeme İçme

Silahlı saldırıya uğrayan genç hayatını kaybetti

2023-12-04 10:58 - Asayiş

Gaziantep'te çocuk parkının yakan PKK'lılar yakalandı

2023-11-28 17:32 - Asayiş

Kız arkadaşını vurarak öldürüp, 112’ye intihar ihbarında bulunan katil zanlısı tutuklandı

2023-12-04 19:47 - Asayiş

Anne Gürban dua ve gözyaşları ile son yolculuğa uğurlandı

2023-12-03 14:20 - Yaşam

Deprem, tarihi mekanı gün yüzüne çıkarttı

2023-12-04 15:20 - Gündem

İlgili Haberler

Türk Kızılay’ın ilk yardım eğitimine uluslararası tescil

15:04 - Sağlık

Çorum zabıtasından, temizlik kurallarına uymayan pazarcı esnafına ceza

12:51 - Sağlık

"Anne Dostu Hastane Değerlendirmesi" yapıldı

12:08 - Sağlık

Deprem, stresin tetiklediği deri hastalıklarını ortaya çıkardı

11:43 - Sağlık

Yalova’da hamile kadın ambulansta doğum yaptı

11:05 - Sağlık

Günün Manşetleri

Komandolardan, Kara Kuvvetleri Komutanlığının kuruluş yıl dönümüne özel koşu

16:43 - Gündem

Gaziantep’te 4. Geleneksel Rahvan At Yarışları düzenlendi

15:57 - Spor

Gaziantep’te gece kulübünde silahlı kavga: 1 ölü, 6 yaralı

14:07 - Asayiş

Bakan Yerlikaya’dan Tahmazoğlu’na ziyaret etti

13:42 - Gündem

Gaziantep’te TÜGVA Yaz Okulu Lansmanı Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı

13:36 - Eğitim