?>

Gürsu’daki atık toplayıcıları sıfır atık bilgi sistemine dahil ediliyor

Gürsu'da çekçekçiler kayıt altına alınıyor

Yaşam - 2 yıl önce

Gürsu Belediyesi başlattığı yeni uygulamayla, ilçede bulunan kağıt toplayıcılarını “Sıfır Atık Bilgi Sistemi”ne dahil ederek, dönüştürülebilir atıkların sağlıklı toplanması ve geri dönüşüm sitemine aktarılması süreçlerini kayıt altına alacak.

Gürsu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan yeni düzenlemeyle, Gürsu’da faaliyette bulunan atık toplayıcıları, ‘Sıfır Atık Bilgi Sistemi’ ile kayıt altına alınacak. Oluşturulacak sistemle Gürsu Belediyesi Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcısı olarak çalışacak olan atık toplayıcıları, "Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcısı Kartı" sahibi olarak ilçede faaliyetlerini sürdürebilecek.

“Dünyamızı korumak herşeyden önce bir insanlık görevi” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Atıkların çevreye zarar vermeden toplanması ve geri dönüşüm sistemine entegre edilmesi ve kaynakların tasarruflu kullanılmasını sağlamaya yönelik Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızca hassasiyetle gerçekleştirilen çalışmalarla oluşturulan genelge çerçevesinde Belediyemizce başlattığımız uygulamayla, ilçemizdeki atık toplayıcılarını kayıt altına alarak denetimlerini sağlayacağız. Başlattığımız uygulamayla, herhangi bir işletmeye bağlı olmaksızın atık toplayıcılığı yapanları ‘Sıfır Atık Bilgi Sistemi’ ne dahil ediyoruz. Böylece atıkların toplanmasından yeniden dönüştürüleceği tesislere ulaştırılmasına kadarki süreçlerin sağlıklı denetimini gerçekleştirmiş olacağız. Geleceğin dünyasını bugünden koruyacak bu önlemlerin uygulanmasında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hassasiyetle alınan bu önlemlerin uygulanmasına azami önem veriyoruz. Bu bağlamda ilçemizde faaliyet yapan tüm atık toplayıcılarını, ivedilikle Belediyemize başvurarak sisteme kayıt yaptırmalarını bekliyoruz” dedi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2022/6 “Atık Toplayıcıları Genelgesi” çerçevesinde hazırlanan ve Gürsu Belediyesi Belediye Meclisi’nin 06.07.2022 tarih ve 148 sayılı meclis kararı ile onaylanan “Gürsu Belediyesi Atık Toplayıcılarının Çalışma Usul ve Esasları” çerçevesinde uygulama başlatıldı.

Gürsu’da faaliyette bulunan atık toplayıcılarının ‘Sıfır Atık Bilgi Sistemi’ ne dahil olabilmek için Gürsu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak gerekli evrakları sunarak sisteme kayıt yaptırması gerekmekte. Gürsu Belediyesi tarafından başvuru süreci tamamlanan atık toplayıcısı, Sıfır Atık Bilgi Sistemi’ne kaydedilecek ve "Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcısı Kartı" sahibi olarak, yaka kartı ve uzaktan görünürlüğü arttıracak tek tip ve renkte reflektörlü yelekleri ve belirlenecek tasarımla giydirilmiş araçlarıyla, sabah 07:00 ile akşam 19:00 saatleri arasında, sadece Gürsu sınırlarında faaliyetini sürdürebilecek.

Sistem çerçevesinde; Toplanan atıkları, belediye ve diğer çevre lisanslı atık işleme tesislerine teslim edecek olan atık toplayıcıları, Bakanlığın çevrimiçi sistemine kayıt edilen belgeyi (teslim eden atık toplayıcı, atık türü ve miktarını gösteren) Gürsu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkililerine ibraz etmekle yükümlü olacak.

Sisteme dahil olmadan faaliyetine devam eden atık toplayıcılarının tespiti için yapılacak zabıta denetimleriyle tespit edilen atık toplayıcılarının faaliyetleri engellenecek. Hakkında 2 (iki) kez idari yaptırım yapılacak atık toplayıcısının faaliyetine son verilecek ve bir daha faaliyet izni verilmeyecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Vali Gül’den Yılmaz Öztúrkmen meselesi ve iddialarla ilgili açıklama!..

2022-07-24 20:02 - Gündem

Mustafa Doğan İnal suskunluğunu bozdu: “Yılmaz ile işim olmaz. Adam Mafya!..”

2022-07-29 12:48 - Gündem

Tuba Büyüküstün ve Murat Boz'un öpüşme sahnesi olay oldu

2022-07-29 10:28 - Magazin

Sağlık-Sen’i sarsan karar! Başkan Kerkez açığa alındı

2022-07-28 12:07 - Gündem

Fenerbahçe, Luiz Gustavo'nun Al Nassr'a transfer olduğunu açıkladı

2022-07-27 20:21 - Spor

Pozantı’da yeni bungalov evler yapılıyor

2022-07-28 11:36 - Gündem

Naksan davasında flaş tahliyeler!..

2022-07-27 20:01 - Asayiş

Jennifer Lopez ile evlenen Ben Affleck balayında ağzı açık uyuya kaldı

2022-07-25 15:08 - Magazin

Aşiret düğününde kilolarca altın takıldı! Gelin halay bile çekemedi

2022-07-25 13:46 - Yaşam

Milletvekili Atay’dan FETÖ firarisi hakkında zehir zemberek sözler..

2022-07-24 21:12 - Gündem

İlgili Haberler

Kar ve tipi nedeniyle Sahara Geçidi ağır tonajlı araçlara kapatıldı

23:03 - Yaşam

Yüksek kesimlerde kar, iç kesimlerde ise yağmur hayatı olumsuz etkiliyor

16:30 - Yaşam

Kumluca’da orman yangınında alevlerin sıçradığı ev kullanılamaz hale geldi

16:02 - Yaşam

Gümüşhane yaylaları kar altında

16:06 - Yaşam

Askeri lojmanlardan yükselen dumanlar paniğe neden oldu

16:07 - Yaşam

Günün Manşetleri

Stadyumun yeni tabelası takıldı…

00:15 - Spor

Gaziantep Basketbol Deplasmanda Haremspor’a Yenildi

22:12 - Spor

Gaziantep Hava Durumu (20 Ekim 2024) Pazar

22:08 - Gündem

Ali Şahin: AK Parti Şehitkamil İlçesi 8. Olağan Kongresi Coşkuyla Gerçekleşti

21:48 - Siyaset

Gaziantep’te Hırsızlık Suçundan Aranan Şahıs, Çalıntı Eşyalarla Yakalandı

21:38 - Asayiş